|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Miot M of Anahata - 10.03.2010 |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-11, 13:49
|
|
|
agacia napisał/a: | Mówiła również, że to nie pierwszy taki przypadek w ostatnim czasie | mnie wetka powiedziała to samo. |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
Wiek: 39 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-28, 00:52
|
|
|
Czy mogłabym prosić o aktualne informacje na temat szczurów z tego miotu? Konkretnie - jestem ciekawa, jak ten miot prezentuje się sercowo? |
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
|
susurrement
członek SHSRP
Wiek: 34 Dołączyła: 29 Lip 2009 Posty: 467 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-28, 10:46
|
|
|
Mabelle jest zdrowa. Moduł choruje na serce od paru miesięcy, ale jest to najprawdopodobniej problem wtórny po bezobjawowym zapaleniu płuc.
mamusia Destiny jest już bardzo dostojną staruszką; od wielu miesięcy na prilium, ale serduszko jest ustabilizowane. obecnie od ok 2 msc boryka się ze zmianą w lewym uchu (ropień lub guz), którą organizm usilnie próbował odrzucić i z ucha lała się ropa; jej aktualny stan jest niezły - z ucha już nie śmierdzi, nie ma ropy, to coś na dnie ucha się nie zmienia, mam nadzieję, że się ładnie otorbiło i będzie się dało z tym żyć. bolesność jest już zdecydowanie mniejsza, powoli dostaje coraz słabsze leki. |
_________________ szczury Fiona, Całusek, Molly, Skarpetka, Bajka, Bilbo i Bójka&Brawurka
kjujiki Rich, Puszka, Stefan; koty Toby i Dafne; jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM 43 aniołki |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
|
Wysłany: 2012-04-28, 13:35
|
|
|
susurrement, dziękuję.
Pytam głównie ze względu na moich dwóch Magików, no i samego Leta, którego darzę ogromnym sentymentem. |
|
|
|
|
emileczka
Członek SHSRP Przewodniczący
|
Wysłany: 2012-04-28, 16:13
|
|
|
AngelsDream, to ja dodam, że w miocie B SR, był jeden szczur który miał problem serca pojawił się dość nagle i szybko postępował, żył z chorym sercem 1 miesiąc, problem z sercem wystąpił w 23 miesiącu życia (Bombel), oraz Balbinka od miesiąca ma serce pod obserwacją, ale jeszcze nie trzeba wchodzić z prilium. |
_________________ Z nami: Hiacynta of NL, Wicia SR, Biedronka SR, Bucca SR, Beren SR, Dynia SR, Szarlotka B, Tortilka B, Ulęgałka B
W Zielonym Ogrodzie: Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel ['] |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
|
Wysłany: 2012-04-29, 20:05
|
|
|
emileczka, rozumiem.
Aż trudno uwierzyć, że po takim samcu (tfu tfu!) chłopcy mają takie problemy. Chłopcy ogólnie, nie tylko moi, bo jednak tendencja jest widoczna. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2012-05-11, 18:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2012-05-10, 21:59
|
|
|
AngelsDream, postaram się niedługo zrobić podsumowanie miotów D i M, będzie można je porównać z J i T i Magikami. |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
|
Wysłany: 2012-05-11, 18:42
|
|
|
Nakasha, okej,
Cierpliwie czekam. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2012-05-15, 13:47
|
|
|
AngelsDream, zwróć uwagę, że problemy częściej się niosą po dziadkach, pradziadkach niż po samych rodzicach. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
susurrement
członek SHSRP
|
Wysłany: 2012-07-30, 00:12
|
|
|
dostałam wczoraj informację, że nie żyje Mari of Anahata. miała zabieg usunięcia guza i się nie wybudziła. pewnie na iniekcyjnej narkozie, więc jako szczur mający ponad 2 lata i 4 msc, nie miała większych szans niestety..
nie było sekcji. napisałam im, że pół biedy, bo miot nie był rozmnażany, ale na przyszłość, żeby pamiętali co jest w umowie. poprosiłam też o poinformowanie Nakashy. nie czuję się upoważniona, żeby bardziej H_exar'a pouczać. |
_________________ szczury Fiona, Całusek, Molly, Skarpetka, Bajka, Bilbo i Bójka&Brawurka
kjujiki Rich, Puszka, Stefan; koty Toby i Dafne; jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM 43 aniołki |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2012-08-14, 10:27
|
|
|
susurrement, dziękuję za informację. Nie zostałam o niczym poinformowana... |
|
|
|
|
susurrement
członek SHSRP
|
Wysłany: 2012-08-14, 23:47
|
|
|
Nakasha, a w ubiegłym tygodniu, dokładnie 7 sierpnia, uśpiłam Moduła. sekcyjnie miał ropnie w płucach; wydaje mi się, że serce chore wtórnie do płuc właśnie. już jak do mnie przyjechał to inaczej oddychał, mam wrażenie, że w Mińsku Mazowieckim nie został wcześniej dobrze zdiagnozowany.
Niamey chyba jeszcze nie pisała, więc ja pozwolę sobie napisać, że Migotka ma najprawdopodobniej guza przysadki, ale odpukać zareagowała na leczenie. |
za TM 43 aniołki |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2012-08-15, 10:55
|
|
|
Echh, bardzo mi przykro. |
|
|
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2012-08-16, 10:02
|
|
|
Biedna Migotka - niech się panna dzielnie trzyma |
|
|
|
|
Niamey
|
Wysłany: 2012-08-16, 15:44
|
|
|
tak. Migosia bardzo zmarniała, ale po podaniu leków jakoś się trzyma |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|