Narodziny miotu K Abraxas 07.10.2010 |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-15, 13:35
|
|
|
A mnie Końciuszynka powala i imię ma absolutnie genialne. |
|
|
|
 |
madzial13

|
Wysłany: 2010-11-15, 18:27
|
|
|
Dziękuję Wam serdecznie za zachwyty. Jestem taka dumna z tego miotu, jakbym sama je urodziła |
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-11-23, 15:50
|
|
|
o rany madzial, ale masz piękne wnuki.
ale wu nie wolno zdjęć pokazywać, zaraz by z 2 sobie wzięła. Dobrze, że już po rezerwacjach. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
madzial13

|
Wysłany: 2011-08-24, 22:31
|
|
|
Wookie został uśpiony wczoraj z powodu nowotworu. Czekam na wieści jakiego i mam nadzieję, że nic się nie poniesie |
|
 |
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-08-24, 22:49
|
|
|
Ten nowotwór rósł mu przy ropniu, zdarza się chyba, że po prosty ropień "nowotworzeje".
Strasznie mi szkoda kochanego mysza, jeszcze w niedzielę iskał mi łapki |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-25, 09:49
|
|
|
Ciekawe czy ropień był z pasterellą. |
|
|
|
 |
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-08-25, 10:36
|
|
|
Wookie dostawał antybiotyk, więc chyba nie można było tego sprawdzić. |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: 2011-08-25, 16:26
|
|
|
quagmire napisał/a: | Ten nowotwór rósł mu przy ropniu, zdarza się chyba, że po prosty ropień "nowotworzeje". | nie, rozmawiałam z dr Kasią. ropnie w takim miejscu mogą być na ogół z dwóch powodów - chore zęby lub rozwijający się nowotwór. U Wookiego zapewne zaczął się rozwijać nowotwór i dlatego zrobił się ropień. dr Kasia powiedziała, że nie spotkała się jeszcze u tak leciwych szczurów z inna przyczyną ropni niż wymienione przeze mnie wyżej.
Viss napisał/a: | Ciekawe czy ropień był z pasterellą. | Wook tak jak napisała Monia dostawał antybiotyki, poza tym nie wiem jakie to miałoby mieć znaczenie? |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
 |
|
|
|
 |
madzial13

|
Wysłany: 2012-10-31, 14:35
|
|
|
Kalyani i Kelma guzy na łapkach w sierpniu. Miały być usuniete.
Końciuszynka - gruczolaki
Matka miotu - Cynka uśpiona w kwietniu z powodu bardzo szybko odtwarzających się ogromnych
gruczolaków. Wcześniej dwukrotrnieusuwane, odrastały w ciagu 2-3 miesiecy. |
|
 |
Oli

|
Wysłany: 2012-11-28, 00:55
|
|
|
Kahlua ma się dobrze, obecnie jest leczony z powodu ropnego zapalenia zewnętrznego kanału słuchowego - po kilku dniach kuracji ropy już nie ma, a objawów zapalenia w zachowaniu (np skręt głowy) nie było w ogóle, jest pod kontrolą dr Rzepki. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
 |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2012-11-28, 19:07
|
|
|
Oli, niech się chłopak szybko leczy! |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
maris
Administrator prezes i wet

Wiek: 37 Dołączyła: 08 Lut 2010 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-09-16, 13:37
|
|
|
W środę 11.09. Kelly została poddana eutanazji
Miała objawy nerwowe, które w dużym stopniu wskazywały na guza przysadki. Dostawała kabergolinę, steryd, a ze względu na ropne zapalenie ucha również antybiotyk. Sekcja jednak wykluczyła guza, przysadka była niezmieniona. To kieruje nas ku zapaleniu mózgu. Materiał został pobrany na histopatologię. Poza tym w lewym płucu Kelly miała rozległe ropnie, wątroba była stłuszczona.
Oli, u Ciebie jest jeszcze Kahlua, prawda? Jak on się miewa? |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: 2013-10-15, 18:39
|
|
|
maris, Kahlua już dawno nie żyje... |
 |
|
|
|
 |
maris
Administrator prezes i wet

Wiek: 37 Dołączyła: 08 Lut 2010 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-10-21, 19:49
|
|
|
Aha, Oli przykro mi w takim razie Przegapiłam to zupełnie. A co się stało?
Na histopatologii Kelly wyszło, że miała limfocytarne zapalenie mózgu. |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: 2013-10-24, 19:24
|
|
|
maris, nie mogłaś przegapić, bo nigdzie o tym nie pisałam - wiedziały osoby interesujące się moim stadem, na allo nie mam jak pisać, tutaj nie podałam, bo hodowla nieczynna, a ja mam dużo na głowie od jakiegoś już czasu.
Kahlua zmarł z powodu wieku, tzn znalazłam go martwego w klatce. Mieszkał ze staruszkami, więc nie spadł, ani nie zrobił sobie krzywdy. Szwankowały mu tylne nogi, poza tym nic nie dolegało. |
 |
|
|
|
 |
|