Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Karta zgonu/karta zdrowia - zasady
Autor Wiadomość
Oli 

Wysłany: 2010-03-12, 20:24   Karta zgonu/karta zdrowia - zasady

Chciałam zgłosić pewną nieścisłość. Na karcie zdrowia jest adnotacja, że po śmierci szczura należy ją przesłać hodowcy, natomiast na karcie zgonu (wysyłanej do L.) jest także info by złaczyć kartę zdrowia. Dobrze by było to uściślić, bo się nawzajem wyklucza. ;) No chyba, że należy kartę i jej kopię powysyłać, ale to chyba jest zbędne, bo jednak karta zdrowia razem z kartą zgonu ma sens, ale sama karta zdrowia u hodowcy to jakoś dla mnie bez sensu.

"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2012-11-25, 15:17, w całości zmieniany 1 raz  

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-03-12, 20:43   

Oli, ja dostaję i kartę zdrowia i kartę zgonu i w komplecie przesyłam sama do L. - wole żeby to przechodziło przez moje ręce.

Oli 

Wysłany: 2010-03-12, 20:50   

yyy, no to już jest kompletny misz masz, bo nie ma o tym żadnej info. No i zapytałam L. komu wysłać karty zgonu to odpisała, że do niej.

No i jest jeszcze kwestia szczur ów z hodowli nieaktywnych, tak jak mój Capri ZR, czy Filip RT. ;) Według mnie to niepotrzebne gmatwanie wszytkiego, ale dobrze by było ustalić jasne zasady i takie też umieścić na kartach zdrowia/zgonu, które przesyłacie właścicielom. Z resztą nie wszyscy hodowcy to robią, ale to już jest oddzielny temat.

Zgłosiłam tylko wykluczającą się nieprawidłowość, a wyszło, że jest to kompletnie zaplątane. :(

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-12, 22:16   

Oli napisał/a:
Zgłosiłam tylko wykluczającą się nieprawidłowość, a wyszło, że jest to kompletnie zaplątane. :(
spokojnie, dziewczyny ustaliły to tak, żeby to im było wygodnie. Myślę, że jeśli by to nie zdawało egzaminu, to by zmieniły już wcześniej. ;)
Oli napisał/a:
Z resztą nie wszyscy hodowcy to robią, ale to już jest oddzielny temat.
wszystko jest do pobrania tutaj. :)

Oli 

Wysłany: 2010-03-12, 23:11   

Viss napisał/a:
spokojnie, dziewczyny ustaliły to tak, żeby to im było wygodnie. Myślę, że jeśli by to nie zdawało egzaminu, to by zmieniły już wcześniej.
No ale przecież nic nie jest ustalone ;) Jak widać - na karcie zdrowia jedno, na karcie zgonu drugie, L mówi jeszcze coś innego, sachma ma kolejną odsłonę tej sprawy (nota bene mając od niej szczura nie wiedziałam o tym że mam wysłać wszystko do niej :P ).

Problem polega na tym, że są zupełnie 4 punkty widzenia. Może nie zmieniały tego, bo mało kto wysyła karty zgonu lub czyta co na nich jest? :drap:

Sprawa wygląda tak:

1. karta zdrowia - wyślij mnie do hodowcy
2. karta zgonu - nie wiadomo gdzie mnie wyślij, ale dołącz do mnie kartę zdrowia
3. L - ja zbieram karty zgonu, więc wyślij ją do mnie z załączoną kartą zdrowia
3. sachma - ja zbieram karty zgonu z kartami zdrowia moich szczurów, a potem przesyłam je do L

a jak reszta hodowców? nie pamiętam skąd to wiem, że L zbiera karty zgonu, ale jakoś mi się to tak utrwaliło, że zawsze wszelkie pytania odnośnie tego tematu kierowałam do niej.

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-03-12, 23:23   

Oli, bo ja to mówię domkom kiedy informują mnie o śmierci, proszę o wypełnienie papierów i wysłanie ich do mnie..
i to prawda L. zbiera te karty, więc jeśli nie masz kontaktu z hodowcą, albo wiesz że jest nie uchwytny to wysyłasz prosto do L. pomijając hodowcę który z jakiegoś powodu nie chce/nie może interesować się tymi sprawami.
Czyli w przypadku szczurów RT, ZR, RR, CL i RL wysyłasz do L. bezpośrednio, w przypadku reszty wysyłasz do hodowcy bo jest duże, ogromne prawdopodobieństwo że te papiery nie zostaną przesłane dalej, czyli zamienią się w makulaturę.. bez użyteczną makulaturę.

Oli 

Wysłany: 2010-03-12, 23:29   

sachma napisał/a:
Czyli w przypadku szczurów RT, ZR, RR, CL i RL wysyłasz do L. bezpośrednio, w przypadku reszty wysyłasz do hodowcy.
Ok, teraz już rozumiem. Tylko dobrze by było zamieścić to np. na karcie zgonu, taką adnotację w stylu "jeśli hodowla jest nieaktywna itp. to nalezy wysłać kartę wraz z załacznikami do L, a w pozostałych przypadkach do hodowcy, od którego ma się szczura." No i zlikwidować lub też jakoś bardziej uściślić tekst na karcie zdrowia (że ją należy dołaczyć do karty zgonu czy coś w tym stylu).

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-03-13, 09:13   

Oli, pogadam z L. bo to ona wrzuca na serwer dokumenty.

Odpowiedz do tematu