Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaką kategoria zastąpić Szczura Publiczności?
Autor Wiadomość
scorpio80 

Wysłany: 2011-05-24, 20:48   

chyba mowimy tu o pewnego rodzaju nieuczciwosci. czyli jak ktoś zechce, to zaglosuje wielokrotnie czy będzie z publicznosci czy z wystawcow... teoretycznie mozliwe?

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-24, 21:23   

scorpio80, ale głosy liczą się tylko te oddane na naszych kartach. Wydzielić odpowiednią ilość kart wystawcom i po problemie. ;)

scorpio80 

Wysłany: 2011-05-24, 22:10   

ok.. tylko wiem z doświadczenia ,ze jak się dobrze pogada to można wszystko ustawić ;) już się nie czepiam ..

agacia 

Wysłany: 2011-05-24, 22:33   

Oj bez przesady, a nawet jak jakis szczur dostanie 3 glosy od jednej osoby to nie to samo co kilkadziesiat jak mialo miejsce w szczurze publicznosci.

zywym_trudniej
Hodowca

Wysłany: 2011-05-25, 06:30   

Mi się podoba pomysł z maślakiem wystawy. I faktycznie głosować mogliby tylko wystawcy.

Co do szczura publiczności miałam taki pomysł, żeby po prostu właściciel szczura dawał karteczkę z imieniem swojego szczura komuś ktoś chce zagłosować. Na jednego szczura nie jest aż taka ilość głosów i właściciel raczej zapamięta kto podchodzi i daje tyle karteczek ile osób podejdzie.

Ale teraz to już sama nie jestem pewna czy to by się sprawdziło.

smeg 

Wysłany: 2012-02-07, 16:56   

A może, jeśli wstęp na wystawę jest biletowany, dawać odwiedzającym specjalny formularz do głosowania razem z zakupionym biletem? Liczyłyby się tylko głosy na odpowiednich formularzach ;)

tosca 
fascynatka

Wysłany: 2013-03-12, 10:41   

Moim zdaniem jeszcze prościej aby bilety były z częścią do głosowania, którą by się oddzierało i wrzucało do urny. Nie było by możliwości powielania głosów przez jedną osobę.

AngelsDream 
Skrzydlak

Wysłany: 2013-03-12, 11:31   

tosca, bardzo ciekawy pomysł, o ile SHSRP wróciłby do wybierania szczura publiczności. Obecnie ta kategoria została wycofana.

tosca 
fascynatka

Wysłany: 2013-03-12, 14:27   

Zaciekawił mnie ten watek, dlatego dopisałam moje zdanie. Zwykle widzowie lubią jak mogą również głosować :)

Niamey 

Wysłany: 2013-03-12, 21:02   

tosca, tosca, to prawda, gdyby dało się to załatwić z organizatorem, to byłoby fajnie, choć mam obawy, że może być z tym problem (to nie my decydujemy o kształcie biletu na imprezę, której jesteśmy tylko cześcią)

Asaurus 
Dźwiedź

Wysłany: 2013-03-15, 21:38   

Niamey, tosca, na pewno przy takiej skali szczurów w stosunków do kotów, pod które zazwyczaj SHSRP się podpina, nie ma szans na włączenie karty do głosowania do biletu. Szczególnie, że zazwyczaj sama forma biletu jest narzucona przez obiekt gdzie jest organizowana wystawa, po prostu to co mają w kasach, to wydają. Do tego dochodzi fakt, że wystawcy czy koci, czy szczurzy nie dostają normalnego biletu, tylko opaskę, więc nie mieliby na czym głosować.

Ja mam trochę inną wizję wystaw, chociaż w sumie zgodną z powyższą ideą. Na razie zdradzę tylko, że chciałbym, aby większy udział w czasie oceny szczurów mieli wystawcy, hodowcy i odwiedzający orientujący się w temacie (właściciele szczurów rodowodowych).

tosca 
fascynatka

Wysłany: 2013-03-15, 22:27   

No ale w przypadku kategorii szczur publiczności to raczej, wydaje mi się, odwiedzający by wybierali. Fakt, że trudniej jeśli chodzi o to, że wystawy są podpięte pod wystawy kocie, a kociarze są raczej trudni (moje subiektywne odczucie). Z resztą hodowcy szczurów mają o wiele trudniej niż hodowcy innych zwierzaków.

Odpowiedz do tematu