|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Narodziny miotu K EM |
Autor |
Wiadomość |
Oli
|
Wysłany: 2008-11-04, 22:55
|
|
|
Viss napisał/a: | I jaka ulga, że nie ma czarnych dumbo. |
Taaa, za to ja tam chyba widzę dumbo agouti... |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2008-11-05, 07:26
|
|
|
na pewno nie ma czarnych? mi sie wydaje, ze jest jeden, chyba ze to światło pada.
1 lub 2 agouti i reszta cynamonki. no i panna blue. |
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-05, 09:43
|
|
|
L. napisał/a: | na pewno nie ma czarnych? mi sie wydaje, ze jest jeden | według mojego monitora nie ma i tego będę sie kurczowo trzymać. A jak mi eLka zaczniesz tą tezę obalać, to sie znielubimy. |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2008-11-05, 10:23
|
|
|
oj Viśnia ;d ale czarne są takie piękne |
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-05, 10:46
|
|
|
L. napisał/a: | ale czarne są takie piękne | no przeciez właśnie przed tym sie bronię. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2008-11-05, 16:15
|
|
|
Jak dla mnie chłopcy to jeden black i trzy agouti, ale ja się nie znam na zdjęciach... Mam tylko ogromną nadzieję, że nie będzie żadnego dumbo agouti pana wolnego... |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
|
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2008-11-05, 17:35
|
|
|
Oli, chłopaki są za jasne na agouti (przynajmniej na zdjeciu).
spójrz na dziewczynki, ta pośrodku to agouti, ta obok to cinnamon, a potem spójrz na chłopców. zaden nie ma takiego koloru jak ta dziewczynka po środku :d
poza tym z tego co zauważyłam małe agouti mają ciemniejszą maskę, cynamonki jej nie mają. czasami mały agouti wygląda prawie jak czarny, a cynamon nie.
nie to żebym miała patent na racje, mogę się mylić, ale człowiek w końcu uczy się na błędach.
wnioskując chłopcy są cynamon, a ten najciemniejszy to własnie albo ciemny agouti albo po prostu czarny
zdołowałam Was? |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2008-11-05, 22:43
|
|
|
L. napisał/a: | zdołowałam Was? |
Nie
Cynamonki też są śliczne. Muszę być silna, muszę... |
|
|
|
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2008-11-09, 19:57
|
|
|
Fotki rodziców wkrótce, póki co maluszki Szkraby są tak wspaniałe, że najchętniej zatrzymałabym u siebie cały miot Nie wiem jak ja je oddam, bo zakochałam się
Samiczki: (american blue, mink i agouti)
Samczyki: (3 x cinnamon i mink )
I wszystkie razem
|
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2008-11-13, 22:44
|
|
|
i ciocia L. wykrakała kolorki |
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2008-11-20, 19:24
|
|
|
Karramba (F, dumbo, agouti, self) REZERWACJA JOANNA S.
Najodważniejsza, największa i najśmielsza z panien, zrównoważona, ale nie przesadnie spokojna Lubi jak coś się dzieje, pierwsza pcha się na ręce.
Kyoku (F, dumbo, mink, self) REZERWACJA JOANNA S.
Najspokojniejsza z panienek, lubi jak się głaszcze i mizia, bardzo ostrożna i stonowana, ale przy tym wszystkim tak cudnie rozbrajająca.
Kalipso (F, dumbo, american blue, self) ZOSTAJE W HODOWLI
Dla mnie samiczka wyjątkowa, niespodzianka w miocie, słodycz do granic mozliwości. Uwielbia ludzkie ręce i kochaną pańcię. Jej wzrok powoduje że się wzruszenia łzy ciekną mi po policzkach. Bo to tak jakby przyjaciel do mnie powrócił. Z resztą zobaczcie sami i porównajcie...
http://img231.imageshack.us/my.php?image=1ke5.jpg
Kalvin Klein (M, dumbo, cinnamon, irish) REZERWACJA AGNIESZKA
jeden z dwóch braci prawie bliźniaków, ruchliwy, kochany, garnący się do ludzi, ulubionym zajęciem jest obgryzanie paznokci i lizanie po rękach, ciekawski, wszędobylski i urzekający. Ma łaskotki na brzuchu i boczkach, uwielbia się tak bawić. Różni się do brata głównie tym, że ma połówkę irisha na piersi
Kenzo (M, dumbo, cinnamon, irish) REZERWACJA MAŁA MI
A oto i drugi z wspaniałego duetu. Tak samo ciekawski i proludzki, może tylko nieco spokojniejszy Znakiem rozpoznawczym jest brak pigmentu na fragmencie ogona. Osobnik tak samo brojny jak i czarujący Zarówno on jak i brat przez te krawaty na piersi skojarzyli mi się ze światem mody, stąd imiona.
Kojak (M, dumbo, mink, self) REZERWACJA KELEBRIN DRAUG
Najspokojniejszy z panów, nie w głowie mu zwiedzanie, on woli spać. Chociaż z drugiej strony, jak się już rozkręci to jak każdy maluch potrafi brykać. Jest przepięknym dużym, mikowym, selfem i naprawdę będę płakać w nocy, kiedy będę musiała go oddać. Imię odziedziczył po nieustraszonym poruczniku z amerykańskeigo serialu, tak być może trochę dla przekory
Kobra (M, dumbo, cinnamon irish) REZERWACJA OLIMPIA
Małe adhd, taki szczur co wszędzie go pełno, wszędzie musi być pierwszy i uwielbia być w centrum uwagi. Zwiedzanie i wspinaczka to jego hobby Imię po wokaliście Kobranocki, gwarantuję, że właściciela będzie kochał jak Irlandię
|
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-11-21, 21:14
|
|
|
zywym_trudniej napisał/a: | Bo to tak jakby przyjaciel do mnie powrócił. Z resztą zobaczcie sami i porównajcie... | A kto jest na zdjęciu? |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2008-11-21, 23:29
|
|
|
Na zdjęciu jest będąca za tęczowym mostem Calypso z miotu C Rat's Troop. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-11-22, 00:09
|
|
|
zywym_trudniej napisał/a: | Na zdjęciu jest będąca za tęczowym mostem Calypso z miotu C Rat's Troop. | Przesłodka misia
I mają tak samo na imię
W tej chwili to aż mi się smutno zrobiło...one tak krótko żyją. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2008-11-22, 11:56
|
|
|
Śliczne maluchy cuda
A Kalipso jest niesamowicie podobna do Calipsiaka niesamowite... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|