|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Poradnik: Jak zostać członkiem SHSRP? |
Autor |
Wiadomość |
Asaurus
Dźwiedź
|
Wysłany: 2012-09-21, 22:47 Poradnik: Jak zostać członkiem SHSRP?
|
|
|
Nigdzie na forum nie znalazłem zwięzłej i konkretnej instrukcji co po kolei trzeba zrobić, aby zostać szeregowym członkiem SHSRP. Laik z zewnątrz, który tutaj trafił skierowany od wujka Googla, nie będzie dłużej jak 3 minuty przeczesywał forum w poszukiwaniu tych informacji. Co gorsze, po próbie założenia konta i radosnej wiadomości, że musi ono zostać zaakceptowane przez moda, po prostu pójdzie dalej i więcej tu nie zajrzy. Informacja, że przed złożeniem oficjalnego wniosku o członkostwo, należy założyć konto na forum też powinna się znaleźć tutaj na forum, nie tylko drobnym drukiem na końcu formularza.
Poniżej propozycja szkieletu takiego poradnika / instrukcji jak zostać członkiem SHSRP, oczywiście proszę o uzupełnienie i korektę, bo w praktyce jeszcze nie przebrnąłem do końca tego procesu, więc nie ukrywam, że i mi się to bezpośrednio przyda.
1. Zapoznaj się ze Statutem SHSRP oraz regulaminem forum
2. Zarejestruj nowe konto na forum
- użyj nicku z którego jesteś rozpoznawalny w środowisku i niekojarzącego się bezpośrednio z istniejącą hodowlą czy osobą zarejestrowaną na forum
- użyj stałego, oficjalnego adresu email, będzie on głównym sposobem kontaktu z Tobą
3. Poczekaj na link potwierdzający rozpoczęcie procedury rejestracyjnej
4. Poczekaj na informację o zaakceptowaniu i uaktywnieniu twojego konta przez moderatora forum, może to potrwać nawet 48h. Możesz w tym czasie czytać tematy na forum.
5. Zaloguj się na forum, poczytaj.
6. Pobierz deklarację członkoską, wydrukuj dwa egzemplarze, wypełnij aktualnymi danymi oraz zdjęciem i podpisz.
- jeżeli jesteś niepełnoletni, będą potrzebne dane i podpis rodzica lub opiekuna
- możesz dokument wypełnić na komputerze a następnie wydrukować i podpisać
7. Wyślij wypełniony wniosek listem poleconym na adres:
SHSRP
ul. Weteranów 21
03-172 Warszawa
oraz powiadom przewodniczącego SHSRP o wysłaniu wniosku. Możesz także kopię elektroniczną wysłać mailem.
8. Zapoznaj się z wysokością oraz sposobem płatności składek, a następnie powiadom skarbnika o wybranym sposobie płatności.
- wpisowe: 20zł
- składka: 20zł za 2 miesiące lub 100zł rocznie
9. Wykonaj przelew na poniższe konto:
36 1160 2202 0000 0000 8671 0590
Bank Millennium
w wysokości
40zł dla płatności za 2 miesiące, tytuł przelewu: "wpisowe, skladka czlonkowska 1 rata, Gość" lub
120zł dla płatności za cały rok, tytuł przelewu: "wpisowe, skladka czlonkowska za caly rok, Gość"
10. Korzystaj z bycia pełnoprawnym członkiem SHSRP. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2012-11-25, 15:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2012-09-21, 23:14
|
|
|
Asaurus, jesteś wielki. Dziękować bardzo. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2012-09-21, 23:17
|
|
|
Fajny pomysł. |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2012-09-22, 09:40
|
|
|
super ! |
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-09-25, 10:40
|
|
|
Asaurus napisał/a: | 8. Zapoznaj się z wysokością oraz sposobem płatności składek, a następnie powiadom skarbnika o wybranym sposobie płatności.
- wpisowe: 20zł
- składka: 20zł za 2 miesiące lub 100zł rocznie |
Obecnie składki są płacone kwartalnie i wynoszą 30 złotych za każdy kolejny kwartał lub 120 złotych za cały rok z góry. |
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|