Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: L.
2013-01-04, 19:14
Planowany miot 'rockowy' Emerald Moon :)
Autor Wiadomość
L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-06-13, 17:30   Planowany miot 'rockowy' Emerald Moon :)

Planowana jest powtórka miotu V w hodowli Emerald Moon. Temat miotu V: [zobacz]
Krycie obyłoby się w połowie sierpnia, prawdopodobnie po wystawie w Olsztynie.
Wszystko zależy od kondycji Sayuri :)
Powtórka miotu planowana jest ze względu na chęć powiększenia puli genetycznej z tego połączenia; rzadkie i niespodziewane odmiany kolorystyczne, które urodziły się w miocie V, a przy okazji duże zainteresowanie urodzonym już miotem tej pary.

Dlaczego miot o takiej tematyce? Po prostu wpadł mi do głowy taki pomysł :) Zależy mi nie tyle co na nazwach zespołów czy piosenek, a na imionach maluchów pod postacią imienia&nazwiska konkretnego artysty :) A czy to będzie wokalista, gitarzysta itd. jest mi szczerze obojętne.

Rodzicami zostaną:
SAYURI SHINJU Emerald Moon & BLUE BIRD Iletis (imp. Czechy)
standard (Dc) russian dove agouti self // dumbo standard russian blue self

Spodziewamy się:
uszy: 50% standard, 50% dumbo
sierść: standard
kolory: russian blue, russian dove, russian beige, russian topaz
znaczenia: self, irish

Kilka słów o samych rodzicach i ich przodkach

SAYURI SHINJU (Best In Show Młodzieży, nominacja do championa)
To odważna i pełna radości samiczka. Lubi eksplorować nie ważne czy to biurko czy bluzka pod którą właśnie siedzi. Kocha zabawy z ręką :) Do tego wszystkiego jest bardzo urocza.

Jej tatą jest Siergiej - za kilka dni skończy 2 lata i 3 miesiące. Jest w dobrej formie i humorze. Siergiej pochodzi z miotu wpadkowego po matce z hodowli karmowej (Standard Dc, rex, black) i ojcu z niemieckiego sklepu zoologicznego (Dumbo, beige, blazed).
Znane są losy części rodzeństwa Siergieja, jak i rodziców. Nie było przypadków nowotworów, ani chorób mogących mieć podłoże genetyczne. Tata Siergieja umarł ze starości, a mama ma coś ok. 2 lat i 6 miesiecy.

Natomiast mamą Sayuri jest Lavender EM. Lavender to dorodna i zrównoważona samiczka. Zarówno mama jak i tata Lavender pochodzą z finlandzkich hodowli. Mają się dobrze i żyją w zdrowiu.

BLUE BIRD (II miejsce Najlepszy Samiec Sierść Standard )
Urodzony 11.11.2008 w Czechach. Blue to spokojny i opanowany chłopak. Zgrany ze stadem idealnie, nigdy nie jest skory do bójek, zawsze łagodzi wszelkie konflikty. Ludzi uwielbia, pcha się na ręce i każe się miziać. Jak każdy młody szczur jest także ciekawski, bieganie i zwiedzanie otoczenia jest super. Jest ładnie zbudowanym samcem o puchatej jak na standarda i błyszczącej sierści.
Pochodzi z długo żyjącej linii.

Link do wzoru CV hod. Emerald Moon oraz kilka zasad, z którymi należy się zapoznać przed rezerwacją malca.[TUTAJ]

Jeśli chodzi o inne zasady dotyczące miotu pozwolę sobie zacytować Nakashę :) z wprowadzeniem kilku własnym zmian.

Cytat:

Mogę odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany w ogóle nie będą rozpatrywane (!!). Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki. :)

Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!

Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.

Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą. :)

Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot. :D

Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności ;) również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.

Biała 

Wysłany: 2010-06-15, 19:36   

Bardzo podoba mi się pomysł z rockowymi imionami:D
Szkoda, że mam dziewczyny dla chłopaków na poczekaniu mam w głowie z 5 imion :D :D

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-09-15, 22:51   

nie przyjmuję już zapisów na samiczki. przyjmuję zapisy TYLKO na samce. :wink:
obecna lista chętnych: [ZOBACZ]
proszę chętnych o potwierdzenie swojej rezerwacji.
krycie miejmy nadzieję nastąpi na dniach :D

rodowód miotu: [zobacz]
jeśli wszystko pójdzie według planu odbiór malców będzie możliwy w 1 tygodniu listopada w Olsztynie lub Gdańsku :)

niedawna sesja przyszłej mamusi :mrgreen:

wuwuna 

Wysłany: 2010-09-15, 22:56   

jaką ma minę rozanieloną :D

A jak się urodzą znowu takie cuda, to ja nie wiem. zaślinie się to mało powiedziane!

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-09-15, 23:38   

wuwuna, bo ją obudziłam, poza tym słoneczko cudnie świeciło i grzało, aż mi się dziewczyna rozmaśliła :mrgreen:

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-11-06, 16:01   

Sayuri nie zaszła w ciąże, nie będę kryć jej drugi raz.
Najmocniej przepraszam, ale widać matka natura ma inne zdanie niż ja.

Wkrótce będzie planowany miot po córce Sayuri z miotu V, czyli Visience.
Będą dumbo, standard oraz velveteen, szczurki w kolorze russian blue.
Jeśli ktoś ma ochotę się przepisać proszę dać mi znać na pw bądź e-maila hodowli.

Modów proszę na razie tylko po zamknięcie tematu i z czasem przeniesienie do kosza.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi