Planowany miot V of Anahata |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2010-08-01, 20:21 Planowany miot V of Anahata
|
|
|
Planowany miot "V"
OLYA of Anahata + TAJFUN Emerald Moon
Olya:
standard, mink, varieberk, DU
ur. 30.05.2010
Olya jak na razie jest taka średnia - biega, ale lubi też pospać i poprzytulać się do innych szczurów. Mizianko toleruje, ale szybko się niecierpliwi.
Na XIII Ogólnopolskiej Wystawie Szczurów Rasowych w Warszawie Olya zdobyła 89,5/100 punktów oceny i wygrała kategorię znaczenia (10/10) - otrzymała tytuł Samica z najlepszym znaczeniem.
Tajfun :
standard, chocolate agouti (cinnamon?), hooded
ur. 17.02.2010
Zdjęcia należą do u zywym_trudniej.
Miałam przyjemność miziać Tajfuna - jest taki mięciutki i milutki To nie jest uległa kukiełka naramienna, ma swój charakter, ale jest fajnie ciekawski i daje się miętosić.
Serdecznie dziękuję hodowli Emerald Moon za użyczenie samca do krycia.
Miot będzie mieć miejsce w Warszawie u susurrement.
Krycie byłoby pewnie ok 6 grudnia 2010.
Spodziewamy się:
uszy: standard
sierść: standard
kolory: black, agouti, małe szanse na inne
znaczenia: hooded, berkshire, self, varieberk, połowa powinna być DU
Zapraszamy do zapisów. Miot dojdzie do skutku, jeśli zbierze się przynajmniej 8 chętnych i jeśli w linii nie pojawią się problemy zdrowotne o podłożu genetycznym.
CV można pobrać stąd: http://chomikuj.pl/anahata_rattery?fid=92251796, wysyłamy je na adres hodowli: anahata_rattery@interia.eu
Proszę też zapoznać się z warunkami rezerwacji: http://anahata_rattery.eu.interii.pl/warunki.html
Cena za jednego maluszka będzie wynosić ok 80 zł. Maluszki dostaną od razu rodowody.
Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu, ale staramy się ten powód jednak podawać. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany mogą w ogóle nie być rozpatrywane. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na naszej stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać.
Lista:
Samiczki:
Susurrement - 1
ja (?)
Badoha - 1
Katarzyna B. - 1 (?)
Beata Ś. - 2
Samczyki:
zywym_trudniej - 1
Olga N. - 2
|
Ostatnio zmieniony przez Nakasha 2011-01-24, 16:52, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-08-02, 16:46
|
|
|
Ou to już mnie chcą zrobić prababcią. Nie wierzę. To chyba za szybko. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-08-02, 17:42
|
|
|
wuwuna, ja to będę praprababcią |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-08-02, 23:22
|
|
|
Nakasha napisał/a: | wuwuna, ja to będę praprababcią | Nakasha wybacz, ale ci nie zazdroszczę |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-08-12, 09:27
|
|
|
W miocie będzie zmiana partnera... Szukam samca, który ma jakieś znaczenia nabrzuszne. Macie może propozycje?... |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2010-08-13, 13:02
|
|
|
Nakasha, tyle masz swoich miotów, nie masz nic u siebie?
bo ja już nie kojarzę twoich maluchów |
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-13, 15:10
|
|
|
Cytat: | W miocie będzie zmiana partnera | znowu? A z jakich powodów? |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-08-13, 18:50
|
|
|
Viss, znowu? Chyba po raz pierwszy.... jego brat zmarł na nowotwór.
No właśnie nie mam żadnego malucha w dobrym wieku ze znaczeniami. Tylko Perka i Darkona, a obaj byli już ojcami... |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-13, 18:52
|
|
|
Znowu, w sensie, ze ogólnie w miotach zmieniałaś tatusiów już kilka razy. Sorry, nieprecyzyjnie się wyraziłam.
A eski nie chcesz? Sunik jest piękny przecież, a ojcem chyba tylko Sas i Shif zostali? |
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2010-08-13, 19:59
|
|
|
Viss, Panowie Nakashy nie mają jajców ' . A może któryś z Panów z miotu G Happy Feet? Tam były DU tylko nie wiem jak było z chłopcami. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-08-13, 20:06
|
|
|
Viss, akurat to Ren zmieniała, ale spoko, partnerzy zmieniali się w naszej hodowli. Tak czasem bywa....
Ja właśnie nie chcę DU, ja mam pannę DU i szukam faceta ze znaczeniami nabrzusznymi lub innymi. Z miotu G od Azi chciałabym Guta na krycie, ale Olinki, nie Olyi.
A miot S był już mocno rozmnażany, Shifu, Sasanka i potem ich dzieci... Ale jak nikogo nie znajdę, to może uśmiechnę się do Nezu i do Viss o eSkę?....
Myślałam też nad Tajfunem i Calligulą Marty... |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-08-14, 01:26
|
|
|
A o Sahibie to nikt nie pamięta?
<a DU czy nawet z pointem> nie może być, bo to geny letarne. Uwaga na selfy czy inne "skromnie" znaczone, bo mogą ukrywać DU. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-08-14, 09:49
|
|
|
Viss napisał/a: | Cytat: | W miocie będzie zmiana partnera | znowu? A z jakich powodów? | proszę?
http://shsr.szczury.biz/v...p?p=18684#18684 |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2010-10-21, 10:00
|
|
|
Susurrement zgodziła się odchować miot u siebie, więc być może się uda... niech tylko Olya urośnie, bo waży tylko 224 gramy...
Olya jest z charakteru zupełnie jak tata - spokojna, uległa, miziasta, ale jednocześnie bardzo radosna. Strzela takie same miny i tak samo miele mordką. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2010-10-22, 00:22
|
|
|
Gratki Su. |
|
|
|
|
|