Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Planowany miot V of Anahata
Autor Wiadomość
Nakasha 

Wysłany: 2010-08-01, 20:21   Planowany miot V of Anahata

Planowany miot "V"

OLYA of Anahata + TAJFUN Emerald Moon

Olya:

standard, mink, varieberk, DU
ur. 30.05.2010

Olya jak na razie jest taka średnia - biega, ale lubi też pospać i poprzytulać się do innych szczurów. Mizianko toleruje, ale szybko się niecierpliwi. :)

Na XIII Ogólnopolskiej Wystawie Szczurów Rasowych w Warszawie Olya zdobyła 89,5/100 punktów oceny i wygrała kategorię znaczenia (10/10) - otrzymała tytuł Samica z najlepszym znaczeniem. :)

Tajfun :

standard, chocolate agouti (cinnamon?), hooded
ur. 17.02.2010

Zdjęcia należą do u zywym_trudniej.

Miałam przyjemność miziać Tajfuna - jest taki mięciutki i milutki :serducho: To nie jest uległa kukiełka naramienna, ma swój charakter, ale jest fajnie ciekawski i daje się miętosić. :)

Serdecznie dziękuję hodowli Emerald Moon za użyczenie samca do krycia. :)

Miot będzie mieć miejsce w Warszawie u susurrement.

Krycie byłoby pewnie ok 6 grudnia 2010.

Spodziewamy się:
uszy: standard
sierść: standard
kolory: black, agouti, małe szanse na inne
znaczenia: hooded, berkshire, self, varieberk, połowa powinna być DU

Zapraszamy do zapisów. :) Miot dojdzie do skutku, jeśli zbierze się przynajmniej 8 chętnych i jeśli w linii nie pojawią się problemy zdrowotne o podłożu genetycznym.

CV można pobrać stąd: http://chomikuj.pl/anahata_rattery?fid=92251796, wysyłamy je na adres hodowli: anahata_rattery@interia.eu
Proszę też zapoznać się z warunkami rezerwacji: http://anahata_rattery.eu.interii.pl/warunki.html

Cena za jednego maluszka będzie wynosić ok 80 zł. Maluszki dostaną od razu rodowody.

Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu, ale staramy się ten powód jednak podawać. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany mogą w ogóle nie być rozpatrywane. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki. :)

Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!

Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.

Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą. :D

Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot. :)

Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo.

Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności ;) również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.

Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na naszej stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać. :)

Lista:

Samiczki:
Susurrement - 1
ja (?)
Badoha - 1
Katarzyna B. - 1 (?)
Beata Ś. - 2

Samczyki:
zywym_trudniej - 1
Olga N. - 2
Ostatnio zmieniony przez Nakasha 2011-01-24, 16:52, w całości zmieniany 6 razy  

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-02, 16:46   

Ou to już mnie chcą zrobić prababcią. Nie wierzę. To chyba za szybko. :D

Nakasha 

Wysłany: 2010-08-02, 17:42   

wuwuna, ja to będę praprababcią :D

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-02, 23:22   

Nakasha napisał/a:
wuwuna, ja to będę praprababcią :D
Nakasha wybacz, ale ci nie zazdroszczę :lol: :lol:

Nakasha 

Wysłany: 2010-08-12, 09:27   

W miocie będzie zmiana partnera... Szukam samca, który ma jakieś znaczenia nabrzuszne. Macie może propozycje?...

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-08-13, 13:02   

Nakasha, tyle masz swoich miotów, nie masz nic u siebie?
bo ja już nie kojarzę twoich maluchów :P

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-13, 15:10   

Cytat:
W miocie będzie zmiana partnera
znowu? A z jakich powodów?

Nakasha 

Wysłany: 2010-08-13, 18:50   

Viss, znowu? Chyba po raz pierwszy.... jego brat zmarł na nowotwór.

No właśnie nie mam żadnego malucha w dobrym wieku ze znaczeniami. :( Tylko Perka i Darkona, a obaj byli już ojcami...

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-13, 18:52   

Znowu, w sensie, ze ogólnie w miotach zmieniałaś tatusiów już kilka razy. :) Sorry, nieprecyzyjnie się wyraziłam.

A eski nie chcesz? Sunik jest piękny przecież, a ojcem chyba tylko Sas i Shif zostali?

Ren 

Wysłany: 2010-08-13, 19:59   

Viss, Panowie Nakashy nie mają jajców ^^ ' . A może któryś z Panów z miotu G Happy Feet? Tam były DU tylko nie wiem jak było z chłopcami.

Nakasha 

Wysłany: 2010-08-13, 20:06   

Viss, akurat to Ren zmieniała, ale spoko, partnerzy zmieniali się w naszej hodowli. ;) Tak czasem bywa....

Ja właśnie nie chcę DU, ja mam pannę DU i szukam faceta ze znaczeniami nabrzusznymi lub innymi. :dziab: Z miotu G od Azi chciałabym Guta na krycie, ale Olinki, nie Olyi.

A miot S był już mocno rozmnażany, Shifu, Sasanka i potem ich dzieci... Ale jak nikogo nie znajdę, to może uśmiechnę się do Nezu i do Viss o eSkę?....

Myślałam też nad Tajfunem i Calligulą Marty...

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-14, 01:26   

A o Sahibie to nikt nie pamięta?

<a DU czy nawet z pointem> nie może być, bo to geny letarne. Uwaga na selfy czy inne "skromnie" znaczone, bo mogą ukrywać DU.

wuwuna 

Wysłany: 2010-08-14, 09:49   

Viss napisał/a:
Cytat:
W miocie będzie zmiana partnera
znowu? A z jakich powodów?
proszę?
http://shsr.szczury.biz/v...p?p=18684#18684

Nakasha 

Wysłany: 2010-10-21, 10:00   

Susurrement zgodziła się odchować miot u siebie, więc być może się uda... niech tylko Olya urośnie, bo waży tylko 224 gramy...

Olya jest z charakteru zupełnie jak tata - spokojna, uległa, miziasta, ale jednocześnie bardzo radosna. :) Strzela takie same miny i tak samo miele mordką. :lol: :serducho:

wuwuna 

Wysłany: 2010-10-22, 00:22   

Gratki Su. :P

Odpowiedz do tematu