Narodziny miotu B Farther x Porto |
Autor |
Wiadomość |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-02-04, 20:02
|
|
|
Cytat: | Już niemogę się doczekać przytulasów z Bagunią i Bezulk | z Bagunią będzie ciezko, bo to jest szczur bez zahamować latajacy gdzie popadnie na złamanie karku. Dzisiaj postanowila, że zejdzie z kanapy i gdyby nie moje ściągania z oparcia, to by w koncu zeszła. Ona nawet sie nie zastanawia, gdy stoi na rancie, załamaniu. Ona pełznie dalej przez siebie...
fotki.... nieszczególne. Ale kilka jest.
wczoraj Bajuś sobie oglądała TV razem z lubym mym, a potem zaczęła uderzać w kimono, więc tałatajstwo schowałam. Jeden z chłopaczków chciał wyjść, ale mamusia postanowiła go przytrzymać. Po czym stwierdziła "te człowiecze, daj nam już spokój", "nie widzisz, że maluchy chcą jeść". No i fakt maluszki jadły, a potem się umyły i poszły spać |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-02-05, 12:59
|
|
|
Bombowe Azi opowiadanko a i foty niezłe,to jak finka wciaga malca do klatki
Fajnie ze bagietka taka "łajza" jest nie mam nic przeciw oby tylko mebli mi tak nie jadła |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2009-02-07, 14:51
|
|
|
No i mamy nowe fociaki
Dziś nie podpisuję, niech przyszli właściciele strzelają - zdjęcia są podpisane na fotosiku
Bagatelka - 62 gramy
Brzoskwinka - 63 gramy
Biszkopcik - 65 gram
Bakłażanek i Bagietka - 67 gram
Beza i Bajaderka - 74 gramy oO'
 |
|
|
|
 |
juzinka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-02-07, 19:38
|
|
|
Brzoskwinka, Bajaderka i Biszkopcik biją wszystkich na głowy |
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-11, 06:11
|
|
|
No i dziołyy doczekały się sesji zdjęciowej
Bagietka normalnie urodziła się modelką, świetne pozy wystrajała że nawet nie pomyslałam o tym, a Bezulka to wierci dupek, ale jeśli aparat ją chwycił to pobiła modelkę :
i oto część którą uważałam za niezłą w dedykacji dla babci
  |
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-25, 00:32
|
|
|
Siostry dwie
Panie i Panowie jak wygląda dziś reszta rodzeństwa?? :>
|
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-25, 21:52
|
|
|
Azi, czy ciemne to bym nie powiedziała, zostało troszkę "białej czekoladki" za uszami, tył głowy i wzdłuż kregosłupa.Ale nie zgadniesz ile waży..... -283 g
i ma mordke dłuższą ,zupełnie inną i jest miziakiem
A Baguśka jest poprostu najpiękniejsza jaka kiedykolwiek widziałam i przypomina mi Twoją Balecie, ale jest drobniutka- 261 g.I uwielbia mężczyzn |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2009-05-03, 19:51
|
|
|
Fineczka ma się świetnie. Nadal to panna bardziej ostrożna niż zabawowa, woli chodzić niż się miziać i lubi niezależność. Jej czarne oczka nadal mocno "wyłupiaste", a barwa sierści urocza. No i jej ucha, które odziedziczyła większość Betek - super okrągłe i bez typowego dla standardów "marszczenia", co mi się niezwykle podoba.
 |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2009-05-26, 20:15
|
|
|
Jak zapewne część osób wie, Pralinka, siostra Porta, ojca Bajaderki niedawno odeszła młodo i tragicznie. W jej brzuszku wykryto nowotwór, rozległy, jak zostało to stwierdzone wynikiem histopatologicznym - nowotwór o wysokim stopniu złośliwości, możliwe, że wywodził się z układu chłonnego. Pani weterynarz, u której odbyły się konsultacje nie mogła jasno stwierdzić czy jest to podłoże genetyczne, ale założyła taką możliwość.
Pralinka co prawda nie jest przodkiem Betek, a tylko krewną, jednak prosiłabym o baczne obserwowanie maluchów. Nie widzę sensu zmiany statusu miotu, gdyż jedyne dwa szczury, którym zostały wydane metryki ze statusem "rodowodowy" są moja własnością lub współwłasnością.
Miałabym także ogromną prośbę do wszystkich właścicieli Betek - aby po 12 czerwca (czyli, gdy maluchy skończą 5 miesięcy), przeszli się z nimi do wetów na wizytę kontrolną i w miarę możliwości zrobili RTG - ze względu na planowany miot E w hodowli. |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2009-06-19, 12:32
|
|
|
No i co tam słychać u wnusiów moich? hmmm?
Bajadeka waży sobie 375 gram. Ponieważ niedługo planuję jej krycie, prosiłabym wszystkie domki betek, w miarę możliwości, o wizytę kontrolą u weta. Chodzi o obsłuchanie i obmacanie brzuszków - czy wszystko dobrze |
|
|
|
 |
Underwater
|
Wysłany: 2009-06-20, 18:14
|
|
|
Czy lista zamówień szczurków jest jeszcze aktualna?
[ Komentarz dodany przez: Viss: 2009-06-20, 20:15 ]
Proszę uważnie czytać tematy i ich tytuły. |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|