L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2008-06-15, 13:09 I Ogólnopolska wystawa szczurków rasowych w Gdańsku
|
|
|
sachma napisał/a: |
BALTIC RAT SHOW
Ogólnoposka Wystawa Szczurów Rasowych
21-22.07.2007r. Gdańsk
Zespół Szkół Kształcenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 20
ul. Poli Gojawiczyńskiej 10
1. Zgłoszenia na wystawę należy nadsyłać na maila wystawashsr@o2.pl do dnia 15.07.2007r.
2. Zapotrzebowanie na kartę zgłoszenia należy przesłać pod ten sam mail.
3. Zgłosić należy wszystkie zwierzęta, które będą brały udział w wystawie (nie tylko te, które będą brały udział w konkursach).
4. Wszystkich wystawców obowiązuje opłata wpisowa - 6 pln od szczura.
5. Opłaty, oryginały zgłoszeń i zaświadczenia od weterynarza będą przyjmowane w sobotę w godz. 9:00 - 10:00.
6. Wszystkie zgłoszone na wystawę szczury zostaną ocenione.
7. Ocenianie szczurów w grupie dorosłych będzie się odbywało w godzinach 10 - 15 w sobotę.
8. W niedzielę rano odbędzie się rozdanie nagród za konkursy w poszczególnych kategoriach w grupie szczurów dorosłych.
9. Następnie zostanie przeprowadzony konkurs Best In Show w grupie szczurów dorosłych i oraz oceny i konkurs Best In Show w grupie szczurów młodych.
10. SHSR zapewnia nagrody dla zwycięzców kategorii - dyplomy, kotyliony i puchary Best In Show.
11. SHSR zapewnia faunaboxy lub klatki dla szczurów, poidła, trociny i suchy pokarm.
12. Oceny sędziego/sędziów nie podlegają dyskusji i są ostateczne.
|
zirrael napisał/a: |
Decyzją zarządu termin zgłoszeń przedłużony do 18.07.
|
L. napisał/a: |
Przypominam o zaśwadczeniach od weta :}
|
my mamy dzis mielismy klopot bo dr nie wiedzial jak odmiany i kolory wypisac wiec literowalismy troche sie poduczyl juz wie co to satin fuzz i dumbo i agouti (to slowo najwiecej klopotow mu sprawilo )
wezcie aparaty! zalozymy na fotosiku galerie SHSRP i powrzucamy tam wszystkie foty, a pozniej sie je wstawi do tego tematu jako miniaturki |
jo, jo.
A u mnie nie wiedziali co to szczur rasowy
i wykład na UWM'ie robiłam ocb i tak dalej a weci sie zebrali dookoła i oczy wybałuszyli xD
a najbardziej im się spodobała Jolly Joke |
Moi juz od ponad roku maja wyklady wiec wiedzieli o co chodzi juz nawet wiedza jak odkarmiac oseski i co robic jak bieguski nie chca jesc i oczywiscie wszystko ode mnie sie dowiadywali bo ich wiedza w tym temacie byla mikra ale juz zakupili sobie ksiazke o chorobach gryzoni i sie doszkalaja, dzwonia do weta z oliwskiego zoo i konsultuja co trudniejsze przypadki (np lupierz testosteronowy )
|
Moj osobisty wet też już dawno wie ;] ale po zaświadczenie musiałam jechać do polikliniki UWM'u
ale się doczekać nie moge, aaaa!
Ps. Z ojcem już zaczęlismy wymyślać promocje SHSR na UWM'ie ;] i wciągnięcie go na patronat wystawy w olsztynie
|
Do zobaczenia na wystawie
|
Moi drodzy,
chciałam wam wszystkim podziękować za przybycie i świetną atmosferę panującą na wystawie. Wszystkie szczury były piękne i temu zaprzeczyć sie nie da
Chciałam powiedzieć, że byliśmy na tyle miłymi współpracownikami, ze organizatorka tej wystawy zapraszała nas na kolejne kocie wystawy co świadczy o tym ze nasze towarzystwo nikomu nie przeszkadzało - co więcej zaproszenie dowodzi tez tego, ze jako organizacja zachowaliśmy sie na tyle dobrze, ze chcą nas jeszcze raz, co powinno nas bardzo cieszyć - mnie cieszy niezmiernie
Chciałabym również podziękować Basi - za to ze była wspaniałym i obiektywnym sędzią, sympatyczna i otwarta koleżanką oraz cudownym hodowca który zaszczycił nas przyjazdem z gromadka pięknych ogonów - wiem że podroż pociągiem z taka ilością szczurów nie jest niczym przyjemnym, tym bardziej dziękuję że wzięłaś ich tyle i zdecydowałaś sie przyjechać.
Chciałabym tez podziękować Natalii z hodowli DYNAMIMAUS za pomoc w sędziowaniu, doskonale oko i czas jaki nam poświęciła
Gratuluje wszystkim, ale przede wszystkim zwycięzcom kategorii, nominowanym do championa i ogony które zdobyły BIS
Myślę że kolejnym razem spotkamy sie w większym gronie, ale nadal będzie ta cudowna atmosfera - zabawa zamiast rywalizacji, życzliwości zamiast zazdrości - bo to było w tej wystawie najważniejsze - to była dla wszystkich dobra zabawa, i oby tak już pozostało - życzyłabym sobie, żeby nigdy w nasze środowisko nie wdarła sie rywalizacja i chęć zaszkodzenia innym, żeby zawsze panowała ta cudowna przyjazna atmosfera, gdzie każdy cieszy sie razem z wygranymi i nikt nie płacze po przegranej, bo przecież nie o dyplomy nam chodziło, ale o spotkanie w gronie osób rozumiejących naszego bzika o obejrzenie cudzych szczurów, pozachwycanie sie i poplotkowanie
Jeszcze raz WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZYBYCIE I GRATULUJE!
|
nezu napisał/a: |
Coraz bardziej żałuję, że mnie tam z wami nie było
W każdym razie serdeczne gratulacje dla pierwszej udanej WYSTAWY szczurów rodowodowych w naszym pięknym kraju. No i oczekuję na dokładny spis triumfatorów..
Mam też cichą nadzieję, ze na następnej zasilę już grono wystawców, wraz z częścią swojego stadka.
|
marchewa napisał/a: |
A ja mam prośbę, żeby te zdjęcia jakoś opisywać, to znaczy napisać chociaż jaki i czyj szczur na nim jest, bo co za sens jest oglądać zdjęcia z wystawy, kiedy pod każdym jest "Brak opisu"?
|
zirrael napisał/a: |
Oficjalne wyniki wystawy:
W kategorii szczurów dorosłych:
Najlepszy samiec standard – GORIN Beris (97/100) – wystawca zirrael
Najlepsza samica standard – IANA of Zirrael (95/100) – wystawca – L.
Najlepszy samiec dumbo – CAPRI of Zirrael (90/100) – wystawca – Olimpia
Najlepsza samica dumbo – TINA pod Bornem (95/100) – wystawca – zirrael
Najlepszy samiec fuzz – BRISCAR Multum in Parvo (90/100) – wystawca – zirrael
Najlepsza samica fuzz – BÓJKA Rat’s Troop (92/100) – wystawca - sachma
Najlepszy samiec rex – ESKYMO de Xyloza (89/100) – wystawca – zirrael
Najlepsza samica rex – KARKULKA z Matyskova Raje (89/100) – wystawca – zirrael
Najlepszy samiec velveteen – RAFFAELLO of PotkanMarvel (91/100) – wystawca – zirrael
Najlepsza samica velveteen – JOLLY JOKE of Zirrael (85/100) – wystawca – L.
Nominacje do BIS otrzymały:
1. GORIN Beris
2. IANA of Zirrael
3. TINA pod Bornem
4. BÓJKA Rat’s Troop
5. CAPRI of Zirrael
Tytuł BEST IN SHOW w kategorii dorosłych otrzymał GORIN Beris
Przyznano 3 nominacje CWC i 1 RES CWC
Nominacje otrzymały:
CWC:
GORIN Beris
IANA of Zirrael
TINA pod Bornem
RES CWC
BÓJKA Rat’s Troop
Wyniki pozostałych szczurów:
Beast Sozvezdie (91/100) – wystawca – zirrael
Hiacynt of Zirrael (87/100) – wystawca – zirrael
Easy Beris (86/100) – wystawca – zirrael
Filip Rat’s Troop (85/100) – wystawca – Olimpia
Femi Rat’s Troop (76/100) – wystawca – Cola
W kategorii młodzieży:
Tytuł BEST IN SHOW otrzymała LENA Rat’s Troop (97/100) – wystawca – Cola
Drugie miejsce otrzymała Vanilla (94/100) – wystawca – sachma
Wyniki pozostałych szczurów w kategorii młodzieży:
Emma Sozvezdie (94/100) – wystawca – zirrael
Kaspian of Zirrael (93/100) – wystawca – Olimpia
Mekhar of Zirrael (92/100) – wystawca – zirrael
|
Jak już pisałam chyba wszędzie, gdzie się da
Jestem bardzo szczęśliwa, że Was i Wasze szczuraste poznałam
Również mam nadzieje, że taka przyjazna i koleżeńska atmosfera będzie nam zawsze towarzyszyć i mocno kciukam za to, aby nie wdarła się miedzy wystawców rywalizacja.
No i oczywiście Wszystkim równie mocno gratuluje i dołączam cmokasy dla zwycięzców poszczególnych kategorii
|
[..]
ja zaraz bede wrzucac swoje, o ile komp mi nie siądzie, także wrzuce do jednego albumu ;-) wy się już nie martwcie
edit: wrzuciłam do jednego folderu, ale komp mi sie strasznie tnie więc proszę o spr. czy wszystko w porządeczku
jak coś jutro ok. 12 wszystko ponaprawiam
edit2:
od lewej: Cygu, Olimpia i Rycho (oczywiście serducho dla pana R. nie to żebym oddawała sie zwyczają Leny ), Cola, Sachma, Layla, Natalia, na dole Zirr no i wyżej za Natalią ja
musiałam to zrobić, uwielbiam rzucać sie w oczy i czuć jak zorro (żart)
Podziwiać
|
[..]
Posty są z datą od 14 lipca 07 r. do 24 lipca 07 r |
|