Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
II Ogólnopolska wystawa szczurków rasowych w Warszawie
Autor Wiadomość
L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-06-15, 13:36   II Ogólnopolska wystawa szczurków rasowych w Warszawie

sachma napisał/a:

II Ogólnopolska wystawa szczurów rasowych.
9 i 10 lutego 2008 (sobota - niedziela)
Hotel Gromada, ul. 17 Stycznia 32, Warszawa

1. Zgłoszenia na wystawę należy nadsyłać na maila wystawashsr@o2.pl do dnia 01.02.2007r.
2. Zapotrzebowanie na kartę zgłoszenia należy przesłać pod ten sam mail.
3. Zgłosić należy wszystkie zwierzęta, które będą brały udział w wystawie (nie tylko te, które będą brały udział w konkursach).
4. Wszystkich wystawców obowiązuje opłata wpisowa.
5. Opłaty, oryginały zgłoszeń i zaświadczenia od weterynarza będą przyjmowane w sobotę w godz. 9:00 - 10:00.
6. Wszystkie zgłoszone na wystawę szczury zostaną ocenione.
7. Ocenianie szczurów w grupie dorosłych będzie się odbywało w godzinach 10 - 15 w sobotę.
8. W niedzielę rano odbędzie się rozdanie nagród za konkursy w poszczególnych kategoriach w grupie szczurów dorosłych.
9. Następnie zostanie przeprowadzony konkurs Best In Show w grupie szczurów dorosłych i oraz oceny i konkurs Best In Show w grupie szczurów młodych.
10. SHSR zapewnia nagrody dla zwycięzców kategorii - dyplomy, kotyliony i puchary Best In Show.
11. SHSR zapewnia faunaboxy lub klatki dla szczurów, poidła, trociny i suchy pokarm.
12. Oceny sędziego/sędziów nie podlegają dyskusji i są ostateczne.

Na wystawie odbędzie się tez konkurs na najpiękniejszego szczura nierodowodowego! Zapraszamy!

[..]

sachma napisał/a:

Moi drodzy parę spraw organizacyjnych :
1. proszę sie jak najszybciej zgłaszać na wystawę, majl podany wyżej.
2. jeśli chodzi o konkurs najlepszego w typie szczura nie rasowego będzie wyglądało to następująco :
jeśli zgłosi sie więcej niż 10 szczurów nierodowodowych nagrodą będzie puchar, jeśli mniej dyplom - jeśli okaże sie ze szczurów będzie za mało konkurs sie nie odbędzie, każdy szczur zostanie jedynie oceniony i otrzyma ogólna punktacje.
Szczury nierodowodowe muszą mieć ze sobą klatkę (mała chomicza (max 2 szczury w klatce)) bądź faunabox (cos w stylu tych naszych z ostatniej wystawy) Cena wpisowego dla szczurów nie rodowodowych będzie wynosiła 5zl.
3. Wpisowe dla szczurów rasowych będzie uzależnione od ich ilości - im więcej tym mniej, cena maksymalna jest 10zl - po zliczeniu ilości zgłoszonych szczurów wpisowe może spaść, ale nie będzie wynosiło mniej niż 5zl.
4. Bardzo prosiłabym osoby posiadające faunaboxy i chcące nam pomoc o zgłoszenie sie do mnie i wypożyczenie ich na 2 dni wystawy - SHSRP ma na własność 20 faunaboxow i w razie większej liczby szczurów wolelibyśmy sie ubezpieczyć.
5. SPS nie jest mile widziane na wystawie i nie życzymy sobie ani ich ulotek ani szczurów do adopcji na wystawie.
6. WSZYSTKIE szczury wchodzące na teren wystawy MUSZĄ być wcześniej zgłoszone i posiadać zaświadczenie od weterynarza, nie starsze niż 3dni, zaświadczające o ich stanie zdrowia - Wszystkie zaświadczenia będą sprawdzane przed wystawa, szczury, które ich nie będą posiadały będą wypraszane z terenu wystawy.
7. Pamiętajmy, ze wystawa to poważne przedsięwzięcie - prawdopodobnie będą media, dlatego prosimy o odpowiedni strój i godne zachowanie.
8. Wystawa trwa dwa dni i każdy wystawca jest zobowiązany do dwudniowego wystawiania wszystkich zgłoszonych szczurów

Nie muszę chyba zachęcać osoby będące na Baltic Rat Show, ale reszcie powiem tylko ze wystawa to świetna zabawa i milo spędzony czas w gronie wspaniałych ludzi ;) Wiec z całych sil zachęcam do zgłaszania sie :)

Azi napisał/a:

Bardzo prosiłabym o stworzenie jakiegoś wzoru zaświadczenia od weterynarza, które by można wydrukować i dać wetowi do podpisu. Sądzę, że ułatwi to organizację, a i będzie bardziej profesjonalne niż odręcznie pisane zaświadczenie na kartce w kratkę...

Mogę się podjąć zrobienia wzoru, który oczywiście shsrp będzie mogło wyedytować.

Zaświadczenie jest ważne maksimum 3 dni. Tzn skoro wystawa rozpoczyna się w sobotę, najwcześniej może być wystawione w środę?

sachma napisał/a:
najlepiej w czwartek.

wzory zaświadczeń maja u siebie weci - moi przynajmniej mieli i wypisali mi to na druczku a nie kartce w kratke - oni maja dla psow albo kotow, wystarczy to przekreślić i wpisać szczur - ostatnio tak robilismy.

L. napisał/a:

moge zrobic fotke mojemu z BRS ?

sachma napisał/a:
a rob :P a masz? moje zabrala zirr :P

Justka napisał/a:
Ja bardzo chetnie bym przyjechala i zglosila kilka moich niuniek ale niestety nie mam gdzie nocowac,a z kasa tez u mnie nie za bardzo co by moc wynajac hotel :(
Bardzo chciala bym zobaczyc jak wyglada wystawa szczurow rasowych,bo nigdy nie bylam.

PALATINA napisał/a:

Justka, zapraszam do siebie! ;)
Prawdopodobnie moja współlokatorka zanocuje u swojego chłopaka lub pojedzie na weekend do domu (Siedlce), więc wpadaj śmiało (bo będą miała wolny pokój). 8-)
A jesli Sylwia jednak nie pojedzie, to się przespisz na łóżku polowym, więc też oki.

Justka napisał/a:
Palatina-serio? :D Jajciu bylo by fajnie,byla bym wdzieczna,bo chciala bym bardzo przyjechac.

L. napisał/a:

a moje się uratowało :]

sorki, ze bokiem :-|

Oli napisał/a:

Nie każdy wet ma takie coś - zaświadczenie. Żeby móc wystawiać zaświadczenia na wystawy dla psów/kotów trzeba mieć uprawnienia z tego co mi się wydaje.

sachma napisał/a:

dobrze w takim razie w najblizszych dniach cos sie stworzy ;) i bedzie mozna sie o taka karte ubiegac pod tym samym adresem co zgloszenia. tylko dajcie chwile... L. masz moze teraz czas sie tym zajac? bo ja jestem w kropce - mam egzaminy poniedzialek, wtorek, sroda i czwartek i nie podolam...

L. napisał/a:
sachma napisał/a:

1. Zgłoszenia na wystawę należy nadsyłać na maila wystawashsr@o2.pl do dnia 01.02.2007r.
2. Zapotrzebowanie na kartę zgłoszenia należy przesłać pod ten sam mail.

Zgłoszenie podpisujemy internetowo i odsyłamy na maila wystawashsr@o2.pl
A na wystawę bierzemy wydrukowane i podpisane już ręcznie :mrgreen:

Jesli ktoś wysłał na maila, nie podpisane nic się nie stało ;)
Chodzi mi o to, że nie którzy w ogóle go nie odsyłają bo widnieje rubryczka "podpis", ponieważ myślą, że trzeba je dać tylko na wystawie.

Wzór zaświadczenia wet. : TUTAJ !

i link, z którego można je pobrać : TUTAJ

w razie problemów będzie je miała sachma, wtedy należy się zgłaszać po nie na ten sam e-mail na który wysyłamy prośbę o zgłoszenia :wink:

sachma napisał/a:
Szczury zgloszone na wystawe :
Rasowce kategoria mlodziezy :
Frida EM
Frajda EM
Nana RT
Cappuccino RR
Uncja ZR
Nemezis RT
Rasowce w kategorii dorosłych :
Fniszka RT
Fea RT
Hanni RT
Lua RT
Abbie CL
Narsil ZR
Kaspian ZR
Filip RT
Cherry EM
Lena RT
Amaretto ZR
Casper RT
Onyks ZR
Bojka RT
Szczury nie rodowodowe :
kat mlodziezy :
Ori
kat doroslych :
Minka
Ebola

Nimniejszym oglaszam, ze w kategorii szczurow nierasowych konkurs sie nie odbedzie, z uwagi na male zainteresowanie, postaramy sie natomiast o male upominki (moze sponsorzy pomoga) i kazdy ze szczurow zostanie oceniony przez sedziego oraz otrzyma karte ogolnej punktacji.

Jesli ktoregos ze szczurow nie ma - prosze o informacje, te ktore sa to wszystkie ktorych zgloszenia otrzymalam.

do niedzieli tj 03.02 do godziny 23:55 bede jeszcze przyjmowac zgloszenia, ale tym razem takze rasowce beda musialy zabrac ze soba transportery, gdyz liczba transporterow byla ograniczona i zostala juz wyczerpana.

(ze swojej strony moge pożyczyc jeden transporter - reszte spóźnialscy musza zalatwiac sami)

kategorie w jakich beda wystawiane szczury :
u mlodziezy bedzie wystawionych 5 szczurow - beda walczyc o tytul BIS
w kategorii doroslych bedzie wystawianych 14 szczurow
w nastepujacych kategoriach :
- najlepsza samica fuzz
- najlepsza samica standard
- najlepsza samica z uszami dumbo
- najlepsza samica z uszami standard
- samica BIS
- najlepszy samiec standard
- najlepszy samiec z uszami standard
- najlepszy samiec z uszami dumbo
-samiec BIS

kategorie jeszcze nie potwierdzone, w niektorych nie bedzie w ogole konkurencji, dlatego moga ulec zmianie ;)

kasiu, zirr mowila ze ty mozesz zalatwic dyplomy - bylabym ci bardzo wdzieczna - gdybys mogla tez skontaktowac sie ze mna na gg, bo z zirr kontakt tylko przez kom, a ja mam puste konto :/ a nie wiem czy takie kategorie moga byc.

sachma napisał/a:
Szukamy osoby która byłaby w stanie pomoc nam w przetransportowaniu rzeczy potrzebnych do wystawy - będą to 3 spore kartony, dlatego przydałby sie większy samochód.
Chodzi o przewiezienie faunaboxow, poideł i nagród z Tarchomina do hotelu Gromada - w piątek wieczorem albo w sobotę rano.

Jesli ktos mógłby pomoc prosiłabym o kontakt bezposrednio z Zirr pod nr telefonu
0 501 642 192

TarI napisał/a:
Jak tylko mój narzeczony ustali jak ma zajecia 9-10 luty to dam znać czy możemy cos zabrać ze sobą bo z tarchomina bedziemy jechać rano w sobote,mamy punto z zawalonym wedkarskimi pierdołami bagaznikiem ale jakieś zrezcy możemy wziąć na tylne siedzenie.dam znać jak tylko coś bede wiedziała.

lilianaL napisał/a:
witam wysłałam zgłoszenie mojej szczurkosi a nie ma jej na liście nie wiem czy nie dotarło,czy cos zle zrobilam :-| ?
dziekuje z góry za odpowiedz
PS.a tak bardzo chciałm sie wybrac na ta wystawe :D

sachma napisał/a:
a jak ma na imie? wszystkie zgloszenia ktore dostalam wypisalam na liscie.. po za Iana ZR
Rilla K i Ultimo ZR o ktorych zapomnialam na tej liscie, ale sa na liscie na allo :P

lilianaL napisał/a:
bardzo Ci dziekuje moja torpeda to ULTIMO of ZR
juz sie wystraszylam,ze cos nie doszlo
PS.w sumie to zgloszenie to wyslalam wczesniej, wiec nie wiem czy bedzie dla niej faunabox czy mam cos zorganizowac :D

sachma napisał/a:
jak mozesz zorganizowac to zorganizuj - kazdy faunabox sie przyda ;) potrzebujemy okolo 6 a z tego co wiem mamy dopiero zalatwione 2...

lilianaL napisał/a:
nie bardzo mam od kogo mam tylko klatke ale nie wiem czy tez moze byc czy nie bardzo :D

L. napisał/a:
ja mam jeden faunabox - dla mojej laski, drugi mam nadzieje, że dokonamy zamiany z sachmą.
czyli potrzebnych jest 5 ? czy 4? hmmm..

sachma napisał/a:
4.

dyplomy juz gotowe, faunaboxy dzis wyruszaja kurierem, sponsorzy juz przygotowani ;) HP nagrody juz wyslala a Planeta Zoo przekaze je justce ktora je nam przywiezie.

ja bede zaakwaterowana w Gromadzie, wiec w razie czego moge pomoc w przygotowaniach.

Heresy napisał/a:
szkoda ze to akurat 9-10 a ja mam sesje :( i nie mogę sie wyrwać żeby wpaść chociaż na chwile ale zobaczę może uda sie chociaż na chwile zobaczyć wasze pociechy :)

Mam myśl ze w niedzielę też będziecie bo bardziej prawdopodobna jest niedziela :P

sachma napisał/a:
z info na dzis ;)
bedzie kolo 33szczurow :D w tym 4 nie rasowe i 7 mlodziezy ;) wystawa zapowiada sie coraz lepiej ;)

prezenty dla BIS funduje planeta zoo i justka - szwaczka roku ;) wiec bedzie o co walczyc ;)

jesli ktos ma transportery do pozyczenia i nie bedzie ich mogl dostarczyc w sobote z samego rana, w piatek o 20 bede juz w hotelu Gromada i mozna do mnie przyniesc faunaboxy - moj nr tel mozna otrzymac na PM.

Wystawcy musza byc o godzinie 9:00 z wydrukowanym zgloszeniem i z zaswiadczeniem weterynaryjnym dla kazdego szczura oraz z odliczona oplata (5zl za szczura nie rasowego i 10zl za szczura rasowego)

Vella napisał/a:
I po wystawie:
http://pl.youtube.com/watch?v=dsN6Thfmt2c :)

Posty od 22 stycznia 08 do 13 lutego 08 r.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi