Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-11-05, 18:16 Oświadczenie odnośnie list chętnych
|
|
|
Listy chętnych na dany miot są jawne i otwarte. Każdy ma do nich dostęp, ale nie są w nich widoczne dane osobowe.
Link do listy umieszczony jest w pierwszym poście tematu miotu oraz na stronie, w planowanych miotach, przy konkretnym miocie.
Zawsze mogę na listę chętnego zapisać - to on decyduje, czy przy danej ilości chętnych, chce zostać zapisany. Ja jedynie weryfikuję, czy jest on "pożądanym domkiem".
O pozycji na liście (prócz wyjątków) decyduje data zgłoszenia do hodowli. Oznacza to, że jeżeli ktoś zapisał się na miot "X" z datą 12.12.2012, miot nie doszedł do skutku lub nie wystarczyło dla niego maluchów, jeżeli chce, może zostać przepisany na listę miotu "Y", nadal z datą 12.12.2012, która to decyduje o jego "nowej" pozycji. Wszystko to ma na celu umożliwienie dostania szczurka z hodowli każdemu, bez konieczności stresu zapisywania się na wszelkie mioty, z obawy, że maluchów nie wystarczy.
Wyjątki wpływające na pozycję:
- pierwszeństwo wyboru malucha mam zawsze ja. Zarówno wśród samic, jak i wśród samców. Dotyczy to także wyboru maluchów na współwłasność hodowlaną - współwłaściciel wtedy nie musi, ale może, być nawet spoza listy.
- kolejną pozycję do wyboru malca może zająć właściciel reproduktora.
- następna przysługuje osobie, która jest współwłaścicielem samicy (o ile jest).
- malce mające problemy ze zdrowiem - które czasem mogą się zdarzyć - szukają domków poza kolejnością i na innych warunkach.
- jeżeli ktoś wybiera samca i będzie chciał go kastrować, musi liczyć się z tym, że mogę odmówić danego chłopca, ze względu na jego wartość hodowlaną.
- o ile posiada ktoś szczura z hodowli Happy Feet i szczur ten z przyczyn losowych został sam (śmierć towarzysza etc.) ma prawo do malucha z najbliższego miotu, lecz jeżeli data zgłoszenia nie zadecyduje inaczej - wybiera jako ostatni.
- moje miękkie serce, jakie czasami miewam.
Co nie wpływa na pozycję:
- przynależność do SHSRP.
- ilość szczurów posiadanych.
- staż na forach.
- wielkość miasta w którym mieszka. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|