|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Przesunięty przez: AngelsDream 2012-11-25, 13:19 |
Chłoniak złośliwy |
Autor |
Wiadomość |
alexa1707
alexa
|
Wysłany: 2008-07-21, 20:52 Chłoniak złośliwy
|
|
|
Czy coś wiecie bliższego na ten temat? Wiem, że to nie jest choroba genetyczna. A jesli nie jest genetyczna, to jaka może byc jej przyczyna? Pytam, bo moja Misia zachorowała i umarła na chłoniaka... |
_________________ moje hobby, moja miłość to ogonki
http://szczuraski.bloog.pl/?ticaid=5b5a4 |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2012-11-25, 13:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
|
|
|
|
alexa1707
alexa
|
Wysłany: 2008-07-21, 21:10
|
|
|
I nie życzę nikomu tej choroby doświadczyć. Przebiega bezobjawowo, atakuje narządy wewnętrzne. U mojej Misi zaatakowała najpierw płuca, dając objawy takie jak przy ich zapaleniu, trochę osłabienia, zwiekszona ilość porfirynki, słyszalne szmery. Leczenie zastosowane zostało jak przy zwykłym zapaleniu płuc, bo nic nie wskazywało na chłoniaka. Węzły chłonne zostały zaatakowane w ostatnim statium choroby. Dr Piasecki z Wrocławia stwierdził dopiero wtedy, że to prawdopodobnie chłoniak, jego odmiana białaczkowa... Niestety na plucach Misi był juz tak duzy naciek, że nic i nikt nie był jej w stanie uratować. Wszyscy bylismy w szoku.
Misia to oczywiście moja ukochana szczuruchna...
[ Komentarz dodany przez: Viss: 2008-07-22, 13:45 ]
Istnieje możliwość edycji swoich postów (prawy górny róg), jeśli chce się coś dopisać. Proszę nie pisać posta pod postem. Proszę się zapoznać z Regulaminem tego forum. |
_________________ moje hobby, moja miłość to ogonki
http://szczuraski.bloog.pl/?ticaid=5b5a4 |
Ostatnio zmieniony przez 2008-07-22, 12:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|