|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Otwarty przez: sachma 2010-10-03, 20:12 |
Planowany miot B of Anahata |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2010-07-23, 21:19 Planowany miot B of Anahata
|
|
|
PLANOWANY MIOT "B"
MIRACLE of Anahata + JAN PETER of Blue Moon
Miot będzie odchowywać Susurrement w Warszawie.
Miracle:
dumbo, rex, BES seal point, self
ur. 10.03.2010
Opis by susurrement: "Miracle to najbardziej przebojowa i odważna samica u mnie w stadzie. Ma motorek w dupce, wszędzie jej pełno; po otwarciu klatki nie można się od niej opędzić. Ba, nawet przez pręty ciężko ją zignorować. Usiądzie sobie zawsze dama w najbardziej strategicznym miejscu i obserwuje, nic nie może umknąć jej uwadze. Zaczepia przez pręty i nie daje spokojnie przejść obok klatki. Pomimo swojego roztrzepania jest dość emocjonalna w stosunku do człowieka, lubi ze mną przebywać. Jest też niezwykle związana z siostrą - Mabelle. Wiecznie wszędzie razem.
Zarówno Miracle jak i Mabelle odziedziczyły po mamusi Destiny charakter, tylko każda z nich inną jego część: Miracle odwagę i przebojowość a Mabelle miziastość i zrównoważenie."
Jan:
standard, BES seal point, self
ur. 24.07.2009
Zdjęcia są własnością Oli.
Opis charakteru by Oli: "Alfa w stadzie młodych, lekki awanturnik, ale bez agresji. Janek jest bardzo uparty i to co sobie ubzdura jest święte, więc jak chce sobi ekogoś podporządkować to nie ma uproś. Co ciekawe na wybiegach nie podskakuje do żadnego ze starszego stada, nawet z nimi nie dyskutuje. Jest importem z Holandii i początkowo był bardzo zagubiony, nie znał dobrze człowieka i tego, co ze sobą niesie kontakt z nim. Dało się to mniej więcej naprawić. Miziakiem nie jest, ale lubi do mnie przychodzić i jak otwieram klatkę to od razu sprawdza co u mnie słychać i co ciekawego tym razem będziemy robić. Został tatą miotu Kwiatowego Sun Rats. Bardzo mnie tutaj zaskoczył, bo liczyłam się z poddenerwowaniem, jakimiś kłótniami w stadzie po kryciu, a Jan jak go wyjmowałam od towarzyszki to spojrzał z miną "to jakie teraz masz dalsze atrakcje dla mnie?" po czym w klatce jak gdyby nigdy nic poszedł do miski. Moje prawdziwie brudnonose, takie jakie uwielbiam. "
Krycie jest planowane na wrzesień 2010.
Spodziewamy się:
uszy: standard
sierść: standard, rex
kolory: BES seal point, seal point siamese
znaczenia: self
Cena za jednego maluszka będzie wynosić 95 zł ze względu na pochodzenie ojca. Kluski od razu dostaną rodowody.
Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu, ale staramy się ten powód jednak podawać. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany mogą w ogóle nie być rozpatrywane. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na naszej stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać. [/u] |
Ostatnio zmieniony przez Nakasha 2010-09-25, 23:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-07-25, 18:13
|
|
|
Dobrze, że to tylko siamy. Pięknie wręcz. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-07-25, 18:21
|
|
|
Powinny być same siamy, a przynajmniej mam taką nadzieję. |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2010-09-03, 08:29
|
|
|
Jak tam listy? Mam nadzieję, że znajdą się chętni.
Ja uwielbiam Janka, uważam, że to najpiękniejszy siam, jakiego kiedykolwiek widziałam |
|
|
|
|
susurrement
członek SHSRP
Wiek: 34 Dołączyła: 29 Lip 2009 Posty: 467 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-24, 21:20
|
|
|
z tego co wiem to lista na obie płcie wciąż otwarta.
Miracle pojechała dzisiaj do Janka na krycie, ale Oli donosi, że moja królewna stroi fochy i chce zawładnąć partnerem, a rujki na razie brak. ale kciukamy mocno |
_________________ szczury Fiona, Całusek, Molly, Skarpetka, Bajka, Bilbo i Bójka&Brawurka
kjujiki Rich, Puszka, Stefan; koty Toby i Dafne; jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM 43 aniołki |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-09-24, 22:46
|
|
|
i tu kciukam. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
susurrement
członek SHSRP
Wiek: 34 Dołączyła: 29 Lip 2009 Posty: 467 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-10-03, 23:23
|
|
|
26 września było krycie
dziś jest potencjalnie 7 dzień ciąży, Miracle waży tyle samo czyli 370g.
mam nadzieję, że waga zacznie się zwiększać..
zrobił się z niej po kryciu jeszcze większy łobuz; wariuje i tłucze inne szczury. |
_________________ szczury Fiona, Całusek, Molly, Skarpetka, Bajka, Bilbo i Bójka&Brawurka
kjujiki Rich, Puszka, Stefan; koty Toby i Dafne; jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM 43 aniołki |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-10-04, 08:00
|
|
|
Czasem ciąży niewidać, aż do porodu, czy 1-2 dób przed porodem. Więc oby to była cionsza. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: 2010-10-08, 14:23
|
|
|
Czy lista na samiczki jest jeszcze otwarta? |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-10-08, 14:45
|
|
|
Tak. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: 2010-10-20, 15:06
|
|
|
Czy coś już wiadomo? Szczurka jest już kinderniespodzianką, czy nie... |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2010-10-20, 15:20
|
|
|
mmarcioszka, nie jest. Pierwsze krycie nie odniosło rezultatów. Niedługo zostanie powtórzone. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: 2010-10-20, 22:51
|
|
|
Dzięki , kciukam za powodzenie |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-11-04, 15:58
|
|
|
Ze względu na pojawienie się guza u siostry Miracle, miot nie dojdzie do skutku. Prawdopodobnie nie jest to złośliwy nowotwór, ale na wyniki histopatologii trzeba czekać, a my nie chcemy ryzykować.
Przepraszamy chętnych... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|