TooS
|
Wysłany: 2011-09-13, 17:30 Dział Hodowle - Alloszczur
|
|
|
Witam.
Utworzyliśmy na Alloszczurze dział "Hodowle", w którym hodowla może utworzyć swój temat-wizytówkę, a użytkownicy, którzy nie mają zdolności/nie lubią PW mogą zapytać hodowcę o różne rzeczy (plany na przyszłość hodowli itp.), a sam hodowca może obwieszczać w nim zmiany w hodowli np. nowe samice lub samce hodowlane lub mioty, linkując bezpośrednio do forum SHSR lub naszego. Oczywiście nie ma to za zadanie być odpowiednikiem forum SHSR, lecz krótką informacją dla tych, którzy dopiero szukają hodowli, a nie znaleźli jeszcze forum stowarzyszenia.
Dział ten jest poddziałem forum "Rozmnażanie".
Sam temat może mieć krótką formę np:
Właściciel: ABC
Kontakt: POI
Strona: www.zzz.zzz
Krótki opis, np celów hodowlanych zakończony przykładowo "po więcej informacji zapraszamy na forum SHSR oraz stronę hodowli".
Mamy podobny temat na forum, jest on jednak w innym miejscu, gdzie mała ilość użytkowników zwraca na niego uwagę. Chcielibyśmy, aby hodowle szczurów były bardziej widoczne i wypromowane.
Przyszłościowo chcielibyśmy, aby każda hodowla miała taki temat, dzięki temu możnaby zebrać w jednym miejscu (temacie) linki do wszystkich spraw związanych z daną hodowlą (np. w pierwszym poście podlinkowane tematy do każdego miotu w hodowli, który został ogłoszony na alloszczurze lub SHSR.
Również hodowle zawieszone / zamknięte mogłyby posiadać taki temat, w którym zebrane byłby informacje, a sam temat zamknięty, żeby nie zadawać pytań.
Oczywiście jest to wszystko dobrowolne, to tylko taki nasz mały pomysł, aby ujednolicić i poszerzyć wiedzę wśród nowych użytkowników forum alloszczur na temat hodowli.
Jeśli hodowca nie ma czasu / nie chce sam o tym pisać, wystarczy wysłać to co ma się tam znaleźć do któregoś z administratorów / moderatorów forum, a ta osoba może również założyć tam temat.
Jeśli macie jakieś pytania lub sugestie, zapraszam do komentowania bądź odpowiedzi na to PW.
Pozdrawiam,
EpKee // Artur.
Wysłałem to również jako PW bezpośrednio do hodowców. Mam nadzieję, że będzie zainteresowanie i taki pseudoprojekt uda się wykonać |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2013-09-30, 08:39, w całości zmieniany 1 raz |
|