Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze szczury
Autor Wiadomość
Nakasha 

Wysłany: 2009-09-02, 16:49   

Kurczę, zapomniałam, że tu mamy swój temat :D dawno niczego nie wrzucałam...

Fotki z początku lipca:

Balaji:

Nie było fotek urodzinowych, więc teraz ma więcej ;) Balaji to lizawka i misiaczek, szczur maksymalnie praludzki :DD . Jak tylko nas widzi od razu biegnie do nas i na nas włazi. Liże, myje, iska :D . Daje się miziać po brzuszku i robi słodkie minki :serducho: . Jeden z największych pieszczochów jakich miałam ;) do innych szczurów bywa złośliwa, potrafi fuczeć, puszyć się i dziabać, ale generalnie jest dobrą, mocną alfą. Trzyma porządek w stadzie.

Orel:

Zmarł 4 sierpnia...

Miyu:

Kiedyś alfa stada, po kastracji wszystko jej opadło :P stała się wielką, tłustą, mięciutką kulką, która kocha wszystkie szczury, wszystko jej pasuje, wszędzie dobrze się czuje :DD bezstresowa, wyluzowana, zawsze chętna do pomiętoszenia. Woli jeść zamiast biegać :P . Lubi i akceptuje małe szczurki i zajmuje się nimi jak swoimi dziećmi ;) ma szczególnie silną więź ze swoją córką, Ayą.

Sun:

Wielka Lizawka, wielki pieszczoch, rozpływa się, nadstawia, tyrkocze ząbkami i pulsuje oczkami niemal przy każdym dotknięciu :serducho: . Jeszcze nigdy nie miałam takiego miziaka :Serducho:. Wszystko daje ze sobą robić. Byle tylko go miziać i drapać :D . Uwielbia wszystkich ludzi, również naszych gości i każdemu da się popieścić i każdego poliże. A jednocześnie to pan radosny i skoczny – potrafi skakać w jednym miejscu i bawi się jak maluszek. :P

Sepi:

Niby fuzz, a jednak z charakteru niefuzzowy :P nie lubi zwiedzać, woli swoją klatkę i miskę ;) nie lubi pieszczot, chociaż jak wszystkie moje szczury je toleruje. Chadza własnymi drogami. Czasem ma humorki i wtedy odwraca się tylcem do całego świata :] . A przy tym jest ciekawski i czasem nachodzi go na dłuższe spacery.

Bracia:

Aya:

Aya w porodówce ;) rezolutna i zaradna, ciekawska, rozbiegana i straszliwie uparta. Uwielbia na nas włazić, siedzieć na ramieniu i iskać uszy i kark :D czesze włosy. Jak ma rujkę jest mega nachalna i nie daje nam spokoju ;) obecnie oczekujemy na maluszki. :DD

Lina:

ADHD i motorek w dupce :D . Dla niej nie ma rzeczy niemożliwych – wszystko zrobi, wszędzie wlezie i nie da sobie w kaszę dmuchać :] niezwykle odważna i ciekawska, każdy nowy teren to dla niej raj. Nie usiedzi w miejscu, a jak coś sobie postanowi, to to zrobi i nikt i nic jej nie powstrzyma – jest szalenie uparta 8) Bardzo nachalna, pcha się na ręce, a jak ma rujkę po prostu nie można się od niej odpędzić :P . Nieustraszona, lubi paradować kotom tuż przed nosem i je ganiać, więc na nią jak i na Orela trzeba uważać ;) koty się jej boją. Pcha się też na wszystkich gości, których to musi obsikać i wyiskać. Ma rujki odfruwajki.

Felicyty:

Aby Wam uświadomić jak duża jest 3-miesięczna Felisia:

Ma mocny charakter, ale jest całkowicie nieagresywna :) . Lubi zwiedzać, ale lubi się też miziać. Jest spokojna, zrównoważona i poważna. Ceni sobie smakołyki i rośnie w zastraszającym tempie :] . W stosunku do innych szczurów niekonfliktowa, ale nie lubi być dominowana i zazwyczaj wtedy staje słupka lub ucieka ;) dostaje wpiernicz od Balaji, ale nie wygląda na to żeby się tym przejmowała. Być może materiał na alfę, więc to może być powodem napięcia między mymi 3 samiczkami: nią, Balaji i Liną.

Whisper:

ADHD i motorek w tyłku :D :D . Ciągle biega, ciągle jest czymś zajęta. Zaczepia inne szczury i zachęca je do zabawy :) . Skumplowała się z Kadiyą i Felicyty ;) bardzo radosna i ciekawska, ale lubi też pieszczoty i drapanie za uszkami. Ma rujki odfruwajki.

Kadiya:

ADHD, więc świetnie dogadała się z Whisper :D . Biega, niucha, skacze. Bywa nerwowa, ale jej ciekawość jest większa i wypuszcza się na eksploracje. Nie przepada za miziakami. Jest drobna i strasznie ruchliwa. :)

Azarel:

Szczur bardzo proludzki, lubiący miziaki, pieszczoty, drapanko, tarmoszenie, itp. :DD Do innych szczurów podchodzi ostrożnie, bywał agresywny (burza hormonów), ale po kastracji mu przechodzi. Biega, skacze i jest bardzo wesoły, bawi się z ręką i obgryza paznokcie :D . Niedługo połączę go z młodszym stadem, teraz siedzi z braćmi H von Percy ;)

Gyori:

Sky:

Zmarł 4 sierpnia...

Smok:

Nadia:

zmarła 4 sierpnia...

I z połowy lipca:

Balaji:

Sun:

Sepi:

Miyu:

Aya:

Lina:

Felicity:

Whisper:

Kadiya:

Azarel:

Rylee:

Rylee zmarła 28 sierpnia...

Rozbój:

Sierpień:

Rylee, Rozbój, Miyu, Balaji, Sun, Sepi, Aya, Felicity, Whisper, Kadiya, Pocahontas, Chichiri, Orinoko.

Wypłoszek :DD

A teraz fotki rodzinne ;)

Wujkowie i bratanica:

3 pokolenia: babcia Miyu, mama Aya i córeczka Chichiri

Blusiowa czwórka: Miyu, Aya, Chichiri i Gwiazdka (siostra cioteczna Ayi, ciocia Chichiri)

:serducho:

Wrzesień....

Hodowlane samiczki :D

Chichiri:

Pocahontas:

Orinoko Wypłoszek:

Aya:

Whisper:

Felisia:

wuwuna 

Wysłany: 2009-09-02, 17:52   

No ja oczopląsu już dostałam, co jeden ogon to ładniejszy. :DD
Jak powiem, żeby je wymiziać, każdego z osobna to dopiero będzie wyzwanie.

Nakasha 

Wysłany: 2009-09-11, 12:13   

wuwuna, wcale nie, ja każdego z osobna codziennie obśliniam i miętoszę :D

Dawno już nie było fotek Gyorci i Smoczka.

Moje staruszki (oboje mają prawie 2 lata):

Gyori:

Smok:

wuwuna 

Wysłany: 2009-09-13, 01:04   

Nakasha napisał/a:
wuwuna, wcale nie, ja każdego z osobna codziennie obśliniam i miętoszę
ale z moim miętoszeniem i całowaniem wychodzi podwójnie. Jak dasz radę to miziaj i całuj do upadłego :lol:

A za równo Gyori jak i Smoczydło to moi ulubieńcy, więc mogę się przynajmniej poślinić, tylko kto potem podłogę domyje. :luuv:

Nakasha 

Wysłany: 2009-10-02, 22:23   

Smok of Zirrael skończył 21 września 2 latka! :urodziny:

Jego tradycyjna mina:

:serducho:

Gyori Emerald Moon skończyła 1 października 2 lata! :D :DD :DD

Wszystkiego najlepszego! :urodziny:

Moja kochana, okrąglutka, kokosowa ślicznotka :serducho: moja pierwsza rodowodowa samiczka :] z pięknym białym brzuszkiem :) babcia wciąż jest ciekawska i mocno trzyma swoją pozycję alfy :D

madzial13 

Wysłany: 2009-10-03, 21:51   

Nakasha, a skąd Gyori ma takie węgierskie imię?

wuwuna 

Wysłany: 2009-10-05, 15:49   

Gyori... :serducho: :serducho: za jej czerwone oczy ja dałabym się pokroić. Obłęd jak dla mnie.

Urodzinowe życzonka i zdrówka dla Smoczka i dziewczynki.

Nakasha 

Wysłany: 2009-10-07, 13:48   

madzial13, nie pamiętam, prawdopodobnie znalazłam na jakiejś stronie z imionami :) w każdym razie spodobało mi się :D

wuwuna, ja też :DD dziękuję :)

Nakasha 

Wysłany: 2010-03-17, 12:27   

Dawno niczego nie wrzucałam....

Hermes

Sunek i Sepi

Balaji - śpioszek naleśniczek :serducho:

Pocahontas i Hotaru

Felicity i Iva

Azarel i Kadiya - moje obecnie jedyne nierasowe ogonki, Kadi z zadrapanym oczkiem, znowu jej się tam zrobił malutki ropień, chodzimy na czyszczenie i zakraplamy

Whisper i Ester

Aya i Miyu - Aycia tyje i coraz bardziej przypomina Miyu, także z zachowania :)

Hades i Haddoru po jajcięciu

Juuko

Hotaru:

Kuyuni

Lina i Juuko

Lina - dawno nie miała porządnej sesji ;)

Whisper - bo się akurat na mnie wdrapała :P

Grupowe spożywanie kaszy z tuńczykiem:

Felka zerwała sobie ostatniego strupa po martwicy. Strasznie długo im się to goiło, mimo smarowania ich chitopanem... :(

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-03-17, 14:45   

ile cudownych pyszczków :luuv: :luuv:

ps. a skąd tego tuńczyka bierzesz :)) 8-) ?

Nakasha 

Wysłany: 2010-03-17, 15:57   

L., wędzony, obrany z ości i rozdrobniony z kaszą jęczmienną. :)

Nakasha 

Wysłany: 2010-04-03, 16:15   

Nowe foty. :)

Iva i Hades - bliźniaki :D

Nasze czarnulki:

Kadiya

Iva

Hades

Nasza czekoladowa agutka Hotaru:

Nasze aguty:

Orinoko

Lina

Sun

Azaś

Nasze blue aguty:

Felicity

Hermes

Nasze blutki:

Juuko

Kuyuni

Miyu

Aya

Nasze minki:

Whisper

Ester

Nasze cynamonki:

Pocahontas

Sepi

Nasz siamek Haddoru:

Nasza rozjaśniona beżka Balaji:

Roth 
Administrator

Wysłany: 2010-04-03, 18:16   

Sun jest przeboski http://s993.photobucket.c...=DSC_0316-2.jpg :serducho: :luuv:

Dynialu 
<:3 )~

Wysłany: 2010-04-03, 18:48   

Ile fot!

Balaji, jaka kulka :shock:
Hermes ma cudny kolor, czyżby to był standard standard russian blue agouti? Marzę o takiej kobietce :serducho:

A Sunek... To może zabrzmi absurdalnie, ale ta pozostała po chorobie przekrzywiona główka dodaje mu ogromnego uroku osobistego :DD

Niamey 

Wysłany: 2010-04-04, 16:50   

Dynialu, to prawda, przecież to jest kwintesencja słodyczy

Odpowiedz do tematu