|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Przesunięty przez: L. 2013-01-04, 19:14 |
Planowany miot 'rockowy' Emerald Moon :) |
Autor |
Wiadomość |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2010-06-13, 17:30 Planowany miot 'rockowy' Emerald Moon :)
|
|
|
Planowana jest powtórka miotu V w hodowli Emerald Moon. Temat miotu V: [zobacz]
Krycie obyłoby się w połowie sierpnia, prawdopodobnie po wystawie w Olsztynie.
Wszystko zależy od kondycji Sayuri
Powtórka miotu planowana jest ze względu na chęć powiększenia puli genetycznej z tego połączenia; rzadkie i niespodziewane odmiany kolorystyczne, które urodziły się w miocie V, a przy okazji duże zainteresowanie urodzonym już miotem tej pary.
Dlaczego miot o takiej tematyce? Po prostu wpadł mi do głowy taki pomysł Zależy mi nie tyle co na nazwach zespołów czy piosenek, a na imionach maluchów pod postacią imienia&nazwiska konkretnego artysty A czy to będzie wokalista, gitarzysta itd. jest mi szczerze obojętne.
Rodzicami zostaną:
SAYURI SHINJU Emerald Moon & BLUE BIRD Iletis (imp. Czechy)
standard (Dc) russian dove agouti self // dumbo standard russian blue self
Spodziewamy się:
uszy: 50% standard, 50% dumbo
sierść: standard
kolory: russian blue, russian dove, russian beige, russian topaz
znaczenia: self, irish
Kilka słów o samych rodzicach i ich przodkach
SAYURI SHINJU (Best In Show Młodzieży, nominacja do championa)
To odważna i pełna radości samiczka. Lubi eksplorować nie ważne czy to biurko czy bluzka pod którą właśnie siedzi. Kocha zabawy z ręką Do tego wszystkiego jest bardzo urocza.
Jej tatą jest Siergiej - za kilka dni skończy 2 lata i 3 miesiące. Jest w dobrej formie i humorze. Siergiej pochodzi z miotu wpadkowego po matce z hodowli karmowej (Standard Dc, rex, black) i ojcu z niemieckiego sklepu zoologicznego (Dumbo, beige, blazed).
Znane są losy części rodzeństwa Siergieja, jak i rodziców. Nie było przypadków nowotworów, ani chorób mogących mieć podłoże genetyczne. Tata Siergieja umarł ze starości, a mama ma coś ok. 2 lat i 6 miesiecy.
Natomiast mamą Sayuri jest Lavender EM. Lavender to dorodna i zrównoważona samiczka. Zarówno mama jak i tata Lavender pochodzą z finlandzkich hodowli. Mają się dobrze i żyją w zdrowiu.
BLUE BIRD (II miejsce Najlepszy Samiec Sierść Standard )
Urodzony 11.11.2008 w Czechach. Blue to spokojny i opanowany chłopak. Zgrany ze stadem idealnie, nigdy nie jest skory do bójek, zawsze łagodzi wszelkie konflikty. Ludzi uwielbia, pcha się na ręce i każe się miziać. Jak każdy młody szczur jest także ciekawski, bieganie i zwiedzanie otoczenia jest super. Jest ładnie zbudowanym samcem o puchatej jak na standarda i błyszczącej sierści.
Pochodzi z długo żyjącej linii.
Link do wzoru CV hod. Emerald Moon oraz kilka zasad, z którymi należy się zapoznać przed rezerwacją malca.[TUTAJ]
Jeśli chodzi o inne zasady dotyczące miotu pozwolę sobie zacytować Nakashę z wprowadzeniem kilku własnym zmian.
Cytat: |
Mogę odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany w ogóle nie będą rozpatrywane (!!). Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki. |
|
|
|
Biała
|
Wysłany: 2010-06-15, 19:36
|
|
|
Bardzo podoba mi się pomysł z rockowymi imionami:D
Szkoda, że mam dziewczyny dla chłopaków na poczekaniu mam w głowie z 5 imion :D |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2010-09-15, 22:51
|
|
|
nie przyjmuję już zapisów na samiczki. przyjmuję zapisy TYLKO na samce. :wink:
obecna lista chętnych: [ZOBACZ]
proszę chętnych o potwierdzenie swojej rezerwacji.
krycie miejmy nadzieję nastąpi na dniach
rodowód miotu: [zobacz]
jeśli wszystko pójdzie według planu odbiór malców będzie możliwy w 1 tygodniu listopada w Olsztynie lub Gdańsku
niedawna sesja przyszłej mamusi
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-09-15, 22:56
|
|
|
jaką ma minę rozanieloną
A jak się urodzą znowu takie cuda, to ja nie wiem. zaślinie się to mało powiedziane! |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2010-09-15, 23:38
|
|
|
wuwuna, bo ją obudziłam, poza tym słoneczko cudnie świeciło i grzało, aż mi się dziewczyna rozmaśliła |
|
|
L.
|
Wysłany: 2010-11-06, 16:01
|
|
|
Sayuri nie zaszła w ciąże, nie będę kryć jej drugi raz.
Najmocniej przepraszam, ale widać matka natura ma inne zdanie niż ja.
Wkrótce będzie planowany miot po córce Sayuri z miotu V, czyli Visience.
Będą dumbo, standard oraz velveteen, szczurki w kolorze russian blue.
Jeśli ktoś ma ochotę się przepisać proszę dać mi znać na pw bądź e-maila hodowli.
Modów proszę na razie tylko po zamknięcie tematu i z czasem przeniesienie do kosza. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|