Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[polecam] Wrocław - Tomasz Piasecki
Autor Wiadomość
Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-06-07, 09:23   [polecam] Wrocław - Tomasz Piasecki

Polecam teraz i polecać będę chyba zawsze. Miałam już swoje chwile "zwątpienia", ale po wczorajszym i dzisiejszym, Piasecki zasłużył na wielkiego plusa. Owszem, najtańszy to on nie jest, ale ma serce do zwierząt i jest dobrym specjalistą.

Dodatkowo - wczoraj o godzinie 22:30 wysłałam mu smsa z zapytaniem o bardzo niepokojące objawy u Fniszki, prośbą o telefon do dobrego całodobowego weta. Poprosiłam o sygnał, że zadzwonię. Oddzwonił sam, pół godziny później. Umówił się ze mną na klinikach dawnej AR, poza godzinami przyjmowania. Wielki plus, przede wszystkim za całodobowe serce, nie tylko od 8 do 16.

Kontakt:

ul. Głogowska 2-4
tel - 71 790 14 99
godziny przyjmowania - 16-19 (w tygodniu), 10-14 (soboty)

pl. Grunwaldzki 45
tel - 71 320 53 25
godziny przyjmowania - 8:15 -10 (pn-pt)

Shy_Lady 
Catch Me If You Can

Wysłany: 2010-03-01, 10:58   

ja również polecam :) mimo iż nigdy go na oczy nie widziałam :P ale zgodził się na przyjęcie nieodpłatnie moich chłopców w celu zidentyfikowania strupów zajmujących już prawie 1/3 ich ciałek. Przyjmować ich będzie po szkoleniu wetów w Bielsku-Białej :)
To się nazywa mieć serce do zwierząt :)

Biała 

Wysłany: 2010-03-06, 00:19   

A ja niestey odczułam już nie raz pewne minusy dr Piaseckiego, szczególnie ostatnio.
1. niestety mi na sms o godz 23 nie odpisał, gdzie miałam szcura w bardzo kiepskim stanie
2. nie chciał mnie przyjąć nawet na Głogowskiej na konsultacje...bo ma pełną poczekalnie

3. w nd jak dzwoniłam on mi nic dziś nie pomorze.

Dlatego ja polecam D. Strugałe ( pomimo, że również miałam chwie zwątpienia)

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-03-12, 15:18   

Biała napisał/a:
1. niestety mi na sms o godz 23 nie odpisał, gdzie miałam szcura w bardzo kiepskim stanie

mimo wszystko, to jest też człowiek, który ma żonę i dzieci, więc wiesz, o 23, to niektórzy spią jak mają rano iść do pracy ;)

Biała napisał/a:
2. nie chciał mnie przyjąć nawet na Głogowskiej na konsultacje...bo ma pełną poczekalnie

patrz wyżej. To człowiek, który zwyczajnie nie zawsze ma czas. Może go poświęcać, ale ma własne zycie, którego nie będzie zaniedbywał.

Biała napisał/a:
3. w nd jak dzwoniłam on mi nic dziś nie pomorze.

jw...

Biała napisał/a:
polecam D. Strugałe

i ja także, u niej przynajmniej kolejek nie ma ;)

Biała 

Wysłany: 2010-03-14, 16:00   

Azi, rozumiem, rozumiem, ale ja miałam szczura naprawde w stanie agonalnym Strugała również ma malutkiego synka, i nie raz pomagała mi w nd, czy w nocy.

Bardzo cenię go jako lekarza, aczkolwiek kilka razy zraził mnie do siebie i od tamtej pory mam dystans.

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-14, 18:49   

Biała napisał/a:
Strugała również ma malutkiego synka, i nie raz pomagała mi w nd, czy w nocy.
ale to jest jej sprawa i nie oznacza, że wszyscy weci muszą taki robić. :roll:

Biała 

Wysłany: 2010-03-14, 19:25   

Chyba zaczynamy offtopować i nie rozumiem tego, czy każdy powinien uważąć Piaseckiego za niezastąpionego i najleprzego???Cenię go, ale mam inne zdanie podzieliłam się dlaczego i co dla mnie jest ważne tyle, a że dość często mam "gorące przypadki" w nocy i w weekendy to ważna jest dla mnie dyspozycyjność lekarza.

Ponad to, kiedy mam szczura, który potrzebuje pomocy na już, pełna poczekalnia średnio do mnie przemawia....

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-14, 19:41   

Biała, nie wszyscy muszą cenić Piaseckiego i nie taki jest wydźwięk naszych wypowiedzi. Natomiast o dobrym weterynarzu nie świadczy odbieranie telefonu po godzinach a świetna diagnostyka na przykład. Dlatego twoje argumenty nie świadczą przeciw niemu jako dobremu weterynarzowi, co najwyżej nie podoba ci się system jego pracy.
A z nagłym nocnym/weekendowym wypadkiem jedzie się do lecznicy całodobowej, a nie nęka się ludzi po nocy, wszakże przyjęte jest nie dzwonić po 22h. ;)

Biała 

Wysłany: 2010-03-14, 20:05   

Viss, Ja ani przez moment, nie chciałam świadczyć, że Piasecki jest złym lekarzem, bo oczywiście napewno jest świetny, chciałam przedstawić tylko równie kompetentną alternatywę jaką niewątpliwie jest dr. Strugała i argumenty przezemnie napisane, świadczą tylko o tym dlaczego najpierw jadę do niej a nie do Piaseckiego. Cenię go i Strugała również się z nim konsultuje.

A jeśli chodzi o lecznice całodobowe we wrocławiu, to wprost mi powiedziano, że mogę przyjechać ze szczurem, ale nikt mi nie pomoże ( dokładnie takie słowa ułyszałam z 2 lecznic, ponadto ja nie nękam ludzi po nocy, ale dzwonie w NAGŁYCH przypadkach, uważam, że lekarz to praca całą dobę a nie od 10 do 14, bo nie rozumiem Ty jak masz przypadek, że szczur kona nie dzwonisz do weta bo już 23???

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-14, 23:57   

Biała napisał/a:
uważam, że lekarz to praca całą dobę
ale to nie jest prawda dla wszystkich, stąd może twoje zdziwienie.
Biała napisał/a:
nie rozumiem Ty jak masz przypadek, że szczur kona nie dzwonisz do weta bo już 23???
nie, nie przyszło by mi do głowy, żeby nękać biedną Ankę o tej porze, po całym, ponad ośmiogodzinnym dniu jej pracy. Jadę do lecznicy całodobowej lub takiej z nocnymi dyżurami, bądź na eRkę.

Biała 

Wysłany: 2010-03-15, 00:33   

No cóż każdy szuka lekarza jakiego potrzebuje, dla mnie takim lekarzem jest Dr Strugała, jeśli ona nie będzie mogła mnie przyjąc pojadę do Dr Piaseckiego, jeśli będę musiała oboje obudzę w środku nocy.
Ja nie widziałam sensu jechać do lecznicy całodobowej po słowach które usłyszałam.

Tyle na ten temat, Dr Piasecki to napewno świetny lekarz, choć ja osobiście uważam po kontakcie z nim, że lekko "przereklamowany", jeśli szczur potrzebuje pomocy niewątpliwie dr. Strugała udzieli fachowej pomocy, tyle.

Devona 

Wysłany: 2010-03-15, 00:48   

Viss napisał/a:
Biała napisał/a:
nie rozumiem Ty jak masz przypadek, że szczur kona nie dzwonisz do weta bo już 23???
nie, nie przyszło by mi do głowy, żeby nękać biedną Ankę o tej porze, po całym, ponad ośmiogodzinnym dniu jej pracy. Jadę do lecznicy całodobowej lub takiej z nocnymi dyżurami, bądź na eRkę.
Patrzycie na tę samą sprawę przez pryzmat różnych miast. Viss, niestety w mniejszych miastach w nagłych przypadkach w nocy lub w weekend masz do wyboru nękać jedynego lub jednego z nielicznych specjalistów od gryzoni albo pozwolić szczurkowi odejść. Nikt nie zmusza lekarza do otwierania lecznicy poza godzinami pracy, ale konsultacja telefoniczna to w takim przypadku jedyna szansa dla zwierzaka. Niestety, nie wszyscy mieszkają w Warszawie :( . Dla mnie odpisywanie na smsy w takich sytuacjach także jest kryterium oceny weterynarza.

Już nie offtopuję.

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-03-15, 20:53   

to nie jest temat o tym jaki powinien być wet, to nie jest temat o Strugale - dla niej proponuję załozyc konkurencyjny. To jest temat tylko i wyłącznie o Piaseckim i tego proszę się trzymać. Bo będę ciąć.

Nina 

Wysłany: 2010-04-22, 11:49   

Wg mnie dr Piasecki jest genialnym specjalistą. Uratował mi wiele szczurów, wielokrotnie operował moje dziewczyny. Zawsze gdy do niego dzwoniłam otrzymywałam choćby rade. Podsunął mi wiele ciekawych, wygodnych metod w domowej pomocy chorym szczurom. Ponadto traktuje nas 'hurtowo', tzn ceny dopasowuje do wielkości mojego stada i liczby szczurów które przywoże (przyjeżdżając tam kiedyś z 4 szczurami byłam nastawiona na koszt powyżej 300zł: 3 operacje i szczur z zapaleniem mózgu - zapłaciłam 200 za to wszystko plus ivermektyne dla calutkiego, prawie 30 szczurowego stada)

Szczerze mówiąc nigdy nie wpadłabym na to, żeby pisać do weta smsy z pytaniami :shock:

alexa1707 
alexa

Wysłany: 2010-11-09, 10:44   

Wiecie co, przeczytałam tę dyskusję na temat dr Piaseckiego i powiem, że ja tez miałam chwile zwątpienia, zresztą rozmawiałyśmy z Azi na ten temat. Ale co by nie mówić, jest bardzo dobrym specjalistą (moją Lorien wyprowadził po miesiącu bezskutecznego leczenia na problemy skórne, bo wystarczyły dwa zastrzyki co trzy dni! Chociaż cudów nie obiecywał... I sam się ucieszył z rezultatów.). Po prostu ma lepsze i gorsze dni, jak każdy z nas. Fakt, poczekalnia jest pełna zawsze i to tez o czymś świadczy. Chodzę do niego średnio raz w miesiącu. Czasami wizyta ma miejsce o 21:30 i nie słyszałam, żeby kogoś odesłał, bo jest za dużo pacjentów (a zdarza się, że w poczekalni jeszcze za mną jest kilka osób). Umie leczyć i co najważniejsze jest skuteczny. Ale zamiennie polecam dr D. Strugałę. Operowała moją Lorien i zajmowała się bardzo dobrze Hyderką.

Odpowiedz do tematu