Przesunięty przez: sachma 2009-10-16, 19:07 |
Szczurki Roth |
Autor |
Wiadomość |
Roth
Administrator
|
Wysłany: 2009-09-22, 22:34 Szczurki Roth
|
|
|
W tym temacie pochwalę się moim stadkiem Brakujące opisy i zdjęcia postaram się szybko uzupełnić. Nie wpisałam też matki Obi... bo nie potrafię przeczytać rosyjskiego Może ktoś mi z tym pomóc?
Szczurki rodowodowe
Samice:
OBEREA of Gremleen's
standard, rex, beige self
Data urodzenia: 28.03.2009
Ojciec: Korzar of Gremleen's
Matka: Natasha z Kryskinogo Teremok
Kobita z charakterkiem Obi lubi jeść.. co bardzo widać po niej Podporządkowała sobie większość koleżanek. Gdy otwieram klatkę, rzuca się jako jedna z pierwszych do wyjścia
Bebesina CHOBOTNICKA
standard, standard, black self
Data urodzenia: 14.04.2009
Ojciec: MAMUT iz UDK
Matka: Bebesina DAMA V CERNEM
Ah te czeskie imiona... Ja na nią mówię Choco Zupełnie inny charakter niż Oberea. Choco jest bardzo łagodna, uległa innym szczurom, choć nie przepada być brana na ręce.
BRZOSKWINKA Happy Feet
standard, rex, agouti point siamese
Data urodzenia: 12.01.2009
Ojciec: PORTO Rat's Troop
Matka: FARTHER ALONG Janinan Rottala
Mała, skoczna pchełka Lubi się bawić z moją ręką, ale najbardziej to kocha wędrówki po pokoju
AYAME Wo de Shu
standard, rex, lilac varieberk
Data urodzenia: 24.11.2009
Ojciec: INLINE z Myshakova
Matka: OBEREA of Gremleen's
Spora z niej dziewczynka, bardzo podobna do mamusi. Wesoła, odważna i lubi dobrze zjeść =)
BIKMINA Wo de Shu
standard, standard, dark pearl? self
Data urodzenia: 12.12.2009
Ojciec: DARIUS Iletis
Matka: Bebesina CHOBOTNICKA
Zapowiada się na spokojną szczurcię. Jedna z największych dziewczynek w miocie. Nie wiadomo jeszcze dokładnie jakiej jest odmiany barwnej.
Samce:
XING z TazManie (współwłasność Anahata Rattery)
standard, standard, american blue self
Data urodzenia: 31.03.2009
Ojciec: DARECEK z TazManie
Matka: SUSAN od Adelky
Mój kochany niebieski miś Z charakteru jest raczej nieśmiały, spokojny. Lubi siedzieć na kolankach, być głaskanym... ale najbardziej to on kocha jeść
SEXY SMOULA of Smeagolie (współwłasność Anahata Rattery)
standard, standard, black spotted varieberk
Data urodzenia: 15.02.2009
Ojciec: MIKES of Smeagolie
Matka: SNEHURKA SNOWHITE von Percy
Czyli Sexi Smexi To chyba najbardziej "proludzki" szczur jakiego miałam Uwielbia kontakty z ludźmi, ale ma charakter dominujący. Jest mniejszy od Xinga.
Samce na współwłasność
BANJO Wo de Shu
standard, standard, platinum pearl? self
Data urodzenia: 12.12.2009
Ojciec: DARIUS Iletis
Matka: Bebesina CHOBOTNICKA
Zapowiada się na spokojnego i miziastego miśka
Kundelki
Roti
standard, standard, champagne hooded
Jedna z najstarszych moich szczurzyc. Mimo że jest już z niej babcia, nie brak jej energii Podczas wybiegu kradnie różne moje rzeczy i zanosi je do klatki
Deidei
standard, standard, black hooded
Jedyny samiec w stadzie (kastrat). Jest duży, misiowaty, grubiutki i niezdarny Gdy potrząsam pudełkiem z dropsami, reaguje momentalnie i wychyla nosa zza krat
Nana
standard, standard, black husky
Nanuśka jest dość płochliwa, ale to przecudna szczura Niektóre jej wyczyny po prostu rozśmieszają mnie do łez.
Kropelka
standard, rex, black husky
Aktualna przywódczyni stada. Jest najodważniejsza ze wszystkich, a charakterem przypomina Obereę. Ciągle kombinuje jakby tu wyślizgnąć się z klatki
Morelka
Siostra Nektarynki. Obie nazywam chochlikami Morelka ma dość trudny charakter. Nie lubi być dotykana i jest dość płochliwa. Ufa jedynie mnie.
Nektarynka
Znacznie mniejsza od siostry, charakter też ma spokojniejszy. Zawsze do mnie przychodzi, i siada mi na ramieniu, gdy robię coś przy biurku
|
Ostatnio zmieniony przez 2010-03-25, 07:21, w całości zmieniany 11 razy |
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2009-09-23, 06:51
|
|
|
Roth, mama Obrei nazywa się Natasha z Kryskinogo Teremok. Nie to, że znam ruski, żeby nie było |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
|
Roth
Administrator
|
Wysłany: 2009-09-23, 18:16
|
|
|
Dzięki dziewczyny
Jednak fajnie byłoby, gdyby był jakiś sposób na to abym mogła edytować ten pierwszy post, bo nie chciałabym ciągle zawracać tym głowy Viss A już widzę że przeoczyłam kilka rzeczy np. zapomniałam o dacie urodzenia Sexy'ego, albo przy opisywaniu jego odmiany zapomniałam dodać kursywy Ja lubię jak wszystko jest ładnie poukładane
A w tej chwili wgrywam nowe zdjęcia na fotosika, który jak zwykle się na mnie obraził, bo ciągle wychodzą mi jakieś błędy podczas wrzucania fotek |
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-09-23, 18:24
|
|
|
Azi napisał/a: | o boziu... Xing to bratanek Dafne w dodatku spokrewniony z Baletką kocham Cię maleńki! | Nie płacz tylko ukradnij, a żeby się nikt nie kapnął zakamufluj u kogoś
A spojrzenia Coco to ja się boję, ma je takie złowrogie jakieś |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-09-23, 18:41
|
|
|
wuwuna napisał/a: | A spojrzenia Coco to ja się boję, ma je takie złowrogie jakieś | moze Ci się z Dafne kojarzy
Roth, jakby co, to ja tez edytować mogę, więc Viss nie musisz dręczyć |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-09-23, 19:05
|
|
|
Cytat: | moze Ci się z Dafne kojarzy | dokładnie z nią. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Roth
Administrator
|
Wysłany: 2009-09-23, 19:12
|
|
|
wuwuna napisał/a: | Cytat: | moze Ci się z Dafne kojarzy | dokładnie z nią. |
No rzeczywiście podobna jest do Dafne Ale przecież Choco jest taka łagodna i kochana Podczas robienia fotek bała się bardzo lampy błyskowej, pewnie stąd takie spojrzenie |
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-09-23, 19:20
|
|
|
Roth napisał/a: | Ale przecież Choco jest taka łagodna i kochana | Trudno mi wierzyć, uwierz |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2009-09-24, 21:27
|
|
|
Aaa fotki! super
Xing i Sexi Smexi najpiękniejsi |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-09-24, 22:06
|
|
|
Nikita jest cudowna |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-09-24, 22:25
|
|
|
A Nancie to ja pamiętam z wystawy i cyrki rujkowe jakie urządzała.
Viss napisał/a: | Nikita jest cudowna | najcudowniejsza |
|
|
|
|
Roth
Administrator
|
Wysłany: 2009-09-25, 20:24
|
|
|
wuwuna napisał/a: | A Nancie to ja pamiętam z wystawy i cyrki rujkowe jakie urządzała.
|
Ona w domu tak ciągle Ale że w miejscu publicznym tak uszami trzepotać? o_O |
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-09-25, 20:44
|
|
|
Roth napisał/a: | Ale że w miejscu publicznym tak uszami trzepotać? | Żeby tylko machała uszami. Broniła swojego dziewictwa tak zaciekle, że o mały włos, a odleciałaby ze stołu sędziowskiego |
|
|
|
|
Roth
Administrator
|
Wysłany: 2009-10-03, 08:34
|
|
|
Z Nikitą i Roti coraz gorzej Babuleńki się z nich zrobiły.. i to tak z dnia na dzień nagle |
|
|
|