|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Domki współwłasnościowe - poszukiwane na zaś ;) |
Autor |
Wiadomość |
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-06-16, 20:10 Domki współwłasnościowe - poszukiwane na zaś ;)
|
|
|
Będę szukać osób z okolic trójmiasta jako domki współwłasnościowe.
Współwłasność polega na tym, że szczur jest w połowie mój, ja go kupuje i przekazuje go nieodpłatnie "opiekunowi" - opiekun ma obowiązek udostępnić mi go nieodpłatnie na krycie, nie otrzymuje ekwiwalentu za krycie innych samic (samiec w ciągu życia może kryć 0-4 razy), w przypadku samicy, jeśli zdecyduję się ją rozmnożyć, samiczka przyjeżdża do mnie na krycie i zostaje u mnie do momentu odchowania maluchów.
Minusem jest to że nie jestem w stanie powiedzieć kiedy taki maluch może się trafić (nie wiem kiedy będzie odpowiedni dla mnie miot) i nie można wybrać malucha, plusem jest to że można zupełnie za darmo otrzymać na prawdę pięknego malucha
Domki współwłasnościowe muszą mieć ze mną stały kontakt telefoniczny przez całe życie malucha.
Jeśli domek nie wywiąże się z umowy, będzie musiał spłacić malca (czterokrotność ceny którą za niego dałam) - nie wywiązanie się z umowy jest dla mnie ogromną stratą, nie tylko materialną.
Jeśli maluch ciężko zachoruje, nie z winy opiekuna, pokrywam 50% wydatków powyżej 14dnia leczenia, jeśli będzie konieczna operacja i sekcja pokrywam 50% kosztów (po okazaniu rachunków od lekarza weterynarii)
Konieczne jest chodzenie do wyznaczonego przeze mnie lekarza weterynarii (Gdańsk Osowa ul. Feliksa), dlatego w grę wchodzą osoby tylko w trójmiasta i okolic.
Kilku moich wnuków umarło przez błąd lekarski - te szczurki są zbyt ważne dla dalszego rozwoju mojej hodowli żeby oddać je w ręce nie wyuczonych lekarzy..
w tym temacie będę pokazywać maluchy dla których będę poszukiwała domków, najbliższy może już za kilka miesięcy |
|
|
gratis
Sekretarz GSK
Wiek: 31 Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 457 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 2010-06-17, 18:12
|
|
|
Ty wiesz, Twoje zawsze.
Tylko, że z wety nie mogłabym się wywiązac. |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-06-17, 21:34
|
|
|
gratis, jasne że was to nie obowiązuje ufam wam i waszym wetom i bardzo będę się cieszyć jeśli któreś z maluchów będą mogły zamieszkać u znajomych |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|