Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycja współpracy od firmy ENERGET/Peer-Span w Polsce
Autor Wiadomość
AngelsDream 
Skrzydlak

Wysłany: 2013-09-20, 15:32   Propozycja współpracy od firmy ENERGET/Peer-Span w Polsce

W trakcie XIX OWSR we Wrocławiu miałam przyjemność rozmawiać z przedstawicielem firmy Peer-Span w Polsce, który wyczerpująco opisał mi produkowaną przez tę firmę ściółkę. Są to grube, odpylone trociny, z powodzeniem używane w końskich boksach, ale także jak najbardziej właściwe dla gryzoni.

Więcej o ściółce można przeczytać w pliku lub na stronie producenta.

Istnieje możliwość dostawy na targi lub wystawy.
W razie jakichkolwiek pytań, służę kontaktem do przedstawiciela firmy będącej dystrybutorem ściółki.

Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2013-09-20, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  

pszczoła 
Członek SHSRP

Wysłany: 2013-09-20, 15:35   

Czy przedstawiciel mówił może o możliwości sponsorowania ściółki na wystawy?

quagmire 
Członek SHSRP

Wysłany: 2013-09-20, 15:36   

Fajnie, tylko jest w wielkich pakach. Ja do domu sobie taki ekupuję, ale nie za bardzo widzę, jak to wozić :(

AngelsDream 
Skrzydlak

Wysłany: 2013-09-20, 15:41   

pszczoła, wspomniałam o tym.
Być może jest taka opcja, ale jak słusznie zauważyła quagmire ściółka ta występuje raczej w dużych opakowaniach, więc trzeba to dobrze zaplanować.

Zobowiązałam się do przekazania oferty, to więc zrobiłam. :)

DRob 

Wysłany: 2013-09-20, 17:22   Propozycja współpracy od firmy ENERGET/Peer-Span w Polsce

Witam,
Jestem domniemanym przedstawicielem od ściółki PEER-SPAN :)
Firma w której pracuję zajmuje się dystrybucją i sprzedażą całosamochodową lub minimalnie paletową. Z branżą zoologiczną związałem się z własnej inicjatywy ze względu na zamiłowanie moje i moich dzieci do zwierząt, jest to bardziej działalność hobbystyczna niż dochodowa.

Chciałbym tu odpowiedzieć na pytania i ewentualnie rozwiać Wasze wątpliwości.
1/ moi klienci mówią że opakowanie jest ekonomiczne, z jednej strony wystarcza na długo i nie trzeba często płacić za kuriera lub często jeździć do sklepu i często kontrolować na jak długo wystarczy ściółka. Z drugiej strony sprasowana kostka zajmuje mało miejsca, u mnie stoi w pokoju dziecinnym, zajmuje 40x40 cm na podłodze i na 80 cm w górę. Gdy się wyjmuje potrzebną ilość pozostała ściółka jest nadal sprasowana, nie rozwala się i nie zwiększa objętości.

2/ Zaopatrujący się u mnie hodowcy utrzymują, że ściółka PEER-SPAN doskonale nadaje się do kopania tuneli, jest gruba i czysta, nie zawiera ostrych igieł, nie pyli się oraz bardzo długo utrzymuje świeżość niwelując zapach odchodów.
Nie lubię się sam chwalić, proszę sprawdzić komentarze na Allegro

3/ Często zwracają się do mnie osoby których zwierzątka doznały zakażenia od podłoża. Ściółka PEER-SPAN jest biologicznie czysta, firma dostarcza ją m.in. do szpitali dla koni i porodówek dla zwierząt. Zawsze dysponują aktualnymi badaniami mikrobiologicznymi.

4/ Jeśli zbierze się odpowiednia liczba zainteresowanych Forumowiczów będzie można zakupić ściółkę np. na następnej wystawie znacznie taniej. Na ZOO-BOTANIKĘ dostarczyłem paletę dla klubowiczów ccpklub.pl (świnki morskie). Z wieloma z nich współpracuję od pewnego czasu i regularnie zaopatruję ich w ściółkę. W razie zainteresowania przedstawię szczegóły.

Robert Duda

Nakasha 

Wysłany: 2013-09-20, 17:36   

DRob, a jakie drewno wchodzi w skład? Głównie iglaste?

DRob 

Wysłany: 2013-09-20, 18:20   

Skład to 100% drewna świerkowego.
Świadomie pisze 100% gdyż fabryka w której produkowane są wióry posiada międzynarodowy certyfikat FSC - Łańcuch Kontroli Pochodzenia Produktu. Jest to istotne przy wyborze podłoża. Zazwyczaj trociny pochodzą z jednego z dwóch źródeł, z tartaku lub stolarni. Trociny z tartaku są zazwyczaj wilgotne i istniej duże zagrożenie zakażenia pleśnią lub grzybami. Z kolei trociny ze stolarni choć bardzo suche pochodzą nie tylko z desek, powstają również przy obróbce sklejki, drewna zabezpieczanego chemicznie czy w czasie cięcia płyt lakierowanych i laminowanych. Ta cała chemia z pewnością nie jest zdrowa lub może powodować zatrucia.

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2013-09-22, 16:06   

Musiałabym to zobaczyć u kogoś po kilku dniach, aby sama się przekonać.
Nic nie mam do osób, które używają trotów, ale jestem ich zdecydowaną przeciwniczką, bo nawet odejmując ich najgorsze wady, które w Peer-Span nie występują to wciąż są trociny i..

szybko wchłaniają wilgoć, ale równie szybko ta ich chłonność się wyczerpuje, a warunki w których żyją gryzonie trudno porównać do końskich boksów :)

jest ich pełno w całym domu, bo szczury nie żyją w akwariach/pół akwariach/terrariach i energicznie kopią.

Asaurus 
Dźwiedź

Wysłany: 2013-09-22, 16:30   

L., rozsypywanie trocin to już kwestia budowy klatki. Normalne, dostępne na rynku klatki nie są w ogóle dostosowane do trocin, tak samo kuwety. Ale fakt faktem, że szybkość chłonięcia moczu, a pojemność ściółki to dwie różne sprawy, chociaż tę drugą łatwo rozwiązać sypiąc odpowiednio grubą warstwę.

quagmire 
Członek SHSRP

Wysłany: 2013-09-23, 10:10   

Ja stosuję trociny dla koni Tierwohl, tylko akurat drobniejszą wersję i uważam że są dużo lepsze niż standardowe, przeznaczone dla gryzoni.

DRob 

Wysłany: 2013-09-30, 12:32   

Jeśli ktoś z Forumowiczów chciałby przekonać się osobiście o jakości wiórów Peer-Span zapraszam do naszego sklepu Internetowego: sklep.energet.com.pl lub na Allegro

Vaco 
phage

Wysłany: 2013-10-01, 10:21   

DRob, jakby był jakiś mały rabacik, to ja bym wzięła na spróbowanie jedno duże opakowanie :mrgreen:

AngelsDream 
Skrzydlak

Wysłany: 2013-10-01, 10:22   

Vaco, to się nazywa zmysł do interesów. ;)

Vaco 
phage

Wysłany: 2013-10-01, 10:26   

AngelsDream, czym jest mała zniżka, w porównaniu do zadowolonego klienta 8-) Spróbowałabym dla myszy, jakby się sprawdziły, to bym poleciła też na mysim (zamiast TierWohla można wtedy zamawiać, bo też duże opakowanie) ;)

Edit: z takiej paczki trocin, to nawet tymczasowy stolik można zrobić :DD

DRob 

Wysłany: 2013-10-01, 10:45   

Nie tylko rabaciki ale konkretne rabaty są możliwe dla wszystkich Forumowiczów. Jest sposób aby za kostkę zapłacić nie 79 ale 49 zł. Sposobność może się nadarzyć na najbliższej wystawie.
Jak to zrobić?
1/ Potrzebny jest organizator
2/ organizator zbiera zamówienia i pieniążki (po 49 zł) na ściółkę od kolegów i koleżanek które to osoby będą mogły odebrać ściółkę na wystawie. Ogólna liczba zamówionych kostek to 12 lub wielokrotność tej liczby.
3/ W dniu roboczym (zazwyczaj piątek) przyjeżdża na teren wystawy paleta z 12-ma kostkami
4/ paletę odbiera organizator i rozdziela pojedyncze kostki pomiędzy koleżanki i kolegów którzy zapłacili za ściółkę.
Tak wysoki rabat jest możliwy tylko przy dostawie paletowej. Rabat wynika z oszczędności na kosztach dostawy. W podobny sposób dostarczyłem ściółkę dla członków Klubu świnek Morskich ccpklub.pl do Wrocławia w czasie ZOO-BOTANIKI.
Na pojedyncze kostki nie ma możliwości udzielania rabatu. Firma w której pracuję dostarcza kilkaset kostek w jednej dostawie, nie jest zainteresowana sprzedażą detaliczna. Moja działalność tu poprzez Forum jest hobbistyczna :)
VACO, może zechcesz zostać organizatorem?
Dobrze by było też aby ktoś pośród Was kto zna ten produkt wypowiedział się o nim.

Odpowiedz do tematu