|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Przegląd stadny |
Autor |
Wiadomość |
nezumysz
|
Wysłany: 2009-09-11, 14:38
|
|
|
Muszę odświeżyć temat....
Dziś musiałam pomóc przejść do tego lepszego świata Samuelowi Karat... Samiś w ostatnich dniach bardzo ciężko chorował...
Zapalenie płuc, ropne zapalenie ucha...
Płuca zdrowiały, ale osłabione wiekiem i chorobą z lutego serduszko już nie wytrzymało i zanim Samiś wyzdrowiał, poddało się...
Dziś po 15stej odszedł za Tęczowy Most z pomocą weterynarzy...
Miał 2 lata i 8,5 miesiąca.... |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-11, 15:28
|
|
|
Piękny wiek. Żeby wszystkie takiego dożywały. Samiś swoje przeżył, najważniejsze że odszedł spokojnie, a nie.. wiesz jak.
Dla ślicznej mysi ['] |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2009-09-11, 16:55
|
|
|
Dla dzielnego tatusia mojej przekochanej Ayci. [*] [*]
Miałam nadzieję, że jednak da radę... mimo tego, to piękny wiek. Chciałabym, aby Aya tyle dożyła... |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-09-28, 22:55
|
|
|
Wiadomo już, ale tu napiszę.
W domu zamieszkała samiczka, co do której są pewne, hm, na razie dalekie plany.
Imię : Idril z TazManie
Data urodzenia: 22.07.2009
Sierść: Rex
Uszy: Standard
Oczy: Pink
Barwa/znaczenia: siamese, ? point (kolor pointa zostanie określony z czasem, na razie jest to zbyt trudne, w metryce ma seala, ale sealem nie jest).
Rodowód: Jest
Matka: Torpedo z TazManie
Ojciec: Shake It z TazManie
Status: hodowlana
Miejsce pobytu: Malbork |
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2009-09-29, 08:48
|
|
|
nezumysz, mogłabyś mi podesłać jeszcze raz wszystkie informacje na Twoją stronkę? |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-09-29, 11:28
|
|
|
Ren, no problemo...
Zaraz coś stworzę i ci podeślę.
Dzięki raz jeszcze. |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-10-12, 20:41
|
|
|
Moje syjamki...
Idril - standard(dc), rex, siamese russian blue/russian blue agouti point, self
jej znaczenie zaczyna już zachodzić na oczy, jest bardzo wyraziste, zwłaszcza na nosku. Teraz wygląda trochę bardziej brunatnie, więc może być russian blue agouti. Na american blue nie stawiam, za ciemna.
Jest totalną przytulanką, nie zachowuje się jak samica, przywodzi na myśl miziastego chłopczyka.
Hugo - Haddoru - Dumbo, siamese, seal point, self
Miał być russian blue pointem, ale jest ładnym, choć niezbyt "ekspansywnie" wybarwionym sealem.
Jego charakter jest cudowny, to takie wieczne dziecko. Bawi się, dokazuje, ale przy okazji bardzo garnie do człowieka. Nie ma w nim ani krzty terytorializmu, na jego skórze brak żółtych zacieków, jestem ciekawa jak sprawa się rozwinie.
Na razie brak jakiejkolwiek burzy hormonalnej.
Hugo nie jest zbyt duży, ale za to niesamowicie podoba mi się jego sylwetka. Jest wręcz....dziewczęca. Smukła, delikatna, eteryczna uroda.
Mój mały całuśnik...
Ma najwięcej zdjęć z całej trójcy....
I Leto - standard, rex, siamese seal point, self
Piękny rex, piękny point, cudowny charakter.
Pan przytulanka pełną gębą. Jest niesamowity i umie przekonać do szczurów największych sceptyków.
Najchętniej nie schodziłby z człowieka.
Jednocześnie coraz trudniejszy z niego model, bo zaraz biegnie w stronę obiektywu i wchodzi człowiekowi na głowę... dosłownie.
Nie będzie dużym samcem, ale na pewno nie będzie też dwarfem. Ma typowo samczą, nabitą sylwetkę, ale charakterek i futro anioła, pluszowego misia, małej owieczki i kłębka waty. Można dla niego umrzeć...
No i bonusowo nie - point i nie_szczur hodowlany tylko do kochania, czyli mój dziadek Lord... Dumbo, rex, beibe, berkshire
Dziś skończył 2 lata i 7 miesięcy...
Niestety bardzo nieładnie się starzeje, łysieje, ale wciąż dzielnie się trzyma i zachowuje doskonałą pogodę ducha...
|
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-10-12, 21:06
|
|
|
O rany, a Hugo był taki niepozorny, a tu proszę jakie cudo rośnie z niego.
Lordzikowi jeszcze dużo sił życzymy.
A Idrilka jak moja Ramudilka widzę kochana. I coś mi się zdaje, że sporo urosła? Czy to pozory tylko? |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-10-12, 21:18
|
|
|
Nie, nie pozory, rośnie w oczach... |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2010-09-10, 17:04
|
|
|
Minęło sporo czasu od mojego ostatniego posta...
Działo się bardzo wiele, zbyt wiele, żeby to tu opisywać. Zresztą nie mam siły...
Dość, że dziś opuścił mnie ostatni szczurzy mieszkaniec mojego domu...
Ramses Karat...
Od dziś jestem domem bezszczurowym i nie wiem jak się w tej sytuacji odnaleźć... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|