|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Logotypy i znaki firmowe |
Autor |
Wiadomość |
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2010-12-23, 14:38
|
|
|
alexa1707, bo to jest absolutnie normalna reakcja na zmiany - obawa, strach - tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-12-23, 15:38
|
|
|
rozróżniajcie logo od znaku firmowego, to nie jest to samo. to po pierwsze.
po drugie - nie czepiajcie sie brązów, bo pogryzę, brazy są naj, tak jak agutki, minki i burmy są naj
po trzecie - ja naprawde nic nie proponowałam, ani kolorystyki, ani typu, nie wszędzie musze moczyc me sliczne paluszko-łapki... no... |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2010-12-23, 17:06
|
|
|
a przepraszam, to że logo chcemy/chcecie zielone i fakt, że zielony kojarzy się z ekologią to coś złego? Przecież nie faszerujemy szczurów chemią, trzymamy na naturalnych ściółkach itp. nie wiem co by tu miało nie być eko i dlaczego to ma się źle kojarzyć? |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
Shy_Lady
Catch Me If You Can
|
Wysłany: 2010-12-23, 17:56
|
|
|
Azi napisał/a: | brazy są naj, tak jak agutki, minki i burmy są naj | są najcudowniejsze ale SHSRP to zieleń i nie widzę tego inaczej |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-12-23, 18:18
|
|
|
Azi napisał/a: |
po drugie - nie czepiajcie sie brązów, bo pogryzę, brazy są naj, tak jak agutki, minki i burmy są naj |
cudowne to są tylko na szczurach w innych miejscach takie kolory są fe |
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-23, 18:23
|
|
|
Azi napisał/a: | po trzecie - ja naprawde nic nie proponowałam, ani kolorystyki, ani typu, nie wszędzie musze moczyc me sliczne paluszko-łapki... no... | nie wiem czy zauważyłaś, ze żadna z nas nawet nie wspomniała o tobie.
Azi napisał/a: | rozróżniajcie logo od znaku firmowego, to nie jest to samo. | podana propozycja nie nadaje się na zadne z powyższych.
alexa, co do zmian: nie zawsze są potrzebne, nie zawsze są chciane i z całą pewnością nie zawsze wychodzą na dobre. Coca-cola nie zmienia nic, pepsi, apple itp się tylko co jakiś czas odświeżają. Logo shsr jest rozpoznawalne po tych kilku latach, a biorąc pod uwagę, że wiele pracy przed nami, a nie za nami zmiana tegoż jest zwyczajnie bezsensowna. Nie zmieniajmy czegoś co dopiero zaczyna działać w świadomości światka szczurzego.
Ponadto ten znak jest ładny, jest czytelny, ma cudnego szczura i nie jest naćkany. Wszystko z nim w porządku.
Problem jest taki, że nie mamy go w jakiejkolwiek formie pozwalającej na modyfikacje.
Post wyedytowany |
Ostatnio zmieniony przez Viss 2010-12-31, 10:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-12-23, 21:10
|
|
|
z tego co pamiętam on był rysowany ręcznie - skanowany i przerabiany. |
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2010-12-26, 18:19
|
|
|
Nie, nie zmieniajcie logo! Zieleń jest cudna, szczur jest cudny Tylko trzeba go narysować na nowo, może dokładniej, na pewno w większym formacie i tyle. |
|
|
|
|
zuuzuushii
|
Wysłany: 2010-12-26, 19:35
|
|
|
Mi też się podoba zieleń i nawet ten szczur Nie powinno być żadnego problemu, żeby przerobić to na wektory... |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-12-27, 13:35
|
|
|
Viss napisał/a: | :rotfl: nie wiem czy zauważyłaś, ze żadna z nas nawet nie wspomniała o tobie. | ale ja widziałam ukryte pretensje po prostu bałyście sie mówic otwarcie, jak przy propozycji layoutu
Offtop wycięty, nie zbaczać prosze. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
Ostatnio zmieniony przez 2010-12-31, 10:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
emileczka
Członek SHSRP Przewodniczący
|
Wysłany: 2010-12-28, 16:38
|
|
|
Ja jestem za zielonym nie chcę zmian tak ogromnych |
_________________ Z nami: Hiacynta of NL, Wicia SR, Biedronka SR, Bucca SR, Beren SR, Dynia SR, Szarlotka B, Tortilka B, Ulęgałka B
W Zielonym Ogrodzie: Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel ['] |
|
|
|
|
alexa1707
alexa
|
Wysłany: 2010-12-31, 08:45
|
|
|
Offtop wycięty
Jak chcecie, żebym pomogła od strony PR w tej materii, pomogę.
Teraz moje uwagi co do logo istniejącego:
zieleń zostaje taka sama, czy mogę ją ewentualnie zmienić na bardziej wyrazistą?
napis musimy zmienić, bo jest nieczytelny, proponuję w logo użyć skrótu, w znaku firmowym - całej nazwy
logo powinno kojarzyć się ze szczurem.
I proszę o Wasze zdanie. |
_________________ moje hobby, moja miłość to ogonki
http://szczuraski.bloog.pl/?ticaid=5b5a4 |
Ostatnio zmieniony przez 2010-12-31, 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-31, 10:39
|
|
|
Jezu, ale wy jesteście.
Offtop wycinam, bardzo proszę się trzymać tematu, a urażone dumy załatwiać poprzez pw.
Cytat: | Jak chcecie, żebym pomogła od strony PR w tej materii, pomogę. | oczywiście, że chcemy i wbrew pozorom jesteśmy wdzięczne.
Cytat: | zieleń zostaje taka sama, czy mogę ją ewentualnie zmienić na bardziej wyrazistą? | bez próbki nowej zieleni nie zdecydujemy, proponuj konkretne.
Cytat: | napis musimy zmienić, bo jest nieczytelny, proponuję w logo użyć skrótu, w znaku firmowym - całej nazwy | oczywiście
Cytat: | logo powinno kojarzyć się ze szczurem. | ja bym chciała, żeby logo miało tego szczura i skrót nazwy. |
|
|
|
|
alexa1707
alexa
|
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2010-12-31, 11:14
|
|
|
Szczurek całkiem uroczy . Ale może ta zieleń trochę mniej jaskrawa? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|