Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje szczury
Autor Wiadomość
Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-01-05, 15:49   

A dziś zdjecia Hipokryzji, Luthien, Itsu, Athame i Sasanki, czyli... Hipo, Lutka, Icka, Ata i Sas przed Wami :D

Finka, Irycia i Ina innym razem ;)

A tak w ogóle Fineczka skończyła 30 grudnia 2,5 roczku ;)

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-05, 19:21   

Bardzo łyso się u Ciebie zrobiło, cieszy mnie to. :DD
http://lh5.ggpht.com/_n-T...44/DSCF0187.jpg - jaki meszek cudny! :luuv: :luuv: Ale się ją musi fajnie całować. :lol:

quagmire 
Członek SHSRP

Wysłany: 2011-01-07, 10:39   

Lubię ciemne łyse :serducho:

Nakasha 

Wysłany: 2011-01-07, 10:46   

http://picasaweb.google.c...at=embedwebsite - jaka strzałka śliczna :D

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-01-21, 21:06   

Dzisiaj bez zdjęć, ale z opisem:

Finka - biedactwo coraz biedniejsze ;( wydaje się ok, chodzi, łazi, mimo licznych guzów (w tym trzech podchodzących mlekiem i koniecznych do wyciskania co 2-3 dni) ma nadal dużo energii i chętnie wychodzi, zwiedza, sprawdza, ogólnie żyje sobie. Ale już ma problemy z utrzymaniem higieny, w dodatku całe te zabiegi lekarskie ją też zabrudzają krwią, maścią i rivanolem, więc już nie pachniała ładnie. Stwierdziłam dziś - godne zycie przede wszystkim i ją wykąpałam. Bogowie, jak ona schudła ;( I jak to całe futerko przyklapło, to nagle zobaczyłam minimum jeszcze dwa duże guzy ;( Moje biedactwo... Ale chęci życia nadal duże, nawet przeciwbólowych jej nie daję. Fineczka niedługo skończy 2 lata i 7 miesięcy.

Sasanka - wygląda i zachowuje się gorzej niż Finka. Przygaszona, alienuje się w klatce od reszty. Śpi albo na hamakach albo na dole, zagrzebana pod kuwetą. Wcina dietę smacznie, ale niestety rozchorował jej sie lewy dolny siekacz. Nic do "robienia", ale po prostu się zaczął skrzywiać. W poniedziałek obcięto jej ząbki i mam wrażenie, że teraz lepiej je. Sas jest teraz moim szczurem specjalnym - dziewczyny mogą robić co chca, ale jak któraś zaatakuje Sas - idzie na godzinę do transportera. Sasek na 2 lata i 5,5 miesiąca.

Hipokryzja - wielkie to, utyte i jakieś jej się natręctwa pojawiły niedawno na temat Athy i Itsu - tłukła je ciągle i za wszystko. Za samo spojrzenie i niespojrzenie, i za oddychanie chyba też. Ale teraz już się nieco poprawiła. Odsiadywanie wyroków w transporterze pomogło. Hipo ma w tej chwili 8,5 miesiąca.

Irytacja i Inazuma - je opisuje razem, bo to tuczniki siedzące osobno w klatuchach i niewiele się różniące od siebie na ten czas - jeść/spać/biegać i tak w kółko. Obie dziewczyny mają niecałe 8 miesięcy.

Itsu - ciapa, TOTALNA. Biją ją wszystkie, łącznie z Athą i Sas. A jednak uwielbiam ją za picie razem ze mną herbaty z jednego kubka, no i Strugała ogłosiła ją okazem zdrowia, a na kontroli usłyszałam "a z nią co jest nie tak?", "ona tylko na kontrolę", "aha... no bo właśnie nie mam się do czego przyczepić" ;) Icka, podobnie jak siostry ma niecałe 8 miesięcy.

Luthien - moje małe łyse wyłysiało ^^ Tylko jej główka omszona została. Dokazuje po klatce, wszędzie jej pełno i tylko od Hipo obrywa najwidoczniej, bo już pełno szram na tym małym, raptem 2,5 miesięcznym, szczurze.

Athame - gratis wychowała mi małego postrzeleńca i jednocześnie wredność nad wrednościami. Szybko załapała, że jak Hipo ją leje, to Hipo ląduje gdzieś daleko, a potem wraca skruszona, więc teraz wystarczy, że Hipo koło niej przejdzie i mała drze się wniebogłosy - już na mała podpuszczalską nie reagujemy. Chyba przez to, ze na poczatku siedziała z Sas, to teraz traktuje ja jak ostoję i jak tylko coś się dzieje, zaraz się za nia chowa, co Saska przyjmuje ze stoickim spokojem. Moje najmłodsze, niespełna 2 miesięczne maleństwo.

No i to by było na tyle ;)

Nakasha 

Wysłany: 2011-01-21, 22:06   

Ja bardzo proszę o buziaczki dla siostrzyczki Sepiego. :) :) :)
Ostatnio zmieniony przez Nakasha 2011-01-21, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-01-21, 22:26   

Nakasha, się rozumie ;)

wuwuna 

Wysłany: 2011-02-09, 15:44   

Ja kradnę buremkę. :serducho:

A Finki i Sas bardzo się cieszę, że jeszcze sobie radzą.

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-02-12, 18:39   

Ano Wuniu...

Bo Finki wcale nie miało u mnie być. Wcale... Nie myślałam o niej, nie czekałam, nie planowałam. Ale stało się tak, że Nessa odeszła, Morka została sama. Szukałyśmy jej koleżanki. I nagle w przypadkowej rozmowie z Dory dowiaduje się, że Nakasha sprowadza szczurki z Finlandii, że jedna burma nie ma jeszcze domku. Od razu się zdecydowałam i maleńka trafiła do mnie, do mojej mamy...

Żyła sobie spokojnie z Morką. Stanowiła z nią zgrany duet, była grzeczna, kochana i miała takie kochane, czarne, wyłupiaste oczka :D

Potem, w grudniu, przyjechała do mnie, na miot. Odchowała śliczne 7 maleństw, a matką była cudownie nadopiekuńczą. Siedziała na maluchach jak kwoka, nawet nie wychodziła do gerberka - musiałam ją karmić z palca ;)

W lutym wróciła do mamy... i żyła tam spokojnie do sierpnia, ale wtedy, ze względu na problemy z własnym zdrowiem, moja mama nie była się w stanie nią zajmować. Wróciła więc do mnie. Odeszła wtedy Morcia... Finka została połączona z moim stadkiem. Bezproblemowo, z drobnym wyjątkiem - Baletki, z którą nie mogła się jakoś dogadać. Dopiero na sam koniec życia Baleci, jakoś się wzajemnie zrozumiały, zaakceptowały i zaprzyjaźniły.

Gdy skończyła dwa latka pojawił się u niej pierwszy guz - gruczolak, umiejscowiony bardzo niefajnie. Operacja była skomplikowana i konieczna, żeby mogła żyć. Przeżyła, wybudziła się, było dobrze... ale... Pojawiła się wznowa. A potem kolejne guzki. Wszystkie podchodziły mlekiem, pękały... Od dobrych kilku-kilkunastu tygodni mieszkała sama, od kilku tygodni jedynie na ręcznikach papierowych... Dwa razy w tygodniu czyszczenie guzów, wyciskanie niby mleka, przemywanie... Robiła się coraz słabsza, ale chętnie chodziła, jadła, zwiedzała. Na guzkach nie miała już ani futerka, ani skóry... Ociekające guzy, które nie chciały się zagoić. Ale nie skarżyła się. Przyzwyczaiła się do zabiegów, lizała mnie i mrużyła tylko oczka w oczekiwaniu na to aż skończę...

W sobotę zauważyłam, że wypadł jej górny ząbek. W niedzielę dostała więc ugotowany makaron, żeby mogła jeść... Nie zjadła go za dużo... W poniedziałek znaleźliśmy ją martwą... Przy drabince, wśród jedzonka.

Dobrze, że już, że odeszłaś Kochanie. Męczyłaś się, było Ci źle, nie było stadka przy Tobie. A teraz je masz. I Morkę i Dafne i Baletkę i swoje córcie - Baję, Bezulkę i Bagatelkę. Żyłaś 952 dni na tym świecie... poczekaj nieco na tamtym, a znów Cię wymiziam [*]

Nakasha 

Wysłany: 2011-02-14, 14:05   

O nie... pamiętam jaka była kiedyś malutka. :( :( Strasznie mi przykro. :( :( [*]

wuwuna 

Wysłany: 2011-02-14, 18:30   

słońce przytulam.. :*

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2011-03-22, 14:16   

No to dla wszystkich co mego stada nie kojarzą:

Sasanka Rat's Troop - najstarsze dziewczę - 09.08.2008 - praprababka miotu I, prababka miotu H, babka miotu G, matka miotu C

Hipokryzja Happy Feet - 10.05.2010 - mama miotu I

Irytacja SunRat's - 28.05.2010 - mama miotu K

Inazuma SunRat's - 28.05.2010

Itsu SunRat's - 28.05.2010

Luthien Tinuviel Abraxas - 04.11.2010 - przyszła mama miotu L

Athame Happy Feet - 01.12.2010 - przyszła mama miotu M

Kagura Happy Feet - 28.02.2011

Nakasha 

Wysłany: 2011-03-22, 14:18   

Bardzo mocno wycałuj ode mnie Sasankę, dobrze? :serducho:

quagmire 
Członek SHSRP

Wysłany: 2011-03-22, 14:21   

3 siostry Ildefonsa :serducho: :serducho: :serducho:

emileczka 
Członek SHSRP
Przewodniczący

Wysłany: 2011-03-22, 16:20   

widać, że Itsu, Inazuma i Irytacja to siostry - piękne są :serducho:

czy to sa aktualne foty?, bo Sas wygląda na niektórych fotach na 2-miesięcznego szczylka :DD

Wymiziaj dziewczynki, kocham Hipo :luuv:
W Zielonym Ogrodzie: Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel [']

Odpowiedz do tematu