|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
dni SGGW 2009 |
Autor |
Wiadomość |
Oli
|
Wysłany: 2009-03-17, 00:48 dni SGGW 2009
|
|
|
Pozwoliłam sobie założyć nowy temat. Jeśli pomysł nie wypali to można śmiało usunąć. Otóż jak co roku jestem w dość dużym stopniu odpowiedzialna za stoisko weterynarii podczas Dni SGGW. W tym roku odbywają się one 15 i 16 maja. Nie jest łatwo cokolwiek u nas pokazać, bo większość rzeczy albo śmierdzi albo nie nadaje się na publiczne pokazy, więc wymyślamy co możemy. Zapewne będą jakieś pajunki czy inne "robactwa" (choć przoduje w tym zootechnika), jakaś fretka zapewne się znajdzie (kolega przynosi własną), będzie adopcja psów jak co roku i jakieś prezentacje. W zeszłym roku na próbę zabrałam ze sobą Eltona i Narsila w faunaboxie. Zrobili niemała furorę, a na pewno wzbudzili spore zainteresowanie (zwłaszcza wśród dzieci). Moje pytanie brzmi - może zrobimy mały pokaz szczurów? Chodzi mi o pokazanie kilku odmian (kilka faunoboxów dosłownie) i żeby ze 2-3 osoby mogły coś o szczurach poopowiadać. Zwierzaki nie będą wyjmowane (w zeszłym roku moja groźba, że chłopaki gryzą obcych i gabaryty w pełni załatwiły sprawę - mówię o ludziach kręcących się przy stanowisku). Oczywiście bardzo dużo zależy od pogody i w zimny dzień nie warto ryzykować, ale w zeszłym roku było ładnie i chłopcom nic nie było. Co Wy na to? Jeszcze nie mam oficjalnej zgody na takie coś, ale najpierw chce znać Wasze zdanie. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2009-03-17, 01:04
|
|
|
ja nie mam nic przeciwko |
|
|
babyduck
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-17, 10:35
|
|
|
Oli, ja z wielką przyjemnościa przyjde z kilkoma swoimi śmierdzielami. Właśnie sie ostatnio zastanawiałam, czy nie warto by sie wokół tej imprezy zakręcić.
Czego potrzebujemy, żeby to miało ręce i nogi?
I jak wygląda stoisko? Troche sie martwię, że jesli bęzie np. gorąco lub zimno to mi myszy w tym faunaboxie zmarnieją. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2009-03-17, 11:00
|
|
|
Ja pewnie mogłabym przyjechać |
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
Wiek: 29 Dołączyła: 23 Kwi 2008 Posty: 175 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-03-17, 15:46
|
|
|
jakby wypaliło to ja nepewno mogłabym przyjść z chłopkakami |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-03-17, 17:42
|
|
|
Stoisko wygląda tak: http://samorzad.wmw.sggw....xpose&Itemid=55 (galeria - dni sggw - itd do zdjęć ). Nie wiem ile dokładnie będziemy mieć miejsca, ale cień i dostęp do wody mamy zapewniony ze względu na psy do adopcji. Dopiero zaczynam cokolwiek działać, więc konkretów żadnych nie mam, ale cieszę się, że jesteście chętne. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-03-18, 10:27
|
|
|
Stoisko bardziej niż przyzwoite. Super. |
|
|
|
|
Semena
Gość
|
Wysłany: 2009-03-18, 13:14
|
|
|
O, fajny pomysł jakby co, mieszkam w Warszawie, mam rexa i standarda. Czemu by nie pokazać ich? jakby co, to wal |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-03-28, 01:12
|
|
|
Mam oficjalną zgodę na pokaz, tzn. jak się spodziewałam dr powiedział "niech pani robi według własnego uznania, pomysły świetne, jesteśmy w kontakcie". Zawsze tak mówi.
Ze swojej strony oferuję 3 faunaboxy na 5 moich smrodów. Dobrze, by było tak orientacyjnie zrobić listę chętnych i ilość szczurów, bo nie może ich być za dużo. Jak będzie nas sporo to możemy np. podzielić się na zasadzie, że część szczurów w piątek będzie, a część w sobotę. No i kto będzie mógł informować o szczurach i doglądać naszych podopiecznych? Głównie chodzi mi o sobotę, bo wtedy będę całkowicie zajęta psami i nie za bardzo będę miała czas na stanie przy stoisku. Czy SHSRP może nam pożyczyć kilka swoich faunaboxów? O ile są one w Warszawie. |
|
|
|
|
|
babyduck
|
Wysłany: 2009-03-28, 21:34
|
|
|
Bardzo chętnie przyjdę ze swoją dwójką, o ile ktoś lub stowarzyszenie użyczy mi faunaboxa i nie pokryje sie to z warszawską wystawą (Viss?). Mogę też stać przy stoisku, kwestia tylko w jakich godzinach? |
_________________ www.szczurki.blogspot.com |
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
|
Wysłany: 2009-03-30, 12:11
|
|
|
Oli, ja napewno przyjde o ile będziecie mnie chciały moge informować i doglądać, jeszcze nie wiem ile będe mogła wziąć, bo nie wiem w jakim stanie będzie Zdzisio, ale jednego moge wziąć na 100% mamy jeszcze ponad miesiąc |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-03-30, 18:36
|
|
|
A czemu mamy Cię nie chcieć?! Wszyscy do pomocy są mile widziani. Ja wiem, że to jeszcze miesiąc, ale tak naprawdę to jest tylko a nie aż miesiąc. Wiedzą to wszyscy co wystawy organizowali. Pierwsze oficjalne spotkanie nt stoiska w rektoracie jest już w środę, więc załatwiam już co się da i zbieram pomysły. |
|
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
|
Wysłany: 2009-03-31, 14:01
|
|
|
15 to piętek, a ja mam lekcje
od której będzie w piątek? ja kończe o 12.30 jak mama zwolni mnie z WF-u
i co z tymi faunaboxami? są w wawie?
Oli napisał/a: | i zbieram pomysły. |
ja jakas niekumata dziś jestem, ale pomysły hna co? |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-03-31, 22:35
|
|
|
Agnieszka napisał/a: | ja jakas niekumata dziś jestem, ale pomysły hna co? |
Na organizację całych dni sggw na stoisku wety. Nie od Was, tylko sama z siebie, własnej głowy i głów studentów wet.
Zarówno w piątek, jak i sobotę zapewne dni będą 10-16 jak co roku. Jednak piątek nie jest tak ważny, bo wtedy zawsze jest mniej osób, a ja poza tym będę na stoisku większość tego dnia. Ważniejsza jest sobota, bo ja będę zajęta organizacją adopcji psów (opieka nad psami, koordynacja wszystkiego, prezentacja psów, podpisywanie umów etc.) i nie będę miała czasu na stanie na stoisku. Jak wygląda stoisko i co tam może się znaleźć jest na tej stronie co podałam w formie zdjęć. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|