Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: sachma
2010-11-18, 08:24
Planowany "Miot Cnót" of Anahata
Autor Wiadomość
Ren 

Wysłany: 2010-08-10, 13:51   Planowany "Miot Cnót" of Anahata

Planowany "Miot Cnót"

Mamusią zostanie:

MABELLE of Anahata - standard, rex, siamese blue point

Zdjęcia są własnością susurrement. Wkrótce będzie więcej autorstwa Nakashy.
metryka
susurrement napisał/a:
Mabelle to bardzo spokojna, cicha i zrównoważona samiczka. Najczęściej w cieniu siostry - Miracle, do której jest bardzo przywiązana. Zawsze chętna do wyjścia z klatki, niekiedy nieśmiało czai się właśnie za jej plecami. Zawsze chętna do głasków, całusków i miziania za uszkiem. Biorąc ją na ręce można z nią zrobić wszystko, wycałować i wymiziać na wszystkie strony. Nie jest odważna i przebojowa jak Miracle, ale zawsze zaciekawiona otoczeniem i chętna do przebywania z człowiekiem albo zwiedzania. Do zdjęć idealna modelka, zastyga w miejscu i robi cudowne miny rozpłaszczając się jak naleśnik.
Chyba miałam przeczucie co do niej, bo od samego początku mnie w sobie rozkochała. Najmniejsza krewetka z miotu, wyróżniająca się kolorem na tle rodzeństwa, zawsze spokojna i garnąca się na ręce.. mój mały rodzynek :serducho:
Zarówno Mabelle jak i Miracle odziedziczyły po mamusi Destiny charakter, tylko każda z nich inną jego część: Mabelle miziastość i zrównoważenie, a Miracle odwagę i przebojowość.

Tatusiem zostanie:

EVER AFTER of Anahata - dumbo, rex, black, varieberk

Zdjęcia są z czasu, gdy Everek był jeszcze małym sheepratkiem :P . Zdjęcia są własnością Nakashy.
metryka

Everek to synek mojego ukochanego Cyranka.

Oli napisał/a:
Nakasha napisał/a:
Ester to chodzący cukierek, można miętosić, całować w brzuszek i robić z nią wszystko
tak samo ma Ever - jak jest na rękach to nic się nie liczy dla niego. Enkil jest bardziej powściągliwy, chociaż widać, że też lubi mizianie, chociaż miętoszenia już nie.

quagmire napisał/a:
Oli napisał/a:
"miziaj, całuj, weź mnie człowieku!" Ever.

O tak, Ever jest naj, naj, najcudowniejszy - i nie obchodzi go, czy zna człowieka, czy nie. On krzyczy: "Człowiek, człowiek! Weź mnie człowieku na rączki i pomiziaj troszkę." :mrgreen:

Spodziewamy się:
Uszka: standard, szanse na dumbo (jeśli Mabelle jest Dg)
Sierść: standard, rex, double rex
Kolory: black
Znaczenia: varieberk, bareback, self - i pewnie inne ;)

Krycie planowane na dniach. Miot urodzi się Susurrement w Warszawie.

Jak wszyscy pewnie wiedzą, jest ten miot jest owocem ogłoszenia matrymonialnego Cyranka :P . Przypominam, że jest to miot pod kątem miziastości rodziców. Linia będzie ciągnięta po samcach, gdy miot skończy około 1,5 roku będę wybierać wśród panów największego miziaka i szukać dla niego kolejnego chodzącego cukru ;)

Zarówno mama jak i babcia Mabelle są bardzo proludzkie i kontaktowe, tak samo jest z rodzeństwem. Pozwolę sobie zacytować Niamey z tematu miotu B:
Niamey napisał/a:
Ja ze swojej strony powiem, że całe rodzeństwo M jest cudowne i kochane - mam dwie siostrzyczki Miracle i takich szczurów mogłabym mieć jeszcze z dziesięć :lol: Mają wspaniały charakter, są urocze i bardzo kontaktowe, tak więc zachęcam :mrgreen:

Kilka słów odnośnie imion:
Jak widać jest to miot tematyczny, doszłyśmy z susu do wniosku, że cnoty i ogólnie wartości najbardziej odpowiedni dla tego miotu :) . Wyjaśnienie znajduje się np. na stronie wikipedii, tutaj można znaleźć kilka podpowiedzi. Męstwo, sprawiedliwość, mądrość, miłość, lojalność, oddanie i co tam kto wymyśli ;) . Wszystkie imiona miały być w założeniu "bezpłciowe" czyli np. Miłość może być i chłopcem i dziewczynką.

Kilka słów odnośnie odmiany double rex:
Pozwolę sobie zacytować eLkę z tematu jej miotu O:
L. napisał/a:
Dla przyszłych chętnych mała lekcja pt. "futro"
Pragnę Wam pokazać jak wygląda double rex :) i czym się różni od rexa.

Na początku malce jest bardzo trudno odróżnić. Wizualnie wyglądają one tak samo jak rex'y.
Dopiero około drugiego tygodnia futerko doubla zaczyna powoli przybierać właściwą formę.
Zaprezentuje to za pomocą zdjęć miotu B Emerald Moon. Mamy do czynienia z 3 malcami: 2 rex, 1 double rex.

po 2 tygodniu
double rex'iczka tutaj, to ta patrząca się prosto na nas:)

około 3 tygodnia

w tym samym czasie jej siostra prawie bliźniaczka

double rex (Indis Rat's Troop - matka miotu C EM)
około 3 mies.

około 1 roku

Double rex'y osobiście określam mianem szczurów dla niezdecydowanych :) którzy nie wiedzą czy chcą szczurka rex czy fuzz :wink:

Te zdjęcia pokazują fazy bardziej łyse, jednak pragnę dodać, że są również fazy bardziej włochate. Oczywiście to i jak bardzo włochaty czy łysy będzie dany double rex jest sprawą indywidualną każdego osobnika.

Wszystkich chętnych proszę o wypełnienie ankiety (pobierz CV) i przesłanie na naszego maila: anahata_rattery@interia.eu . W tytule proszę o wpisanie literki miotu, ilości szczurków i płci :)

Zastrzegam sobie prawo do odmówienia rezerwacji maluszka bez podania powodu. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki :)

Jak się być może niektórzy domyślają, piszą do nas różne osoby, od terrarystów począwszy, a skończywszy na małych, nieodpowiedzialnych dzieciach - więc każdy potencjalny chętny jest dokładnie sprawdzany co do swojego podejścia. ;) Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!

Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.

Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą. :D :D

Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot. :)

Kolejność wyboru ustalam ja, poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy.

Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 12 - 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności ;) również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł na moje konto. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.

W razie wątpliwości proszę pytać. :)
Ostatnio zmieniony przez 2010-10-26, 11:19, w całości zmieniany 2 razy  

Nakasha 

Wysłany: 2010-08-10, 19:34   

Mabelle :D

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-10, 22:59   

Moje poparcie macie w 100% :D :D

Ren 

Wysłany: 2010-08-11, 06:58   

Gorąco zachęcam do zapisów. Cyranek miał już jeden miot, miot E of Anahata, maluszków było tylko 4, ale za to są bardzo proludzkie. W ramach marketingu przytoczę cytaty z ogłoszenia Cyranka :P :

Nakasha napisał/a:
4-ka maluchów po nim jest miziasta i proludzka, Ester to chodzący cukierek, można miętosić, całować w brzuszek i robić z nią wszystko, co się chce. Jej dzieci zapowiadają się tak samo. ;)

Oli napisał/a:
Nakasha napisał/a:
Ester to chodzący cukierek, można miętosić, całować w brzuszek i robić z nią wszystko
tak samo ma Ever - jak jest na rękach to nic się nie liczy dla niego. Enkil jest bardziej powściągliwy, chociaż widać, że też lubi mizianie, chociaż miętoszenia już nie.

quagmire napisał/a:
Oli napisał/a:
"miziaj, całuj, weź mnie człowieku!" Ever.

O tak, Ever jest naj, naj, najcudowniejszy - i nie obchodzi go, czy zna człowieka, czy nie. On krzyczy: "Człowiek, człowiek! Weź mnie człowieku na rączki i pomiziaj troszkę." :mrgreen:

Eskudo u Liriel ma trochę bardziej zdecydowany charakter, ale nic mu to nie ujmuje :)

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-08-11, 10:12   

Ren napisał/a:
Cyranek miał już jeden miot, miot E of Anahata, maluszków było tylko 4, ale za to są bardzo proludzkie.
no nie do końca, jest tez ojcem domniemanym drugiego miotu...

Ren 

Wysłany: 2010-08-11, 10:32   

Azi, no tak, ale nie pewnym, a w miocie E jest pewnym :P . A jakie charaktery są w Twoim miocie H, może na tej podstawie da się ustalić ojcostwo? xD

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-08-11, 13:07   

Ren, jakby po charakterze ustalac, to Cyranek odpada w przedbiegach ;) To małe biegacze charakterne i buńczuczne (przynajmniej Hipo i Hej Ho). No ale tu mógł się ujawnić charakter posaskowych ;)

Ren 

Wysłany: 2010-08-16, 07:07   

Gorąco zachęcam do zapisów ;) . Jak zwykle brakuje chętnych na samczyki - mamy rezerwacje tylko na jednego chłopca, a to zdecydowanie za mało. Ale i na dziewczynki znajdzie się jeszcze miejsce ;)

Ren 

Wysłany: 2010-08-19, 18:46   

Krycie planowane jest za miesiąc, a lista niestety bez zmian, więc miot stoi pod znakiem zapytania...

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-20, 00:23   

o nie, ludzie co z wami :evil:

Ren 

Wysłany: 2010-08-31, 21:22   

Lista pełna, więc krycie zgodnie z planem :D

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-31, 21:29   

Świetnie! :)) :))

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-01, 10:14   

Ren, strasznie się ciesze i mocno kibicuję. :mrgreen:
I żałuję, że teraz jest ten miot... tez chcę takiego misia. A nawet dwa. :serducho: :serducho:

Nakasha 

Wysłany: 2010-09-15, 13:33   

Super, strasznie się cieszę! :)

susurrement 
członek SHSRP

Wysłany: 2010-09-24, 21:16   

wieści wtorkowe, 21 września 2010:
potrzebujemy dużo kciuków :roll:
Mabelle jest chętna, rujka odfruwajka w gotowości, a Cyranek niezbyt daje radę.. chyba preferuje ekhm seks oralny :mrgreen: wskoczył dwa razy i się zmęczył. nie sądzę, aby do czegoś konkretnego doszło.
ale muszę przyznać, ze czuły z niego mężczyzna. wycałował królewnę po pleckach, po uszkach.. :serducho:

i wieści dzisiejsze, 24 września 2010:
we wtorek królewicz dosłownie dwa razy na panienkę wskoczył; od tego czasu rujki u niej nie zaobserwowałam, a podczas dzisiejszej próby Mabelle Cyranka skopała i zdominowała wyrywając mu przy tym trochę futra :roll:
także pozostaje mi na razie ją ważyć i obserwować, ew za parę dni mogę spróbować ich znów spotkać, jeśli pojawiłaby się rujka.
ale kciukajmy, może zaciążyła :kciuki:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi