Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Magnesowe potffffory
Autor Wiadomość
Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-04-07, 13:57   Magnesowe potffffory

Draco of RR
(28.03.2008)
Pan piszczałka, gdy coś mu nie odpowiada okazuje to głośnym piskiem, na początku był okropnie rozwrzeszczany i gdy Zdzisio go iskał wiedział o tym cały dom. Na początku jego wybieg polegał na siedzeniu w ciemnym trudnodostępnym miejscu, lecz już od kilku miesięcy odważnie biego po pokju. Boi sie nowych miejsc, nowych ludzi i gdyby nie Zdzisio pewnie nie ruszałby sie z miejsca, przy Zdzisiu czuje sie bezpiecznie i w nowych miejscach Zdzisio musi biedaka wyganiać z transportera by ten sie ruszył. Wygląda to przekomicznie :DD :lol:
oto piszczałka:

Zenio
(??.??.2009)
Zenek prawdopodobnie urodził sie w styczniu. Wzięłam go od Mrówy.
Jesy dosyć miziasty, ale nadal nie ma całkowitego zaufania do człowieka, nie lubi jak sie go podnosi, choć powoli sie do tego przwyczaja. Nie wiem co jeszcze mogoe o nim napisać :sad: :roll:

odszedł od nas już 2 miesiące temu a ja jeszcze sie z tym nie pogodziłam, bo pogodzeniem sie nie można nazwać zapomnienia i udawania że to nigdy sie nie stało. Od kiedy do mnie trafił przytył tylko 20g, ważył 240 :shock:
Był moim kochanym wiecznie gruchającym lecz zdrowym karzełkiem. Rozkochał w sobie nawet moją mame. Był miziakiem, miał w sobie coś takiego ujmującego, był zwykłym albinoskiem. Był jedynym szczurem który sam wracał do klatki, zawsze mnie tym zaskakiwał :) Zawsze próbował zgwałcić 2x większego od siebie Zdzisia :lol: Brak mi tego gruchania, brak mi tego wszystkiego ;( FRanulek odszedł w 3 dni, najpierw napuchlu mu łapki, miasl strasznie wysokie ciśnienie, na drugi dzień wkroczyła martwica, dostał leki, choć nie wierzyłam w poprawe...na trzeci dzień nie było czego ratować martwica wkroczyła na całe łapki(do stawu skokowego) calusi ogonek i uszka ;( Uśpiłyśmy go...powoli usypiał, łapki sie rozjeżdżały, po chwili już go tam nie było ;( tęsknie tak strasznie tęsknie...

[/img][/URL]

Bynio (*)
(??.04.2005-07-06.2007)
Pamiętaj że do Ciebie przyjde i nie zapomnij o mnie tak jak ja nie zapomne o tobie..(*)

(*) Zdzisio (??.11.2007-21.05.2009)
Mój pierwszy szczurek, sklepowiec.
Trudno mi powiedzieć czy jest miziakiem, czy ma ADHA, bo w różnych okresach ma różnie. Na początku był kompletnym ADHD wszystko go ineterosowało, wszystko musiał zobaczyć, wszystkiego musiał spróbować. Ostatnio zrobił sie trasznie miziasty :serducho: kładzie sie i każe sie głaskać :serducho: Jego pasją jest robieranie choinki, jak jeszcze stała ro z zapałem ściągał z niej ozdoby i ciągnął łańcuchy, łańcuch naciągł sie do pewnego momentu a potem ciągnągnął go w drugą strone, Zdzisio oczywiście był w szoku co to go przyciągneło do tyłu i zaczynał od początku. Zdzisiu jest najodważniejszym i najbardziej przywiązanym do mnie szczurkiem. Nawet gdy jest w nowym miejscu biega jakby je znał od zawsze, nic nie jest mu straszne. Jest pogromcą wszystkich kotów :lol: kot babci przed nim uciekał a on go gonił :twisted: z kolei z moim kotem jada z jednej miski :serducho:
oto i on:
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka 2009-08-25, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2009-04-07, 14:15   

śliczne szczurki :) ale czuje niedosyt fot :D

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-04-07, 14:45   

sachma, vrzucacz mi nie działa :( coś z moim kontem jest nie tak, a nie chce mi sie wklejać miniaturki każdej foty z osobna :( :|

KALINA
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-07, 21:17   

Świetnaskie ;)

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2009-04-21, 21:43   

Agnieszka, może już zaczął działać? :)

KALINA
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 14:34   

więcej fot prosimy, bo mamy ciągły niedosyt :foty:

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-04-24, 18:45   

KALINA, 6 fot Wam nie wystarczy? :P :P
vrzucacz działa i mam dobry humor więc foty będą wieczorem :DD

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-04-24, 20:21   

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2009-04-24, 21:13   

łiii ale fot :D

KALINA
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-24, 22:37   

Poprostu wymiękłam widząc taakie cusik :DD http://vrzucacz.chill-lab...9_640252092.jpg

Piękne dzieciątka masz :luuv:

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-05-06, 14:53   

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2009-05-06, 19:02   

Agnieszka, wybacz, ale fota kota mnie rozpłaszczyła... czarne kocię zapatrzone w dal ;(

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-05-07, 14:54   

Azi napisał/a:
czarne kocię zapatrzone w dal
wypraszam sobie, ona jest grafitowa XD żeby nie wyglądał tak sielankowo dodam, że chwile póżniej zwróciła caaałe śniadanie :roll: ona nie gryzie mięsa a połyka w całości :roll:

Zdzisiu znów ma krwiomocz, dodam że leczyliśmy sie na to 6tyg, tydzień temu był już podobno zdrowy, ale znów jest źle, krwiomocz i gorsze samopoczucie. Zdzisio jest miziakiem tylko jak jest chory, a dziś zaczął się intensywnie miziać. Nie mam siły
Ktoś ma pomysł dlaczeko to ciągle powraca??? Porosić o zrobienie dodatkowych padań(USG)?

Agnieszka 
Magnes

Wysłany: 2009-05-08, 13:58   

ech...zadzwoniłam do oazy. Z jednej strony jest dobrze, bo nie ma infekcji, ale jest białko. To najprawdopodobniej nerki :( leczymy objawowo i za 4 dni mam zadzwonić do weta i zobaczymy co dalej. Pewnie już do końca tak będzie :( dajemy furagine, melokinvwet(?) wetka niewyraźnie napisała :wink: i cyclonamine. Przez te 4 dni zobacze co sie będzie działo, ale jeśli mamy sie z tym męczyć do końca, to nie ma najmnniejszego sensu :(
edyta/

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2009-05-11, 17:38   

łaaa ale słodziaki :D
piękne facety, piękne :D

Odpowiedz do tematu