Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"El" Emerald Moon
Autor Wiadomość
L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-07-31, 13:21   

Chce powiedzieć cała uradowana i szczęśliwa, że właśnie pierworodne dziecię zostało zwodowane przez mojego wielorybka.
I cudownie piszczy :serducho: jak mamusia go myje.

Poród przebiega cudownie czysto.
Jakbym nie usłyszała to bym nie zauważyła. :serducho:

Bardzo prosze o mocne kciuki, naprawdę.

Ratata
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-02, 21:36   

:kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-08-05, 22:19   

Holy świetnie się spisuje przy tak licznym miocie.
Jestem z niej bardzo dumna, tym bardziej, że nikogo nie ubyło podczas mojej łikendowej nieobecności. ;)

W 6 dobie podam ilośc maluchów i płcie.
W 8 dobie odmiany.
Rezerwacje jak kluchy zaczna otwierać oczka.

Kabla do mojego aparatu nie znalazłam, ale na szczęście jest jeszcze aparat siostry.
Rewelacja to nie jest i ja na nim zdjęć nie potrafie robić =='
Musiałam je rozjaśniać w photoshopie.

A to tak na osłode oczekiwania (z dzisiaj) :serducho:

Widzicie tego malucha z plamką na tyłeczku - ewidentnie mnie rozwala <3
To jest straaasznie urocze.
Owy maluch to Pan: standard bareback spotted i nie wiem jeszcze jako co tą plamkę zaliczyć :roll:

wuwuna 

Wysłany: 2008-08-05, 22:36   

kciukasy za zdrówko klusiaczków :kciuki:

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-05, 23:15   

Kluchy mniamuśne :dziab: :dziab: Kciukam. ;)

Ratata
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-07, 05:28   

Jakie dupinki różowiutkie, zwłaszcza ten Łatek jest rozbrajający :serducho:
Ja bym napisała, że to bareback, tylko niewystawowy/nie jest idealny ;)

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-08-07, 14:33   

Z pamiętnika.

31 lipca 2008 r. o godzinie 14:14 przyszło pierwsze z nas.
Mamusia wymyła je i potem urodziła całą naszą resztę.
Babcia jak zaczęła nas liczyć to straciła głowę. Nie wiedziała, czy się jej mnożymy w głowie, czy nie potrafi już liczyć. I naliczyła nas aż 14.
Strasznie się martwiła, czy nasza mama sobie z nami poradzi. W końcu było nas naprawdę duuuużo. Ale my byliśmy grzeczni i mama mogła się ustawić tak, aby aż 12 z nas mogło się napić mleczka. Związku z tym, zawsze dwójka z naszych braci, albo sióstr musiała czekać.
Jednak my się tak bardzo kochamy :serducho: , że zawsze każdy zdąży napełnić brzuszek.
I jest nas nadal aż 14 ; )

W ogóle to dziewczyny są tak żywiołowe, że z resztą facetów doszliśmy do wniosku, że musimy trzymać się razem i musi być nas więcej.
Dlatego jest nas, aż 9.
A tych wszędobylskich dziewczyn tylko 5.

To nasza Mama.
Dobrze się trzyma, co nie? Ale to zasługa Babci, która jej podsuwa wszystko co najlepsze.

To jesteśmy my.
W łóżeczku.

A to wszyscy faceci.

A to ja.

A to mój brat ; ]
Fajny, nieee?
Babcie jeszcze nie wie, czy jest on kapturkiem czy varieberk.

A to dziewczyny.
Straszne wiercipupy.
Nawet Babcia nie wie jak im zrobić zdjęcie.

A to moja siostra.
Niezła z niej laska ; ]
Nie jest największa, ale daje sobie rade.

Ps. Od Babci: Przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale ten aparat jest straszny ; /
Dostałam jednak olśnienia ;d karty pamięci są takie same tzn. pasują do obu aparatów :D
Będę robić zdjęcia moim, a zrzucać za pomocą siostry ; ]
[ Dodano: Czw Sie 07, 2008 14:55 ]

(wszyscy razem)

(tutaj widać, że jasne dzielą się na: jasne jasne i jasne ciemniejsze. - to akurat facety)

(przykład pana rokującego na RS - pan selfik)

Na dziś mogę powiedzieć tak.
(jak gdzieś brakuje czegoś do pełnej liczny to znaczy, że jeszcze nie wiadomo)
Jak wiemy wszystkie szczurasy są dumbo.

Chłopaki.
8 rex , 1 standard
w tym 3 bareback, 1 kaptur/varieberk, 2-3 selfy

Dziewczyny.

4 standard, 1 rex
w tym 3 bareback (może nawet 4) i różne śmieszna plamki na pupciach, 1 jasny self

Co do kolorów, przepraszam, ale nie bede w stanie tego jutro powiedzieć.
Maluchy są strasznie zagadkowe i tak jak mi Nezu powiedziała, wszystko się okaże jak się ofutrzą.
Ale prawdopodobnie nie ma żadnego black - ciemniejsze rokują na russian silver (sky blue). (taki kolorek ma Miyu Nakashy)
Jaśniejsze na powder blue lub/i platyne.
Także miot chyba zaBluciło. :wink:

Wniosek: Mimo że to nie siamese to miot jak się tylko ofutrzy będzie naprawdę piękny :serducho:
Ale dobrą (w sumie zależy to od planów hodowlanych) informacją jest to, że wszystkie wielorybiątka są siamese gen :) tzn. że wszystkie niosą siama.

wuwuna 

Wysłany: 2008-08-07, 19:33   

Zazdraszczam przyszłym właścicielom.
I z niecierpliwością oczekuję aż się ofutrzą.
Co to będzię :DD

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-08-07, 21:32   

A ja sie boej co bedzie jak otworzą oczy i zaczną wariować :shock: :lol:

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-09-01, 11:59   

ZDJECIA Z 21 DNIA ŻYCIA EL-ek :serducho:

Panie

El D, standard siamese variegated - zostaje w hodowli
Następna odważna bźdźągwa w moim stadzie. Rozbujniczka, wszystkich i wszystko zaczepia, najchętniej to by się lała. Ale dla człowieka jest strasznie kochana, jak się znudzi to zasypia. Stała się ulubienicą mojej siostry i niema zmiłuj się. Więcej z nią przebywa niż ze mną =='
El jest największym szczurkiem z całego miotu.

Elishka D, rex siamese bareback spotted - rezerwacja Ninek
Małe to, to i nie zdecydowane. Chce zwiedzać świat, ale trochę się obawia. Przylepa mamy.

Elize D, standard russian blue bareback spotted - rezerwacja Mona
Jadłaby i jadła i jadła? I chyba tylko to by robiła. Chętna do współpracy z człowiekiem, pcha sie strasznie do obiektywu. No i cudownie słodka. Te jej uszyska... och, ach...

Ely D, standard siamese varieberk - rezerwacja Matrix
Najwięcej leje się ze swoją siostrą El. Dobrały się dwa babsztyle. Chce zwiedzać świat, mała podróżniczka. Ale strasznie proludzka. Garnie się do ręki i do miziania. Nieodzowna córka swojej matki.

Elyon D, standard russian blue bareback - rezerwacja Agnieszka O.
Ma chyba największe oczy z całej 14-tki O_o takie duuuuże i kochane ślepka <3 Wariatka, rozrabiara, leje się z chłopakami ;] po prostu widać, że dziecko. // Ps. Mimo to potrafi zachować się jak dama (patrz zdjęcie niżej) ;]

Panowie

El Diablo D, standard russian blue bareback spotted WOLNY
Trochę zaczepialski, lubi być na czasie ;] ale także chętnie się mizia, przytula.

Eldorado D, rex russian blue bareback - rezerwacja lauril
Bardzo towarzyski szczurek. Uwielbia się bawić w przepychanki z rodzeństwem, zaczepia, iska, przewraca - ale nie jest przesadnie nachalny. Trochę z niego mami-synek ;d

Elektron D, rex russian blue varieberk - zostaje w hodowli (toruń)
Wszędobylski, ciekawy świata, odważny ;] pcha się co cyca ile wlezie, wyrywa rodzeństwu jedzenie.. cóż.. Ale bardzo kochany, słodziutki.

Elmo D, rex russian blue self - rezerwacja vedzion & ja
Chyba najspokojniejszy z całej 14-tki. Nigdzie się nie spieeeeszy, chęęęętnie by się pomiiiiiział. Potrafi spać jak zabity, gdy rodzeństwo lata mu po głowie. Trzeba go nieźle wymacać, aby w ogóle się skapnął, że już nie śpi w klatusi tylko na czyimś ręku. Wcina jedzenie, gdy inni się leją. Jednak nie jest jakiś przesadnie rozleniwiony. Jak każde dziecko lubi sobie trochę pobrykać, po podskakiwać i powkurzać mamusie - jednak wszystko z umiarem.

Elf D, standard russian blue irish white feet - rezerwacja vedzion
Elfiś to towarzyski szczurek, mały eksplorator. Uwielbia pchać nosa do aparatu. Jeśli chodzi o gusta żywieniowe to woli wybierać te najlepsze kąski - ochłapy nie dla niego, no chyba, że już trzeeeeba... :d

Elroy D, rex siamese varieberk - rezerwacja ntliee
Ma podobne fazy jeśli chodzi o śpiochanie jak Elmo i jest równie nieczuły na skakanie po głowie. Taki misiak miziak z niego. Za każdym razem jak mam z nim kontakt podgryza mnie leciutko i próbuje robić pedikjur ;]

Else D, rex siamese irish - rezerwacja vedzion
Co tu dużo mówić. No inny jest niż wszyscy ;] ale inny nie znaczy gorszy. I jest tak kochany i tak żywiołowy na ile trzeba i na ile wystarczy. Bo po co w życiu przesadzać? // Ps. Można powiedzieć, że nawet 'kawał chłopa' z niego : )

Else Effect D, rex siamese bareback - rezerwacja lauril
Rozbrykana pchełka zaczepiająca siostry. Najchętniej to Ely ;] Nie boi sie wyzwań, chociaż jak jego siostra prawie-bliźniaczka podchodzi do tej kwestii z dystansem. Hmm... takie no.. radosne dziecko : )

Elwe D, rex siamese self - rezerwacja Mała Mi
Lubi spać, lubi jeść, lubi ssać maminego cyca. Lubie też zwiedzać. Myśli, że jak zamknie oczy to go nie widać ;] Luzak, ma lajtowe podejście do życia.

Holy Lolly
To oczywiście ta najważniejsza, ta, którą tu powinni wszyscy wielbić, kochać i słać dla niej pocztą smakołyki, a nie tylko: - zdjęcia, zdjęcia, dawać zdjęcia. Mi się skrzynka pocztowa powinna zapychać : P Gdyby nie ona to każdy z nas mógłby tylko marzyć o tych cudzio miodzio orzeszkach <3 !
Nie było zbyt zadowolona z sesji, ponieważ ja wyrodna właścicielka przerwałam jej sjestę podczas której odpoczywała od tych wielorybich wampirzątek.

I to co u nas rodzinne.
- machanie uszkami jak piesek (nie które malce to odziedziczyły ;d)

cyyyckyy.

A w ogóle to chciałam powiedzieć, że jestem okrutna ;d bo ta sesją naraziłam je na stres ;] i się pokupkały, a Elmo nawet się posiusiał ; P och... ]:->
Ale ogólnie rzecz biorąc były zaaferowane całą sytuacja, tym, że wiaterek w futerko wieje, że tyle zapachów. Kilku delikwentów to w ogóle mnie olało i poszło sobie spać, albo waliło miny a'la Holy Lolly.

* * * * * * *

W ten czwartek maluchy konczą 5 tygodni :)
Prosiłabym aby wszystkie domki do czwartku uregulowały sprawy pieniężne, a do piątku mi powiedziały kiedy i jak odbierają lub mam wysyłać konduktorką maluchy ;)

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-09-01, 12:32   

Elishka i Effect to najcudowniejsze małe baranki pod słońcem. :serducho: :serducho: :serducho:

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-09-01, 12:42   

I prawie bliźniaki :DD Elishka różni się od brata tylko spotted'em ;)
(no dobra.. teraz też brakiem jajek xD)

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-09-01, 13:30   

Przyznam, że spotted czy nie, mnie i tak najbardziej rozkochały barebacki. Strrrasznie mi sie podoba kolorowa główka i reszta (mniej lub bardziej, ale jednak w większoci) bieluśka.

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-09-01, 20:33   

Elwe i Else :D Jakie skręcone cudownie :serducho: :serducho: :serducho:

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2008-09-10, 16:42   

Aktualizując temat chce powiedzieć, że Diabełek znalazł domek i razem z Else, Elmo i Elfikiem pojechali już w sobotę do siebie.
Również w sobote, ale wieczorem zawiozłam Effect'a, Eldorado i Elroy'ka z Ely do ich domków w 3miescie. No i wczoraj pojechała do domu Elize.
Strasznie za nimi tęsknie :serducho:
Dziś pozna nowy dom Elwuś ;) który posiedzi tam kilka dni z bratem Elektronem.
I zostaną ze mną tylko moja El oraz czekające na odbiór Elishka z Elyon :)

I apel do właścicieli rex'ów :)
Kilku osobom już powiedziałam :) ale nie wiem czy do Wszystkich dotarło to jasno i klarownie.
Rexowe El-ki to tak zwane sheep raty.
Sheep rat - ma to do siebie, że ma delikatne i mięciutkie futerko :serducho: w czasie zmiany go zaczyna łysieć (i nie! nie jest to żaden double rex, anie obkłaczony fuzz) , potem futerko ładnie mu odrasta i jest cudowne w dotyku :wink:
Także proszę się tym w ogóle nie przejmować :D
Najbardziej i tak wyłysiała Elishka XD' byla prawie fuzz'em - teraz futerko zaczyna jej pięknie odrastać i jest jak aksamit :serducho:

Wrzucam kilka zdjęć z przed wczoraj :mrgreen:

Elwe i Elektron :mrgreen:

Teraz dziewczyny :D Ich zdjęci troche więcej, bo ich więcej :)
Laski są w towarzystwie Rei, która z nimi i Holy mieszka :mrgreen:
Na zdjęciach są: El, Elishka, Elyon & Elize.
Elize pojechała wczoraj do Mony :wink:

duet Elize&Elyon (różnie pozowały więc nie pamiętam, która to która ;d)

Odpowiedz do tematu