Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Azi
2011-10-17, 09:45
Athame szuka drugiego męża
Autor Wiadomość
Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-10-17, 09:45   Athame szuka drugiego męża

Bo pierwszy ją zostawił i musiała biedna, sama, dziatki wychować :(

Teraz już jako stateczna, prawie 11 miesięczna samica, chciałaby zaznać spokoju ;)

A na poważnie - Athame ma bardzo dobry charakter. Jak dla mnie wzorcowy. Tak wyważonego szczura jeszcze nie spotkałam. Jest bardzo opanowana, a jednocześnie aktywna i ciekawska. Uwielbia iskać inne szczury. Nigdy nie widziałam jej (jak już przestała być dzieckiem) kotłującej się z innymi szczurami, ale nie jest gdzieś w ogonku hierarchii, a wręcz przeciwnie. W moim stadzie obecnie nie widzę alfy, ale możliwe, że alfa jest niewidoczna (Ina i Athame zachowaniem i charakterem na alfy pasują). Przy sprzeczkach z innymi szczurami po prostu staje na łapach tylnych, kładzie im łapkę na nosie i jest spokój.
W kontaktach międzyludzkich jest mocno promiziasta. Brana na ręce nie ma problemu z trzymaniem do góry brzuszkiem, po prostu leży i patrzy, co człowiek z nią zrobi. Bardzo rzadko się wyrywa i to tylko wtedy, gdy już jest mocno zniecierpliwiona.
Czasem tylko, jak coś idzie mocno nie po jej myśli, "kreseczkuje" - czyli zamienia oczka w wąskie szparki i jest wtedy taka... mocno zdecydowana. Ciężko mi to opisać.

Bardzo chciałabym po niej drugi miot, bo myślę, ze warto. Z M-kami - jej pierwszym miotem - jest wszystko ok, a maluchy były (po L-kach) moim ulubionym charakterologicznie miotem jaki się u mnie wychował i z którym styczność miałam.

Athame to dumbo, standard, blue burmese self

Miot byłby odchowywany przez wunię (dziękuję :* ) i u niej także odbyłoby się krycie - chyba, że właściciel reproduktora nalegałby na krycie u niego, ale wtedy byłby problem z transportem, wszak ja osobiście nie lubię przesyłania ciężarnych samic konduktorką i na to się nie zgodzę. Mam możliwość przetransportowania Athame samochodem do Warszawy 31.10 lub 01.11 i do tego czasu ewentualny kandydat musiałby się pojawić :)

Oczywiście, jeżeli znalazłby się kandydat w okolicach Wrocławia, jestem w stanie go przetransportować do siebie od "już" (pod warunkiem, że Zarząd się na kandydata zgodzi) - lub Athame do niego, tak aby Athame, już w ciąży, mogła pojechać do wuni.

Wymogi co do kandydata:
1. Skończony minimum 1 rok życia
2. Zrównoważony, spokojny charakter - tym razem zupełnie nie wchodzą w grę panowie super przebojowi ;)
3. Możliwość szybkiego użyczenia (Athame ma czas do 1. grudnia i nie chcę prosić o przedłużanie tego czasu)
4. Brak wspólnego przodka przynajmniej w pokoleniu dziadków, a najlepiej w ogóle. rodowód Athame
5. Samiec musi być przynajmniej nosicielem genu american blue. - dostałam uśmiech od losu, że Athame jest przedstawicielką tej, nielicznej z różnych względów w Polsce, odmiany i chciałabym to pociągnąć.
6. Samiec nie jest odmiany akromelanistycznej - w tę stronę została rozmnożona siostra Athame - Avada i nie chcę dublować linii na przyszłość.
7. Samiec nie pochodzi z miotów: A, C, Cz of Anahata - to blutowa linia, ale wykluczona.
8. Samiec musi mieć rodowód i pochodzić z uznanej polskiej lub zagranicznej hodowli. Mieć status hodowlany lub zgodę hodowcy macierzystego na rozmnożenie.

Ostatnie zdjęcia Athamki:

Miałam dla niej idealnego kandydata, ale Hjuki mieszka za daleko dla niej :(

Odpowiedz do tematu