Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: sachma
2010-12-31, 01:24
Planowany miot Y of Anahata
Autor Wiadomość
Nakasha 

Wysłany: 2010-08-01, 20:14   Planowany miot Y of Anahata

Planowany miot Y

OLINA of Anahata + YARED Iletis

Serdecznie dziękuję hodowli Emerald Moon oraz zywym_trudniej za użyczenie samca do krycia. :)

Olinka:

dumbo, standard, mink, niest. hooded
ur. 30.05.2010

matka: ESTER of Anahata - standard Dg, rex, mink, niest. bareback
ojciec: XIBBE of Charmed Ones - standard Dg, dark pearl, varieberk, DU - z Holandii

Olinka to córeczka mojej najwspanialszej na świecie Ester oraz słodkiego miziaka Xibbusia. :DD Sama jest typem raczej poważnym i spokojnym, ale jak to dziecko nadal lubi brykać. :) Po rodzicach odziedziczyła zamiłowanie do miętoszenia :serducho:

Na XIII Ogólnopolskiej Wystawie Szczurów Rasowych w Warszawie zdobyła 93/100 punktów oceny i wygrała kategorię uszną (9,5/10) - otrzymała tytuł Najlepsza samica uszy dumbo. :) Moja kochana, miziasta laleczka dostała również 5!/5 pkt za zachowanie i to z wykrzyknikiem :DD

Yared:

standard Dg, standard, agouti, varieberk
ur. 01.10.2008

Zdjęcia należą do zywym_trudniej.

matka: Soraya Iletis - standard, agouti, varieberk
ojciec: Leonardo Iletis - dumbo, american blue, varieberk

Miałam okazję miziać Yareda - to szczur, który ma charakter, ale daje się miziać, miętosić, głaskać i drapać. Bardzo mi się spodobał. :DD I jest taki przesłodko mięciutki tłuściutki :serducho:

Krycie jest planowane na 5 - 6 grudnia 2010.

Spodziewamy się:
uszy: standard, dumbo
sierść: standard
kolory: black, agouti, 25% szans na american blue i american blue agouti
znaczenia: hooded, varieberk, berkshire, irish, szanse na inne

Zapraszamy do zapisów. :) Miot dojdzie do skutku, jeśli w linii nie pojawią się problemy zdrowotne o podłożu genetycznym.

CV można pobrać stąd: http://chomikuj.pl/anahata_rattery?fid=92251796, wysyłamy je na adres hodowli: anahata_rattery@interia.eu
Proszę też zapoznać się z warunkami rezerwacji: http://anahata_rattery.eu.interii.pl/warunki.html

Cena za jednego maluszka będzie wynosić ok 85 zł. Maluszki dostaną od razu rodowody.

Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu, ale staramy się ten powód jednak podawać. ;) Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki. :)

Prosimy pamiętam o tym, że szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!

Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.

Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą. :D

Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot. :)

Kolejność rezerwacji:
1. hodowcy,
2. właściciel reproduktora,
3. członkowie SHSR,
4. osoby, które przepisały się z naszego wcześniejszego miotu,
5. pozostałe osoby, według kolejności wysłania CV (a nie według np. napisania postu na forum czy też do nas na GG).

Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności :) również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.

Wszelkie formalności dotyczące umów oraz zapłaty całego ekwiwalentu za szczurka powinny zostać dopełnione do momentu odbioru malucha. ;)

Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na naszej stronie – prosimy o zapoznanie się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać. :)
Ostatnio zmieniony przez Nakasha 2010-12-30, 14:32, w całości zmieniany 5 razy  

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-02, 16:52   

Brązowiaki ach, ach :mrgreen:

Nakasha 

Wysłany: 2010-11-23, 21:05   

Olinka ;) Nie jestem do końca pewna, czy określić ją jako niestandardowy kaptur, czy niestandardowy variegated?... Genetycznie obie wersje są możliwe.

Niestety musiałam zrezygnować z Guta jako ojca ze względu na problemy zdrowotne w linii jego matki. Pierwszy post został zaktualizowany. ;)

wuwuna 

Wysłany: 2010-12-02, 16:32   

obojętne w sumie teraz jak ją określisz, jak wyjdą znaczenia na malcach to będziesz już wtedy wiedzieć. :)

Nakasha 

Wysłany: 2010-12-05, 21:14   

Olinka pojechała już do kawalera. :)

Na XIII Ogólnopolskiej Wystawie Szczurów Rasowych w Warszawie zdobyła 93/100 punktów oceny i wygrała kategorię uszną (9,5/10) - otrzymała tytuł Najlepsza samica uszy dumbo. :) Moja kochana, miziasta laleczka dostała również 5!/5 pkt za zachowanie i to z wykrzyknikiem :DD

zywym_trudniej
Hodowca

Wysłany: 2010-12-08, 19:47   

Mamy krycie :) Jak skończą to jutro zważę obydwu i napiszę :) Trzymać kciuki.

Nakasha 

Wysłany: 2010-12-08, 19:50   

Jeeej :jupi: kciukamy :kciuki:

emileczka 
Członek SHSRP
Przewodniczący

Wysłany: 2010-12-08, 20:11   

Kciukam :kciuki:
Niech Igła weźmie przykład z Olinki :evil: , pomału zaczynam tęsknić :(
W Zielonym Ogrodzie: Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel [']

Nakasha 

Wysłany: 2010-12-12, 20:40   

Fotki, dawaj fotki :D :foty:

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-12, 23:25   

Nakasha napisał/a:
Najlepsza samica uszy dumbo.
aaa, to ona ma takie uszydła. Cudowne, prawie idealne. :serducho:
Nakasha napisał/a:
dostała również 5!/5 pkt za zachowanie i to z wykrzyknikiem
no bo ona była taka spokojna i wyluzowana, aż mi szczęka opadła. :D

Nakasha 

Wysłany: 2010-12-13, 01:30   

Cytat:
no bo ona była taka spokojna i wyluzowana, aż mi szczęka opadła

Tak, to moje cudowne, zwisające bezkostne esterkowe dziecię :serducho: Teraz, gdy nie ma z nami Ester... a Olinka jest u faceta... to nie mam kogo tak miętosić. :( Bo tylko one dwie dawały się miętolić zawsze i wszędzie.... to było tak: biegały sobie po podłodze, ja je nagle łapałam, miętoliłam, one się rozpływały, potem je puszczałam. Za 5 minut to samo. I tak w kółko. Zawsze im się podobało....

Oli 

Wysłany: 2010-12-15, 03:06   

Nakasha napisał/a:
biegały sobie po podłodze, ja je nagle łapałam, miętoliłam, one się rozpływały, potem je puszczałam. Za 5 minut to samo. I tak w kółko. Zawsze im się podobało....
jakbym o Everze czytała :serducho: z jedną mała różnicą - on sam przychodzi co i rusz na miętoszenie :DD

"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-15, 11:36   

I jak tam stan szczurzej mamy? :)
Waga miała byc i zdjęcia. :sad:

zywym_trudniej
Hodowca

Wysłany: 2010-12-15, 17:04   

Mam zdjęcia i wagi jeszcze przed kryciem :)

Olinka (282g)

Yared (565g)

Nakasha 

Wysłany: 2010-12-30, 18:25   

RODZI!! RODZI!! JEST PIERWSZY MALUSZEK!! :jupi: :jupi: :jupi:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi