|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Miot "Potterowy" Happy Feet |
Autor |
Wiadomość |
gratis
Sekretarz GSK
Wiek: 31 Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 457 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 2011-07-12, 23:03 Miot "Potterowy" Happy Feet
|
|
|
Planowany miot „Potterowy” Happy Feet
Imiona szczurów z tego miotu mają nawiązywać do serii o Harrym Potterze.
Wznawiamy pomysł miotu. Sytuacja w linii się wyjaśniła i obecnie nie ma żadnych zastrzeżeń do tego, by się odbył.
Chodzi oczywiście o miot "B" SunRat's:
http://shsr.szczury.biz/v...690985f8b2e973d
Krycie planowane od: 20.07.2011
Poród planowany od: 10.08.2011
Odbiór malców : wrzesień 2011
Rodowód miotu : [załączę na dniach]
Lista: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ap1aB8EreaGydFdsZ2RpV2Y4UUFmUkZuQWV4ekZtZVE&hl=pl&authkey=CJmr-64I#gid=0
AVADA KEDAVRA Happy Feet x VOLDEMORT Valhalla
(standard, rex, burmese self) x (standard, rex, russian burmese, self)
Voldemort
Voldi to mój mały skarb. Wyśniony, upragniony niebieski burm.Kompletne przeciwieństwo postaci, od której zapożyczył imię. : ) Mimo niewielkich gabarytów alfa stada. Nie należy do klanu tulaków, lecz mizianiem na kolanach nie pogardzi. Dobry przyjaciel Leta, jego podobieństwo z charakteru.
Wielokrotny zdobywca II i I miejsca w kategorii samiec rex i II miejsca w kategorii samiec uszy standard.
Avada
Czegokolwiek bym o niej nie powiedziała, to i tak wyjdzie, że jestem nieobiektywna. Owszem.
Moja wnusia. Inteligencja Fiony i charakter Leta. Spojrzenie magiczne, oczywiście. Jest samicą taką, o jakiej zawsze marzyłam. Przebija nawet stado chłopców. Na wybiegach musi miec pewnośc, że jestem blisko. Bardzo chętnie je na mnie spędza, grzebiąc mi we włosach, zaglądając do ucha, oka, nosa. Całując i liżąc lub po prostu siedziec na ramieniu, w kieszeni czy w rękawie (te kocha najbardziej). I jest taka do wszystkich, gości także sobą zamęcza. : )
Spodziewamy się szczurków:
kolor – burmese, sable burmese, siamese (także black eyed siamese)
uszy – standard
sierść – standard, rex, double rex
znaczenia – self
Maluchy urodzą się i odchowają u Madzook w Zabrzu.
Miot będzie miał bardzo ciekawy amerykańsko-rosyjsko-czesko-ukraińsko-finlandzko-brytyjski rodowód.
Cena szczurka – ok. 90zł. Maluszki trafią do Domków z rodowodem oraz wyprawką.
Dziedek miotu (Leto TazManie) jak i Voldemort mieli robione kontrolne badania EKG, nie ma zastrzeżeń co do wyników..
Dziękuję Azi i hodowli Happy Feet za zgodę na miot, Sachmie za pozwolenie na krycie Voldemortem oraz Madzook, która podjęła się odchowania tych cudów.
Uwagi na temat miotu:
1. Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia będzie minimum 8 chętnych
2. Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia nie będzie żadnych problemów zdrowotnych u rodziców.
3. Hodowca nie gwarantuje, że samica zajdzie w ciążę - nie mamy na to za dużego wpływu
4. Hodowca nie gwarantuje, że malce urodzą się w takich odmianach, aby zaspokoić oczekiwania wszystkich chętnych - na to mamy jeszcze mniejszy wpływ
Wypełnione ankiety www.happyfeet.yoyo.pl/Dokumenty/Ankieta.doc proszę kierować na e-mail hodowlahf@gmail.com z tytułem "Miot Potterowy"
Zapraszamy do zapisów!
Obecnie ma 1 rok, 7 miesięcy, 25 dni
Rodowód miotu.
Matka: AVADA KEDAVRA Happy Feet S R burmese self - (wł. Happy Feet - współ. Gratis) obecny właściciel: AngelsDream - ur. 01.12.2010 - nie żyje
Avada to dość drobna samiczka o bardzo dobrym charakterze. Wykastrowana. Ma od dawna przewlekłe problemy z prawym okiem. Oko regularnie porfiryni, choć nie ma żadnych przesłanek okulistycznych do takich objawów. Mała także łatwo się przeziębia i często kicha. Echo serca i RTG na ten moment nie wykazały problemów kardiologicznych. W trakcie kastracji miała lekką arytmię, natomiast bez problemów zniosła narkozę przy czyszczeniu ropnia w uchu prawym (październik 2012).
20.02.2013 - ponowne problemy z ropą w uchu, znaczne zaniki mięśni w tylnych łapach.
07.04.2013 - uśpiona po ponad miesięcznej walce z ropą w obrębie kości twarzoczaszki, wciąż czekamy na wyniki histopatologii.
Babcia: Fiona Beris S(Dc) S burmese self - wł. Happy Feet - Wrocław - współ. Gratis 23.04.2010 - 03.07.2012 (zakrztuszenie)
Dziadek: Leto z TazManie S(Dc) R ssp self - wł. Anahata Rattery - Białystok - współ. gratis 03.07.2009 - 04.07.2012 (depresja po odejściu Fiony, uśpienie)
Ojciec: VOLDEMORT Valhalla S TR russian wheaten burmese self - wł. Gratis - Jaworzno 04.03.2010 - żyje
Wykastrowany pod koniec 2011 roku z powodu przejściowych problemów z zachowaniem (agresja, nerwowość, problemy z dogadaniem się z własnym stadem, jak również gryzienie ludzi) najprawdopodobniej spowodowanych znaczącą zmianą warunków życia - od ponad roku szczur znów jak najbardziej stabilny i przyjazny.
Zdrowotnie bez większych zastrzeżeń - obecnie diagnozowana zmiana skórna.
Babcia: Rubella Emerald Moon S R hrba self wł. Valhalla Rattery - Pruszcz Gdański 24.08.2009 - [*]
Dziadek: Breezer Valhalla S V burmese self wł. Valhalla Rattery - Pruszcz Gdański -03.12.2008 - [*]
Dziewczyny:
F Pomyluna S DR burmese self - wł. hod. Abraxas - Wrocław [*] 22.09.2011 - zagryzienie przez innego szczura
F Ariana Dumbledore S V sable burmese self - (wł. Mika29) obecny właściciel: gratis - Warszawa
Samiczka wykastrowana.
F Rose Weasley S R wheaten burmese self - (wł. Mika29) obecny właściciel: gratis - Warszawa
Samiczka wykastrowana.
F Bellatrix Lestrange S R burmese self - wł.Kami - Poznań
F Hermiona Granger S V burmese self - wł.Biała - Wrocław
Samiczka ma tendencję do tycia, widoczna nadwaga.
F Roxanne Weasley S V sap self - wł. Kami - Poznań
22.08.2012 i 17.12.2012 samiczka miała usuwane gruczolaki (w pierwszej operacji jeden, w drugiej dwa). Przejściowe problemy z uporczywym kichaniem.
Samiczka wykastrowana.
Chłopcy:
M Godryk Gryffindor S DR wheaten burmese self - wsp. hodowlana - Warszawa - AngelsDream
W wieku pół roku u Godryka pojawiła się obustronna zaćma. Ówczesne wyniki krwi wykazały znaczące problemy z wątrobą - nie udało się ustalić konkretnej przyczyny. U Godryka z czasem pojawił się entropion, czyli zawijanie się powiek na gałkę oczną. Przeszedł zabieg korekcji powiek dolnych, obecnie radzi sobie całkiem dobrze. Stale otrzymuje preparat wspomagający funkcjonowanie wątroby.
M Testral S S wheaten burmese self - wsp. hodowlana - Madzook - Opole
Pojawiło się podejrzenie arytmii u Testrala, nie zostało jednak potwierdzone. Szczurek otyły, obecnie na diecie, która daje efekty. Zdrowotnie, mimo wszystko, bez większych zastrzeżeń. Ostatnio w pachwinie pojawił się ropień, został jednak ładnie wyleczony.
M Portkey S R burmese self - wł. Vaco - Świnoujście
M Severus Snape S V sap self - wł. Maja R. - Stagard Szcz.
M Fenrir Greyback S R(?) ssp self - wł. Neverstin - Olsztyn
M Dobby S V wheaten burmese self - (wł. Klaraus - Warszawa) obecny wł. - Madzook - Opole
Szczurek wykastrowany jedynie z powodu wcześniejszego mieszkania z samiczkami.
Link ze zdjęciami indywidualnymi[/quote]
Na ten moment miot Potterowy ma status zawieszonego (rok czasu). |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2013-06-25, 15:58, w całości zmieniany 14 razy |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-07-13, 06:03
|
|
|
Cytat: | sierść – rex, double rex |
I standard.
Kciukam za poletowe następne pokolenie! |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-13, 08:33
|
|
|
gratis napisał/a: | Sytuacja w linii się wyjaśniła i obecnie nie ma żadnych zastrzeżeń do tego, by się odbył. | a konkretnie? |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-07-13, 09:06
|
|
|
O wow, madzook odchowa maluszki |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-13, 14:02
|
|
|
Ja już nawet kciuków nie trzymam, bo znowu zapeszę, ale wiadomo, co ja na to... |
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: 2011-07-13, 22:34
|
|
|
Jak się cieszę, że miot jedank będzie |
|
|
|
|
Biała
|
Wysłany: 2011-07-14, 16:30
|
|
|
Mój miot marzenie od dłuuuugiego czasu |
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2011-07-15, 14:35
|
|
|
Vissku, zaktualizowałam pierwszy post. Chodzi o BigBena i Bebopa SunRat's.
Przypominam tylko, że tworzymy całkiem nową listę i ankiety trzeba nadesłac raz jeszcze. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-15, 20:32
|
|
|
gratis, dziękuję. Warto przypominać takie rzeczy chętnym. |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-07-17, 16:48
|
|
|
oczywiście kilka drobnych spraw dla chętnych, coby wiedzieli z czym do kogo, bo tu się aż trzy osoby uzbierały zamieszane
papierologia, listy, umowy, dane, ankiety - czyli cała dokumentacja i sprawa "formalna" - do mnie (Azi)
krycie, najdoskonalsze informacje na temat zdrowia i zachowania przyszłych rodziców - gratis (bo u niej oboje zamieszkują na stałe)
męczenie o fotki i nie tylko, gdy maluchy się już urodzą - madzook (ponieważ ze względu na perypetie życiowe gratis nie może odchowac miotu u siebie, a madzook - za co wielce dziękujemy - zgodziła sie miot odchować)
WSZYSTKIM zapisanym wcześniej na miot przypominam - miejsce an liście macie zagwarantowane poprzednim zgłoszeniem, więc o to proszę się nie obawiać, proszę tylko - jak wcześniej napisała gratis - o ponowne wysłanie ankiety, abym wiedziała, że nadal jesteście chętni Jeżeli tego nei zrobicie zbyt szybko - sama do Was napiszę |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2011-07-25, 05:15
|
|
|
Moi Drodzy, informuję iż mam nadzieję, że 25.07.2011 jest pierwszym dniem Avadowej ciąży. : ) |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
|
mrófka
|
Wysłany: 2011-07-29, 01:45
|
|
|
ojej dopiero doczytałam o tym cudzie
prze-wspaniały miot się szykuje, w dodatku Potterowy
niedobra mrófka choć zamknęła stado zaczyna kombinować
za udaną akcję |
_________________ Ze mną: Sotera of Anahata, Quentipha EM, Lavenda, Magnolia, Euforia, Fantazja, Grimma, Jadzia SunRat's, Lucynka, Ifryt i Bethy of Caramelka <3
Za tęczą: Rudi, Tynia, Fiśka, Kropka ( ? 08.09-23.01.10) [*], Lola (? - 15.10.10) [*], Fela (? - 04.11.10) [*], Primera of Anahata (28.01.2010 - 25.03.2011) [*]
|
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2011-07-29, 14:15
|
|
|
Wczoraj ważyła 329, dzisiaj 331 gram. : )
Dziecko mi trochu pokichuje, co mnie szalenie niepokoi. Wina beznadziejnej wentylacji. Jeśli bym nie przewietrzyła pokoju, byłoby duszno, przewietrzając trzeba bardzo uważac na przeciągi. I tak w kółko.
Nicu, lecem po gerberki i się będziemy wspieram gerberkami z beta.
Trzymajcie kciuki, by kichanie sobie poszło, a waga szła równo i pewnie do góry.
Wczoraj puściłam Avkę z Voldem jeszcze na chwilkę. Para się obwąchała i każde poszło w swoją stronę. : )
Mam nadzieję, że to jest ciąża. W sumie Avkę zawsze było ciężko utuczyc.
Bo drugiej szansy już miec nie będziemy (Avada pierwszego sierpnia kończy regulaminowe osiem miesięcy).
Dlatego miot nie jest ogłoszony na alloszczurze. Chętnych z "poprzedniego podejścia" jest wystarczająco. Nikomu nie chciałabym znów robic złudnych nadziei... Z pompą będziemy się chwalic, gdy kluchy się urodzą. |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|