IX Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych w Katowicach |
Autor |
Wiadomość |
gratis
Sekretarz GSK
Wiek: 31 Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 457 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 2010-03-14, 21:10 IX Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych w Katowicach
|
|
|
Tak więc mam zaszczyt Was zaprosić na IX Ogólnopolską Wystawę Szczurów Rasowych, która tym razem odbędzie się na górnym śląsku - w Katowicach.
UWAGA! Temat wystawy jest założony, proszę przesyłać zgłoszenia, ALE WSTRZYMAĆ SIĘ Z OPŁATĄ ZA WYSTAWĘ !!
Koty 17. mają zebranie po którym oficjalnie będę wszystko wiedzieć. Dopiero jak potwierdzę wpłacacie wpisowe.
Wystawa odbędzie się 10 i 11 kwietnia 2010 w Katowicach [/Chorzowie].
MIEJSCE WYSTAWY: HALA „KAPELUSZ” Park Chorzowski - Chorzów aleja Różana 7
Zgłoszenia przyjmujemy od dzisiaj do 28 marca 2010
proszę je nadsyłać na mejla: wystawashsr@o2.pl z tytułem "Katowice 2010"
Opłaty (uwaga zmiana w opłatach) oraz wszystkie potrzebne dokumenty do pobrania tutaj: http://www.shsrp.yoyo.pl/dok.htm
(wniosek o rodowód - jeżeli szczur jeszcze nie posiada, zgłoszenie, zaświadczenie wet.)
Regulamin wystawy szczurów rasowych oraz opłaty (uwaga zmiana w opłatach): http://shsr.szczury.biz/viewtopic.php?t=271
Cytat: | 5. Na wystawy organizowane przez SHSRP mogą być zgłaszane i przyjmowane szczury zarejestrowane w SHSRP lub w uznanych przez SHSRP innych zagranicznych organizacjach. Szczury nie zarejestrowane mają warunkowe prawo uczestnictwa, zostają ocenione przez sędziego, jednak nie biorą udziału w konkursach, nie mogą też otrzymać nominacji do championatu.
5a. Przez szczury niezarejestrowane mające prawo uczestnictwa rozumie się szczury mające nieznanych przodków, pochodzące z działających prawnie źródeł (np. sklepy zoologiczne), a także przypadkowych, niezaplanowanych miotów . Nie mają możliwości brania udziału w wystawach SHSRP szczury zakupione lub uzyskane z hodowli karmowych, nie działających legalnie hodowli szczurów, a także z celowych miotów domowych. Zapisu tego nie stosuje się do szczurów, które zostały wpisane do WKR
[...]
7. W wystawach i pokazach uczestniczyć mogą tylko szczury zdrowe, posiadające zaświadczenia od lekarza weterynarii z datą nie starszą niż dwa dni przed wystawą. Szczury chore, kalekie, szczurzyce będące w widocznej ciąży nie mogą uczestniczyć w wystawach. W przypadku, gdy właściciel nie zastosuje się do tego przepisu, sędzia powinien wyprosić z wystawy lub pokazu wystawcę wraz ze wszystkimi jego zwierzętami. |
Serdecznie zapraszamy nie tylko wystawców, ale także jako zwiedzających wszystkich Szczurmaniaków
Wystawa odbędzie się przy Międzynarodowej Wystawie Kotów Rasowych organizowanej przez Śląski Klub Miłośników Kotów Rasowych
Proszę o zaglądanie na pierwszą stronę tematu co pewien czas - wszystko będę aktualizować w tym poście i na dniach załączę jak dojechać na miejsce wystawy. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2010-03-16, 17:39
|
|
|
Ja bym się wstępnie zadeklarowała z 6: Miyu, Ayą, Ivą, Liną, Juuko i Pocahontas. Może wzięłabym braci Hadesa i Haddoru, ale nad tym pomyślę. |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2010-03-16, 21:18
|
|
|
Ja biorę 4 laski |
|
|
Shy_Lady
Catch Me If You Can
|
Wysłany: 2010-03-17, 08:43
|
|
|
ja 4 panów własnych i Smirnoffa,
myślę co z Fryderykiem bo dobrze się trzyma... |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2010-03-17, 21:48
|
|
|
ja na bank biorę 5, ale może więcej się z tego zrobi |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-04-10, 22:28
|
|
|
Ze względu na obecną żałobę narodową, jutro wystawa byłaby i tak zamknięta dla zwiedzających, a ponieważ nie był pewny status wystawy do późnego popołudnia - zostały ocenione wszystkie szczury i wyłonieni zwycięzcy kategorii:
Skład Sędziowski:
- ocena samic - Barbara Sadrakuła (Zirrael) - sędzia główny
- ocena samców - Joanna Krzyżanowska (Azi) - sędzia pomocniczy
- ocena szczurów nierasowych - Magdalena Karczewska (Wuwuna) - sędzia pomocniczy
- ocena młodzieży - wszyscy sędziowie
- porównania - sędzia główny
Wyniki:
Sierść standard
Samice:
I - Sasanka RT
II - Czekoladka AR
Samce:
I - Xibbe of Charmed Ones
II - Qui Gon Rat4U
Sierść rex
Samica - Dżyliki HF
Samiec - Orion EM
Sierść fuzz
Samica - Gina AR
Uszy standard
Samice:
I - Dafne z TazManie
II - Hana Rikka Majakero
Samce:
I - Eguus Iletis
II - Rio EM
Uszy dumbo
Samice:
I - Gina AR
II - O-kuni-nushi EM
Samce:
I - Czart AR
II - DaVinci RR
Point
Samica - Ofelia EM
Samiec - Leto z TazManie
Znaczenie
Samice:
I - Czekoladka AR
II - Sasanka RT
Samce:
I - Xibbe of Charmed Ones
II - Czart AR
Self
Samice:
I - Gina AR
II - O-kuni-nuski EM
Samce:
I - Taiki Blizzard van TumTum
II - Manolito of BlueMoon
BIS:
Młodzież - Hotarubi AR
Senior Samica - Sasanka RT
Senior Samiec - DaVinci RR
Samica - Gina AR
Samiec - Czart AR
Szczur nierasowy
I - Skywalker
II - Le Golas
Szczur publiczności - Dyzio RR
Nominacje do Championatu:
- Hotarubi AR
- Sasanka RT
- Gina AR
- Czart AR
Rezerwowe nominacje do Championatu:
- O-kuni-nushi EM
- Ofelia EM |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
Ostatnio zmieniony przez Azi 2010-04-11, 09:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2010-04-11, 07:03
|
|
|
Moja wnusia taka utytułowana, dumnam |
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-04-11, 16:10
|
|
|
Slicznie dziękuję za przybycie, za uśmiechy, pocieszenia, gratulację i POMOC!
Zwłaszcza Azi, L., Dimiszce, Viss, Oleczce, Sędziom, osobom które odbierały, załatwiały, dogrywały to wszystko na miejscu, wspierały bez Was niczego by nie było. Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Gratuluję wszystkim zwycięzcą - zwłaszcza Ginie i Sasance - zdecydowanie najczęściej wywoływane szczury |
|
|
|
|
Devona
|
Wysłany: 2010-04-11, 19:02
|
|
|
gratis napisał/a: | Gratuluję wszystkim zwycięzcą - zwłaszcza Ginie i Sasance - zdecydowanie najczęściej wywoływane szczury | Lepiej mi pogratuluj, prawdziwą sztuką była podróż pociągiem 7 i pół godziny z przesiadką z takim bagażem - miałam wracać z mniejszym niż przyjechałam, ale nagrody Giny znacząco wpłynęły na jego rozmiar . |
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-04-11, 20:14
|
|
|
Devona, jestem z Ciebie dumna! Gratuluję! |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-11, 22:42
|
|
|
wiesz, ja też cię kocham, ale ja nic nie zrobiłam w ramach pomocy.
Ja podziwiam wszystkich, że się sprężyli w jeden dzień. Chyba siedzieliście do końca, jak nigdy? |
|
|
|
|
gratis
Sekretarz GSK
|
Wysłany: 2010-04-12, 07:48
|
|
|
Viss, a właśnie, że bardzo dużo - bo kto mnie nakierował na rozety, hm? Głownie Ty i Nezu, bo ja szukałam zamiennika kotylionów - z daleka od tych malutkich pucharków tylko dzięki Wam.
No i masa pytań i typowo gratisowych- maleńkich - gratisowo olbrzymich problemów na które odpowiadałyście i radziłyście. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2010-04-12, 09:33
|
|
|
Viss, kwestia dobrego podziału pracy |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
Devona
|
Wysłany: 2010-04-12, 15:13
|
|
|
gratis napisał/a: | Devona, jestem z Ciebie dumna! Gratuluję! | Dzięki . Muszę jednak przyznać, że gwiazdą wystawy była Gina, ilość tytułów powaliła mnie na kolana . |
|
|
|
|
|