Pytania do SHSRP |
Autor |
Wiadomość |
Oli
|
Wysłany: 2009-06-18, 22:41 Pytania do SHSRP
|
|
|
To znowu ja i "znowu" z jakimś ale. Mam nadzieję jednak, że konstruktywnie.
Po pierwsze co do karty zgonu - czy właściciel jako taki może sam określić przyczynę zgonu? Pytam, bo w karcie jest tylko opcja na weta i hodowcę, chyba że każdego właściciela rozumie się pod pojęciem hodowcy?
Drugie to zauważyłam, że na stronach hodowli nie ma odnośników po angielsku (przyznaję bez bicia że nie wiem czy u wszystkich hodowców). Strasznie mi tego brakuje na stronach czeskich hodowli. To by wiele ułatwiło zagranicznym hodowcom, w końcu kontaktujecie się z nimi po angielsku. No i zapewne jak pierwszy raz piszecie to oni wchodzą na strony hodowli. Nie musiałoby to być od razu cała strona po angielsku, ale np. pisząc coś można jednocześnie po polsku i po angielsku (np. mniejszym drukiem pod spodem). Myślałyście nad czymś takim? |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2012-11-25, 15:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2009-06-18, 23:02
|
|
|
Oli napisał/a: | Po pierwsze co do karty zgonu - czy właściciel jako taki może sam określić przyczynę zgonu? Pytam, bo w karcie jest tylko opcja na weta i hodowcę, chyba że każdego właściciela rozumie się pod pojęciem hodowcy? |
może właściciel
Oli napisał/a: | Drugie to zauważyłam, że na stronach hodowli nie ma odnośników po angielsku (przyznaję bez bicia że nie wiem czy u wszystkich hodowców). Strasznie mi tego brakuje na stronach czeskich hodowli. To by wiele ułatwiło zagranicznym hodowcom, w końcu kontaktujecie się z nimi po angielsku. No i zapewne jak pierwszy raz piszecie to oni wchodzą na strony hodowli. Nie musiałoby to być od razu cała strona po angielsku, ale np. pisząc coś można jednocześnie po polsku i po angielsku (np. mniejszym drukiem pod spodem). Myślałyście nad czymś takim? |
u mnie jest, u nezu, azi i nakashy też , tylko u L. nie ma
u mnie na głównej stronie jest wybór języka i wchodzi się albo w polskie albo angielskie menu u reszty jest jednocześnie i polskie i angielskie menu
polacy stosują angielskie nazewnictwo barw i odmian, więc tak na prawdę nie ma sensu nic więcej tłumaczyć
język czeski jest łatwy, więc mi nie przeszkadzają takie braki u nich ale jak się poruszałam po stronkach czeskich/litewskich czy niemieckich to potrzebowałam dłuższej chwili żeby coś skumać |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-06-18, 23:17
|
|
|
sachma napisał/a: | u mnie jest, u nezu, azi i nakashy też , tylko u L. nie ma | yyy, to ja ślepa jestem. Sorry. Tylko u Nakashy udało mi się to wyłapać, nie wiem dlaczego. Ale super, że jest.
Ja z niemieckim nie mam problemu. Po czesku mniej więcej też kumam, ale za to słowacki jest masakrą. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2009-06-19, 12:56
|
|
|
Oli, u mnie była cała strona po angielsku, ale były jakieś problemy z jej ładowaniem to raz.
dwa u mnie menu jest zrobione w taki sposób, że nie da się zrobić mniejszy odnośników.
ale ja cały czas myśle nad tym i kombinuje, rodzi mi się jakiś pomysł w głowie, a teraz mam wakacje więc pewnie wejdzie on w życie |
|
|
Badoha
Marzena
|
Wysłany: 2010-12-21, 07:33
|
|
|
OK - to ja też mam pytanie? a mianowicie jaki cel miał zapis, że w pierwszej kolejności prawo do maluchów z danego miotu maja czlonkowie SHSR? W takiej sytuacji praktycznie nigdy mogę nie zalapać się na szczura - a szkoda. Jaki jest sens zapisów na miot skoro i tak nie moge sie na niego załapać bo i tak zawsze "wskoczą" przede mnie czlonkowie. Nie wiem zasada - nie płacę składki nie mam szczura. Tym sposobem do wielu dobrych domków moga nie trafić ogonki. |
_________________ Badoha |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-21, 07:46
|
|
|
Badoha, to jaka jest kolejnosc na listach rezerwacji i czy lista jest jawna ustala kazdy hodowca samodzielnie, shsr tego nie reguluje. Roznie hodowcy wybrali ale maja obowizek informowac o tym wszystkich przy miocie. |
Ostatnio zmieniony przez Viss 2010-12-21, 11:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Badoha
Marzena
|
Wysłany: 2010-12-21, 08:06
|
|
|
Viss, ja dostalam odpowiedź, od Ren że na listę wskakują w pierwszej kolejności członkowie SHSR - kiedy sie zapisywalam bylam na liscie 2 teraz juz czwarta - praktycznie nie mam szans na maleństwo. Dlatego pytam jaki sens i cel ma ten zapis? |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-21, 08:10
|
|
|
To poczekajmy co napisza dziewczyny slowem wyjasnienia. Mnie tez zastanowil ten zapis i chyba tylko Anahata ma taki. |
|
|
|
|
Badoha
Marzena
|
Wysłany: 2010-12-21, 08:13
|
|
|
Viss, dziekuję za odpowiedź i czekam na wyjaśnienia |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2010-12-21, 08:14
|
|
|
Sens taki sam, jak i zniżki dla członków SHSRP - członkostwo po prostu się opłaca. |
|
|
Badoha
Marzena
|
Wysłany: 2010-12-21, 08:39
|
|
|
sachma napisał/a: | Sens taki sam, jak i zniżki dla członków SHSRP - członkostwo po prostu się opłaca. | to jest zupełnie bez sensu - ograniczy sie to do tego, ze szczurki bedą tylko w domkach u człnków SHSR - a chyba nie taki cel i sens ma stowarzyszenie. |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2010-12-21, 09:08
|
|
|
ja bym na to raczej popatrzała, że co ciekawsze maluchy będą "pod ręką" w razie gdyby coś |
|
|
Badoha
Marzena
|
Wysłany: 2010-12-21, 09:16
|
|
|
sachma napisał/a: | ja bym na to raczej popatrzała, że co ciekawsze maluchy będą "pod ręką" w razie gdyby coś | a ja się z tym nie zgodzę |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-21, 09:26
|
|
|
sachma, ale dom członka shsr nie jest w niczym lepszy czy bezpieczniejszy od innego domu.
1. Umowe podpisujemy wszyscy taką samą, więc kontrola i bezpieczeństwo jest taka sama.
2. Wszyscy chętni są selekcjonowani, więc dom członka shsr nie jest w niczym lepszy, bo i tak hodowca wybiera tylko tych, którzy mu się podobają. Członek shsr może zostać odrzucony tak samo jak każdy inny i tak się działo, jak wiesz.
3. Umowa o współwłasności podpisywana jest taka sama z członkiem jak i nie-członkiem, ludzie do współwłasności wybierani są według jakiegos klucza każdego hodowcy i członkostwo nie jest żadną gwarancją, umowa jest.
4. Ciekawsze maluchy i tak daje się tym, którzy podpiszą taką umowę i ponownie, członkostwo nie ma tu nic do rzeczy, bo ja np. na współwłąsność malca nie chcę, a Badoha, świetny dom, może chcieć. |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2010-12-21, 09:26
|
|
|
Badoha, Ren w pierwszym poście tematu napisała zasady - jeśli ci się nie podobały mogłaś z nią o tym porozmawiać
Mi się bardzo podoba pomysł Ren - ciągle nam zarzucacie na allo, że z bycia członkiem nie ma żadnych profitów - to proszę, są i to bardzo namacalne |
|
|
|