Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Domki współwłasnościowe - poszukiwane na zaś ;)
Autor Wiadomość
sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-06-16, 20:10   Domki współwłasnościowe - poszukiwane na zaś ;)

Będę szukać osób z okolic trójmiasta jako domki współwłasnościowe.

Współwłasność polega na tym, że szczur jest w połowie mój, ja go kupuje i przekazuje go nieodpłatnie "opiekunowi" - opiekun ma obowiązek udostępnić mi go nieodpłatnie na krycie, nie otrzymuje ekwiwalentu za krycie innych samic (samiec w ciągu życia może kryć 0-4 razy), w przypadku samicy, jeśli zdecyduję się ją rozmnożyć, samiczka przyjeżdża do mnie na krycie i zostaje u mnie do momentu odchowania maluchów.

Minusem jest to że nie jestem w stanie powiedzieć kiedy taki maluch może się trafić (nie wiem kiedy będzie odpowiedni dla mnie miot) i nie można wybrać malucha, plusem jest to że można zupełnie za darmo otrzymać na prawdę pięknego malucha :)

Domki współwłasnościowe muszą mieć ze mną stały kontakt telefoniczny przez całe życie malucha.

Jeśli domek nie wywiąże się z umowy, będzie musiał spłacić malca (czterokrotność ceny którą za niego dałam) - nie wywiązanie się z umowy jest dla mnie ogromną stratą, nie tylko materialną.

Jeśli maluch ciężko zachoruje, nie z winy opiekuna, pokrywam 50% wydatków powyżej 14dnia leczenia, jeśli będzie konieczna operacja i sekcja pokrywam 50% kosztów (po okazaniu rachunków od lekarza weterynarii)

Konieczne jest chodzenie do wyznaczonego przeze mnie lekarza weterynarii (Gdańsk Osowa ul. Feliksa), dlatego w grę wchodzą osoby tylko w trójmiasta i okolic.

Kilku moich wnuków umarło przez błąd lekarski - te szczurki są zbyt ważne dla dalszego rozwoju mojej hodowli żeby oddać je w ręce nie wyuczonych lekarzy..

w tym temacie będę pokazywać maluchy dla których będę poszukiwała domków, najbliższy może już za kilka miesięcy ;)

gratis 
Sekretarz GSK

Wysłany: 2010-06-17, 18:12   

Ty wiesz, Twoje zawsze. :D
Tylko, że z wety nie mogłabym się wywiązac. ^^

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-06-17, 21:34   

gratis, jasne że was to nie obowiązuje :P ufam wam i waszym wetom :P i bardzo będę się cieszyć jeśli któreś z maluchów będą mogły zamieszkać u znajomych ;)

Odpowiedz do tematu