Przegląd stadny. |
Autor |
Wiadomość |
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2008-06-23, 19:10 Przegląd stadny.
|
|
|
postaram się tu umieścić opisy wszystkich moich szczurów żeby było jasno i przejrzyście
Vanilia
data urodzenia : 30.05.2007
standard, agouti husky
Osiągnięcia wystawowe :
2 miejsce do BISa młodzieży
Najlepsza samica sierść standard x 2
Best In Show
Samica z najlepszym znaczeniem
CWC x 3
Champion Polski - DRUGI W HISTORII SHSRP - i drugi w moim stadzie
Matka miotu M Rat's Troop
Nemezis Rat's Troop
data urodzenia : 23.10.2007
dumbo, satin fuzz, agouti blazed banded
Matka miotu A Valhalla
Pequena Rat's Troop
data urodzenia : 29.03.2008
dumbo, standard, siamese seal point
Faded Love
data urodzenia : 06.06.2008
standard, black eyed siamese agouti point
Matka miotu B Valhalla
Lacky
data urodzenia : 19.06.2008
Maluch z Kielc - skrajnie zagłodzony. Kochany i bardzo pro ludzki, jest najmniejszy w stadzie chłopców, ale powoli zaczyna się z niego robić szczur a nie mysza
standard, black, hooded
Bart Valhalla
data urodzenia : 03.12.2008
standard, wheaten burmese self
Osiągnięcia wystawowe :
II miejsce najlepszy samiec self
Breezer Valhalla
data urodzenia : 03.12.2008
standard, velveteen burmese self
Osiągnięcia wystawowe :
Najlepszy samiec velveteen
II miejsce najlepszy samiec uszy standard
Tezzlans ROCK ME
data urodzenia : 13.01.2009
standard, rex, silvered black, self
Delicia Happy Feet
data urodzenia : 18.04.2009
dumbo, rex, black, varieberk
Zodiak z TazManie
data urodzenia : 11.04.2009
dumbo, fuzz, black, irish
Po drugiej stronie tęczy :
Salomon [17.06.2004-20.07.2004]
Moj pierwszy szczur. juz jako nie doswiadczona osoba wolalam brac szczura z "domowej hodowli" ... niestety kiedy juz mialam ta kluche w reku dowiedzialam sie ze rodzice sa z zoologa, i ze nie jest tak kolorowo jak mialo byc.. maluch mial 4tyg - wg tej dziewczyny to idealny czas na oddanie maluchow..
Sal odszedl szybko.. mial raka pluc..
Bandyta [23.04.2004-18.09.2006]
Szczurek sklepowy.. wziety z zoologa jako 4 miesieczny niebezpieczny samiec.. pierwszego dnia sie go balam.. bo podobno gryzie.. ale kiedy wieczorem zaczal mnie iskac podbil moje serce.. moj najkochanszy szczur, najlepszy przyjaciel.. odszedl przez nowotwor..
Ozzy [??.2005 - 20.05.2007]
Cudowny samczyk, staruszek w wieku 2lat zostal wywalony na klatke schodowa.. przygarnelam go ze schroniska.. mial stara kontuzje biodra, klopoty z poruszaniem sie.. kochal wszystkich, a ja w bardzo krotkim czasie nie wyobrazalam sobie zycia bez niego.. kiedy nie chcial jesc i przez kilka dni karmilam go ze strzykawki postanowilam pomoc mu odejsc.. nie chcial juz walczyc.. byl ze mna o wiele za krotko.. ale sprawil ze od tamtej pory marzylam o meskim stadzie..
Kami [13.09.2005 - 02.07.2007]
Szczur przygarniety z forum. Zolza to za malo powiedziane.. plochliwa na poczatku, agresywna pozniej.. szczur nie uznajacy glaskania, polujacy na rece.. do tej pory czuje slad po jej ugryzieniu. Przeklinalam ja i nie znosilam.. ale kiedy wyczulam u niej nowotwor sutka.. kiedy zachorowala na zapalenie oskrzeli.. ryczalam jak bóbr.. ona cos w sobie miala.. byla nie znosna, nie reformowalna, agresywna i niebezpieczna.. ale potrafilysmy zyc obok siebie..
Elaine [10.05.2006 - 10.06.2007]
Moj pierwszy rasowiec.. mala granatowa kuleczka, szczur moich marzen... duza.. przytulasna.. kochana.. mama pierwszego miotu urodzonego u mnie.. to ona mnie uczyla jak sie zajmowac
samica w ciazy, co mozna a czego nie.. nigdy nie byla agresywna, moglam z nia zrobic wszystko.. po moich przezyciach z Kami El wydawala sie byc szczurzym aniolem. Odeszla nagle.. bezobjawowe zapalenie pluc powoli ja wykanczalo... az znalazlam ja zimna na dnie klatki..
Enigma [05.01.2007-23.02.2007]
Mały aniolek.. urodzila sie u mnie... moje oczko w glowie.. Elaine musiala uszkodzic jej kregoslup, bo miala nabyty megacolon.. walczylismy... kiedy juz udalo sie znalezc weta ktory podejmie sie operacji.. zrobic komplet badan.. odeszla w poczeklani u weta w dniu kiedy mielismy sie umawiac na zabieg.. pod moja bluza.. caly czas miziana i calowana..
Gaja [??.07.2007 - 09.06.2008]
Najmniejszy i najbardziej chorowity szczur jakiego kiedy kolwiek mialam.. ogonek uratowany z wydzialu weterynarii w warszawie.. lekliwa i bardzo delikatna.. Gaja byla szczurem ktory nauczyl mnie ze nie zawsze przymusowe oswajanie przynosi skutek.. przez kilka miesiecy nie dotykalam jej.. nie zwracalam na nia uwagi.. wtedy dopiero Gaja sie do mnie przekonala, sama przychodzila, nie narzucala sie ale widzialam ze jest szczesliwa kiedy moze sie przy mnie polozyc i po prostu lezec. Gaja miala awitaminoze.. dostawala witaminy co drugi dzien. Pozniej zachorowala na zapalenie mozgu.. robilam jej 4 zastrzyki dziennie przez prawie dwa tygodnie.. mieszkala sama i uwielbiala wtulac sie we mnie.. lizala iskala i zasypiala przy mnie.. niestety nawrot choroby przyszedl bardzo szybko.. nie mialam juz sil.. ona nie miala juz sil.. obie zwatpilysmy.. Gaja piszczala na sam widok strzykawki.. jej pupa wygladala jak sito.. przestala jesc... a ja pomoglam jej odejsc..
Bójka Rat's Troop
data urodzenia : 30.06.2006 - 04.01.2009
Pierwszy moj łysol Czekalam na ten miot jak na zaden inny, bylam pelna obaw.. bo to przeciez ŁYSY SZCZUR! Piekna szczurzyca, moje oczko w glowie, miziasta, proludzka i kochana szczurzyca - nie wyobrazam sobie mojego stada bez niej. No i co mnie wazne Bójka na razie jest JEDYNYM championem w Polsce Lubi wystawy, lubi wyjazdy, sama pcha sie do transportera, lubi obcych ludzi, uwielbia nowe sytuacje, jest kompletnie bezstresowa
Osiągnięcia wystawowe :
Najlepsza samica fuzz
Czwarte miejsce do Best In Show
Najlepsza samica dumbo
CWC X 3
Champion Polski - PIERWSZY W HISTORII SHSRP!
21.06.2009 - aktualizacja. |
Ostatnio zmieniony przez sachma 2009-06-21, 21:17, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-06-23, 19:25
|
|
|
Sachmuś szcere gratulacje
Serdeczne życzenia na przyszłość.
Wymiziaj swoje panienki |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2008-06-24, 17:21
|
|
|
no to teraz masa fot moich babeczek
gratuluje wytrwałym... |
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-06-24, 22:58
|
|
|
Jak już pisałam panny piękne,widać od razu podobieństwo Bójki i Nemi oj bardzo.
Prawie jak dwie krople wody
Pequena rośnie jak na drożdzach |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-06-25, 06:34
|
|
|
Blado i łyso.
A tu jak netoperki Śliczne są wszystkie
Ja na więcej fot nie będę narzekać. |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2008-06-25, 13:44
|
|
|
sachma, a co z Sebowymi szczuraskami ? ;> |
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2008-06-25, 14:05
|
|
|
L., obie sa petami i raczej na wystawe ich nie wyciagne |
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2008-06-25, 14:07
|
|
|
sachma napisał/a: | raczej na wystawe ich nie wyciagne |
sachma, łeeeee, łeeee ;d brzydki Seba |
|
|
Dory
Wiek: 32 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 237 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-06-26, 13:36
|
|
|
Biało dość |
_________________ Podziękowania dla niestrudzonych klikaczy
|
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2008-09-23, 19:19
|
|
|
Nowe fotki :
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-23, 21:45
|
|
|
Bójaaaa Ale wszystkie są piękne. Vani całkiem juź biała? |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2008-09-24, 10:18
|
|
|
na plecach ma jeszcze ciemniejsze wloski, ale to juz pojedyncze sztuki - bardzo jestem ciekawa kiedy bedzie zupelnie biala |
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-09-24, 10:54
|
|
|
Pięknoty |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-09-24, 11:45
|
|
|
sachma napisał/a: | bardzo jestem ciekawa kiedy bedzie zupelnie biala | obadam na następnej wystawie. Mam nadzieję, że sie zdąży wybarwić. |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2008-09-24, 12:11
|
|
|
Viss, u niej jest to fajne ze te jej wloski maja ticking strasznie mi sie podobaja myslalam ze u agouti w takiej fazie zbielenia ticking bedzie juz nie zauwazalny a tu prosze |
|
|
|