|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Jaką kategoria zastąpić Szczura Publiczności? |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-23, 11:36 Jaką kategoria zastąpić Szczura Publiczności?
|
|
|
Grono Sędziów SHSRP zwraca się do wszystkich szczurolobów i Członków SHSRP z prośbą o pomoc w wyborze kategorii, która zastąpi Szczura Publiczności.
Na każdej wystawie notorycznie pojawia sie ten sam problem. Na szczura publiczności głosy oddawane są wielokrotnie przez jedną osobę (nie podejrzewamy właścicieli!).
Sprowadza to sędziów do roli detektywa-grafologa, podważa zasadność kategorii i sens zwycięstwa.
Kategoria przestała mieć sens, każde głosowanie na SP było zafałszowane zatem wyniki sa niejednoznaczne i niemożliwe do ustalenia.
Propozycje innych kategorii jakie padły na wystawie:
najbrzydszy szczur, najbardziej pocieszny szczur, największa sierota (wybaczcie kolokwializmy), szczur sędziów.
Bardzo prosze wszystkich o zgłaszanie propozycji, wybierzemy spośród wszystkich najfajniejszą. |
Ostatnio zmieniony przez Viss 2011-05-23, 11:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: 2011-05-23, 11:45
|
|
|
Nagroda dla najbrzydszego szczura z najmniejsza iloscia punktow Tak na pocieszenie |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-05-23, 12:03
|
|
|
Cytat: | Nagroda dla najbrzydszego szczura z najmniejsza iloscia punktow | Na to nie mogę się zgodzić.
Nieraz wynik taki, a nie inny wynika za złej kondycji (fatalna otyłość, duża ilość strupów, porfiryna w oczach), czy zachowania (zestresowane, drapiące zwierze, które się wyrywa).
O ile nie byłyby brane pod uwagę punkty za zachowanie i kondycję, to jak najbardziej jestem za najsłabiej opunktowanym. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
Mao
trochę zły husarz.
|
Wysłany: 2011-05-23, 13:16
|
|
|
"Najdłuższy ogon"
Na allo padła propozycja "Szczur wystawców" i ja byłabym za.
Tylko tak sobie myślę, że chyba każdy ma już jakieś swoje ogoniaste sympatie i zastanawiam się, czy np. nowi wystawcy z mniej znanymi szczurami nie byliby przez to trochę poszkodowani. Poza tym drobiazgiem pomysł jest fajny
Szkoda, że publiczność robi takie numery. Podrobić kilka kartek to nie jest problem, ja nawet w szkole piszę 3 różnymi charakterami pisma... |
_________________ Nade mną i w sercu: Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena EM, Eta Carinae EM, Lela i Perperuna SR, Madara Kalinka SR, Malina, Rusia Ruska Kniahini SR, Nel SR, Pecet MS, Oleńka SR. Kocham.
W rolach głównych: Husaria, Rota, Chidori, Anahita, Yagusia, Dumka, Miawka, Wiła, Fraszka, Foka i Dąbrówka w roli carycy Maogonków. |
|
|
|
|
aneczka1-13
|
Wysłany: 2011-05-23, 13:43
|
|
|
W czasie wystawy pojawiła się też propozycja szczur z najczystszym ogonem. I sądzę że to nawet fajna kategoria by mogła być. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-05-23, 14:24
|
|
|
ja jestem za nagrodą dla szczura, który zdobył najmniej punktów na wystawie, takie pierwsze miejsce od końca |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
believe_86
|
Wysłany: 2011-05-23, 16:12
|
|
|
najgrubszy szczur i zwycięstwo Galaxiora
może być kategoria " Parszywek wystawy" - najbrzydszy szczur a brzmi ciut lepiej |
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
Wiek: 29 Dołączyła: 23 Kwi 2008 Posty: 175 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-05-23, 17:08
|
|
|
Jestem za najbrzydszym szczurem wystawy, ale tak jak mówi bel trzeba to jakoś ładniej określić, albo szczurem wystawców, bo my przecież nie będziemy oszukiwać.
To przykre, że już po raz kolejny bawiłyśmy się w grafologów, szkoda, że trzeba zlikwidować tę kategorię. |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-05-23, 17:20
|
|
|
Ja bym była jednak za szczurem wystawców.
Bo najbrzydszy szczur, jakkolwiek się go nazwie, nie będzie się kojarzył dobrze i nie każdy potraktuje to jako zabawę czy nagrodę pocieszenia. Poza tym dla każdego właściciela jego zwierzę jest piękne nawet jeśli kiepsko spełnia jakieś określone standardy. |
|
|
|
|
believe_86
|
Wysłany: 2011-05-23, 18:00
|
|
|
quagmire napisał/a: | Poza tym dla każdego właściciela jego zwierzę jest piękne nawet jeśli kiepsko spełnia jakieś określone standardy. | oj tam nie prawda ja świetnie sobie zdaję sprawę z wyglądu Smolika i mogę śmiało powiedzieć, że jest najbrzydszym forumowym szczurem |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-05-23, 18:02
|
|
|
believe_86, ale to nie zmienia faktu, że może wyglądać brzydko wg jakiegoś tam naszego osobistego kanonu piękna, ale wg kryteriów wystawowych może być idealny, dostać 90 punktów i nie dostać nagrody za brzydactwo, prawda.
Bo to zupełnie różne podejścia są. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-05-23, 20:17
|
|
|
dziewczyny, mnie chodziło dokładnie o szczura, który zdobył najmniej punktów, to nie koniecznie musi być koszmarnie brzydki wystawowo szczur, ale po prostu ten, który zajął ostatnie miejsce. no i nie wiem dlaczego mieliby ludzie się boczyć, kurcze tyle osób się na wystawie z Gustlika nabijało, a ja się nie obraziłam, bo wiem, że on i tak jest najcudniejszy, tylko w sobie, w Gustliku |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-23, 20:32
|
|
|
Gustlik... zdobył moje serce omdleniem.
Jeśli miałybyśmy nagradzać od końca, to tylko według punktacji, jak Oli pisze, bo nazywanie szczurka najbrzydszym jest nielogiczne, nie ma brzydkich szczurów i jak pisze quag, dla swojego właściciela są najpiękniejsze.
Kategoria Pierwszy z Ostatnich. Albo ostatni będą pierwszymi |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-05-23, 20:43
|
|
|
Viss napisał/a: | Gustlik... zdobył moje serce omdleniem. | masz chyba na myśli Izykiela i jego przeraźliwego doła z powodu tego co o jego mamusi wygadywałaś... |
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-23, 21:40
|
|
|
Ach, racja, przecież rudy był. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|