|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Miot N Happy Feet - Athame + Cherubin |
Autor |
Wiadomość |
AngelsDream
Skrzydlak
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-01-11, 15:04
|
|
|
NUKA mieszka obecnie w hodowli SunRat's.
NET i NUTEK u taivas
Azi napisał/a: | 2. NERIS standard, standard, agouti, self; 39g - rezerwacja Paweł S. |
U Nerisa pojawiły się poważne problemy z sercem. Objawowo i na podstawie RTG pasują do HCM. Wszystkim domkom zaleca się uważne obserwowanie swoich szczurów oraz w miarę możliwości pilnowanie, by nie były grube. |
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-04-11, 17:53
|
|
|
Athame umarła 07.04.2013r. w wieku 2 lat i 4 miesięcy. Od kilku miesięcy zaczeła robić się bardzo spokojna, mniej jeść, w ostatnich tygodniach jadła tyle, żeby żyć. A kosteczki zaczynały być wyczuwalne. Tylne nóżki powoli robiły się mniej władne. Myslałam, że to starość przyszła zbyt szybko... jak wykazała sekcja, najwyraźniej się myliłam.
Sekcja Athame wykazała brak nowotworów, przkrwione jelita mogące wskazywać na stan zapalny jelit (co potwierdzałoby jej szybie chudnięcie w ostatnim czasie), oraz, niestety bezpośrednią przyczynę zgonu - pęknięcie naczyń krwionośnych wokół serca, co wskazuje na wadliwą budowę organu (taka przyczyna zgonu może być tez powodem przekriownych jelit, więc ich stan nie wskazuje jednoznacznie). Wet wykonujący sekcję nie jest w stanie ocenić, czy ta wada jest genetyczna i w jakim stopniu, jeszcze będę na ten temat rozmawiać z kimś innym, ale najprawdopodobniej nie w najbliższym czasie.
Bardzo proszę o wykluczenie z hodowli miotu N HF i Potterowego HF oraz zawieszenie miotu Muminkowego EM do 10.10.2013 oraz C2 SR do 30.05.2014 z możliwością odwieszenia pod warunkiem braku przypadków z problemami kardiologicznymi w danym miocie. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2013-05-05, 09:22
|
|
|
Noemka umarła najprawdopodobniej 2.05.2013 w czasie nieobecności właścicielki, która znalazła ją martwą już od dłuższego czasu. Niestety na sekcję było już za późno. Noemka miała dwa małe guzki, najprawdopodobniej gruczolaki pod jedną z paszek i nic innego nie wskazywało na jej nagłe odejście Miała dopiero 1,5 roczku... |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
AngelsDream
Skrzydlak
Wiek: 38 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-05-05, 09:29
|
|
|
Azi, smutno, bo po prostu za wcześnie. |
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|