Planowany miot "Magiczny" Happy Feet |
Autor |
Wiadomość |
gratis
Sekretarz GSK
Wiek: 31 Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 457 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 2010-09-15, 13:21 Planowany miot "Magiczny" Happy Feet
|
|
|
Planowany miot "Magiczny"
Tematyki miotu chyba nie trzeba wyjaśniać. Wszelkie imiona związane z magią, czarodziejami, czarownicami, wiedźmami, klątwami, zaklęciami etc. z filmu i literatury.
Pole do popisu zapewne mają zwłaszcza HarryPotterowcy i Tolkienowcy. : ]
krycie planowane od - 23.10.2010
poród planowany od - 13.11.2010
odbiór malców - grudzień 2010
rodowód miotu - http://chomikuj.pl/gratisiak - rodowód magiczny
Miot będzie się wychowywał u mnie w Jaworznie.
Krycie mogłoby się przesunąć o ok. 2 tygodnie z zależności od chętnych - na początku drugiej połowy stycznia na pewno będę w Warszawie i jeśli tam byłoby wygodniej odebrac malce, możemy przesunąć krycie tak, by małe miały wtedy ok. 6 tygodni. : ]
FIONA Beris x LETO z TazManie
Fiona:
standard, standard, burmese, self
ur. 23.04.2010
Fiona to typowa kobietka. Usiedzi na ręku, kolanach, jak się postara - na ramieniu, ale bardzo chętnie by już poszła zwiedzac. Przy okazji zwiedzania wskoczy na głowę, wyiska, zaglądnie człowiekowi do ucha i oka.
Leto:
standard, rex, siamese seal point, self
ur. 03.07.2010
Leta chyba nikomu nie trzeba przedstawiac. To szczur pluszowy, nakolanny. Do całowania, miziania i przytulania.
Ostatnimi czasy poprawił mu się rex. Wielokrotny zdobywca I miejsca dla najlepszego samca point. Na ostatniej wystawie we Wrocławiu zdobył notę 93,5/100 oraz nominację do championatu.
Obecnie pomieszkuje u Wu, gdzie czeka na badanie EKG. Krycie odbędzie się tylko wtedy, gdy nie będzie zastrzeżeń co do wyników.
Spodziewamy się szczurków:
kolor – siamese seal point, burmese
szanse na siamese russian blue point i russian blue burmese (jeśli Fiona niesie russian blue)
uszy - standard i może dumbo (jeśli Fiona niesie dumbo)
sierść – standard, rex
znaczenia – self
Miot będzie miał piękny amerykańsko-rosyjsko-czesko-ukraińsko-finlandzki rodowód.
To trzeci i ostatni miot Leta.
Cena szczurka – ok 85zł ze względu na pochodzenie rodziców. Maluszki trafią do Domków z rodowodem oraz wyprawką.
Dziękuję Azi i hodowli Happy Feet za zgodę na miot, Wuwunie, która nad wszystkim czuwa oraz Nakashy za pozwolenie na krycie Letem.
Uwagi na temat miotu:
1. Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia będzie minimum 8 chętnych
2. Miot odbędzie się, jeżeli do momentu krycia nie będzie żadnych problemów zdrowotnych u przyszłych rodziców
3. Hodowca nie gwarantuje, że samica zajdzie w ciążę - nie mamy na to za dużego wpływu
4. Hodowca nie gwarantuje, że malce urodzą się w takich odmianach, aby zaspokoić oczekiwania wszystkich chętnych - na to mamy jeszcze mniejszy wpływ
Wypełnione ankiety www.happyfeet.yoyo.pl/Dokumenty/Ankieta.doc proszę kierować na e-mail hodowlahf@gmail.com z tytułem "Miot Magiczny"
Zapraszamy do zapisów! |
|
|
|
 |
Nakasha

Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2010-09-15, 14:36
|
|
|
Będę kciukać. |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-09-15, 23:26
|
|
|
Ale szybko poszło. A podobno ludzie nie chcą się zapisywać. Wystarczy tylko zrobić ruch i już. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-16, 00:24
|
|
|
Zastanawiam się co tak ludzi skusiło? Burmy? Wątpię, nie pierwsze i nie ostatnie. Leto? Też bez przesady, nie każdy go zna i nie ma gwarancji, że dzieci odziedziczą charakter. Może magiczność? |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-09-16, 00:29
|
|
|
Viss napisał/a: | Może magiczność? | Myślę, że niepowtarzalność połączenia tych kilku cech na raz. Ale jak widać można. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-09-16, 10:29
|
|
|
Sama jestem w szoku. Pozytywnym, oczywiście.
Viśśnio, zapomniałaś jeszcze o jednym - miot u gratisa xD
Żartuję. Magia działa, niechaj tak zostanie. |
|
|
|
 |
olus0312
3 smrody i pies
|
Wysłany: 2010-09-16, 11:03
|
|
|
Mnie skusił Leto, mam po nim córeczkę i jest boska, moja ulubienica mam nadzieję, że kolejny maluch będzie też taki |
_________________ ze mną: Lola Abraxas, Bulinka i Quanta Sunrat's
za TM: Staś, Ice of Anahata, Gaja Sunrat's, Kichacz |
|
|
|
 |
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-09-16, 11:34
|
|
|
Tadaaam! Panienka:
 |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-09-16, 11:42
|
|
|
druga fota od lewej.
Ja już mówiłam, że ją kocham? |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-10-01, 01:32
|
|
|
Biegnę donieść, że badanie ekg wyżej wymienionego kawalera jest idealne. |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-10-05, 11:21
|
|
|
Mama Fiony
Tata Fiony
Babcia Fiony
 |
|
|
|
 |
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-11-14, 20:44
|
|
|
Krycie! (9.11.2010)
A było to tak:
Wybyłam na weekend z domu. Wcześniej musiałam posprzątac klatki.
Chłopcy biegali w swoim pokoju, ja do nich wpadałam brałam kolejne rzeczy do mycia.
W międzyczasie zahaczyłam o Fionę, która mi pięknie zarujkowała na zapach samców.
A skoro była rujka to postanowiłam nie marnować okazji.
Właściwie mój udział w całej operacji skończył się na puszczeniu Fiony i Leta na łóżku.
Fiona wyraźnie pokazała Lecikowi czego od niego oczekuje, a Leto doskonale wiedział, że taką sytuację trzeba wykorzystać.
Oni skończyli chyba dopiero nad ranem. Ja wiem tyle, że się nie wyspałam.
Zaciskajcie łapki za żelki. Ale z takiego krycia musi wyniknąć coś pozytywnego.
Jest filmik z samego początku ich spotkania (później się rozkręcili, ale mi padł aparat).
Skręcony przez Asaurusa i wrzucony na YT dzięki uprzejmości AD&A. Tylko dla osób 18+
http://www.youtube.com/watch?v=qlA9IS3wdCE
Waga Fiony sprzed krycia: 290g
Planowana data narodzin magicznych żelków: od 1.12.2010
Waga z dziś (14.11.2010) : 312g! |
|
|
|
 |
|