Strona poświęcona szczurzym odmianom |
Autor |
Wiadomość |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:26 Strona poświęcona szczurzym odmianom
|
|
|
Mam zamiar stworzyć pełen serwis dotyczący szczurzej genetyki z podziałem na uszy, barwy, znaczenia i sierść.
Jak na razie zabrałam się za barwy (i uszy, ale to trywialne ). Trochę czasu mi zeszło. Nie jest jeszcze doskonale, jeżeli wyłapie ktoś błędy, tak językowe jak i merytoryczne, bardzo proszę o uwagi.
strona sama w sobie wygląda w ten sposób: http://www.happyfeet.yoyo.pl/barwa.htm
natomiast poszczególne, opisane barwy mają swoje podstrony: http://www.happyfeet.yoyo.pl/zz_black.htm
ponieważ jest to strona polska mam niejako patriotyczny obowiązek (i własnego focha), aby wszystkie szczury na zdjęciach były w posiadaniu nas, Polaków oczywiście ja zasoby mojego stadka już wyczerpałam.
Także mam prośbę - jeżeli ktoś chce aby jego szczur dumnie prezentował dane ubarwienie - poproszę na PW link do zdjęcia - najlepiej z fotosika w postaci "Zdjęcie 500px: [ pomoc ] Nowe!" dostępne po wybraniu "pozostałe kody" - lub link do zdjęcia, sama ten kod wyłuskam. Proszę tez napisać jaki ma byc podpis na zdjęciu. O ile znany jest genotyp szczura - też bym poprosiła
Z góry dziękuje |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2009-06-02, 21:09
|
|
|
już Ci ślę! |
|
|
MERCH [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-04, 09:07
|
|
|
Ja moge zaproponowac swoje zdaje sie , ze z dosc unikalnych mam russian dove i russian dove aguti.
No i jeszcze dumbo wheaten burmese, ale wheaten burmese , macie tez tyle ze nie dumbo.
No i agouti based point black eye siamese. Russian blue self - jakby brakowało. Dziwny odcien Nosankowego minka. No to chyba tyle co moge zaproponowac
No ale to te zle od złego
co do uwag teraz przejrzalam pobieznie , ale zauwazylam to
" nie jest to kolejny locus, lecz kolejny allel w locus C"
Moim zdaniem powinno byc nie ma kolejnego locus, lecz jest to kolejny allel dla locus C,
chociaz tu znowu mam watpliwosci bo C to gen a nie locus , moze w locus koloru ? |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2009-06-04, 19:12
|
|
|
MERCH napisał/a: |
" nie jest to kolejny locus, lecz kolejny allel w locus C" | to w sumie i tak i tak wypadnie strona była tworzona jakby cyklicznie, a niestety kilka rzeczy tam zawartych się nawzajem wyklucza (dotyczy to burmese i be).
MERCH napisał/a: | nie ma kolejnego locus, lecz jest to kolejny allel dla locus C | to brzmi bardziej zrozumiale, niemniej oznacza to samo, ale fakt, bardziej zrozumiale. Z tym że potem dowodzę, ze jest na odwrót Sama sobie zaprzeczam, wiem.
MERCH napisał/a: | C to gen a nie locus , moze w locus koloru | oO'? Fakt, powinno być locus "C"
MERCH napisał/a: | Ja moge zaproponowac swoje zdaje sie , ze z dość unikalnych mam russian dove i russian dove aguti. | chętnie. Takich jeszcze nikt nie nadesłał. Podrzuć, jak możesz, link do zdjęcia najlepszego Twoim zdaniem, najfajniej by było jakbyś jeszcze podała genotyp |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2009-06-04, 21:13
|
|
|
russian dove również posiadamy. |
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
|
L.
|
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2009-06-05, 07:56
|
|
|
Azi, u mnie american blue, russian blue, platinum, siamek, topaz, beige, czekoladka (podobno ) burmiś, agouti i czarne Jak któreś potrzebujesz to wołaj |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2009-06-05, 10:08
|
|
|
A można by tu wrzucać linki? To by ułatwiło sprawę...
Z moich: cocoa, mink, silvermink, american blue (różne odcienie), agouti (różne odcienie), american blue agouti, diluted beige, champagne, seal point himalayan, russian blue point siamese.
Zdjęcia nie moich szczurów, które ja robiłam: russian blue beige, black (w tym fajna fotka black self), topaz.
Zdjęcia moich szczurów na współwłasności robione przez innych: platinum.
Zaraz poszukam fotek i dam tu linki |
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2009-06-06, 09:13
|
|
|
Azi, widzę, ze napisałaś o silvered.
związku z tym przypomniało mi się jeszcze o "satin" odpowiadających za błyszczenie się futerka przy kazdym rodzaju siersci |
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-06, 09:18
|
|
|
Cytat: | Azi, widzę, ze napisałaś o silvered. | chcesz Kermicia? |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-06-06, 22:31
|
|
|
dostanie Rysia |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-10, 18:29
|
|
|
a u mnie np black ruby eyed beżowy dumbo, aguti dumbo, burmese rexowe i ruby seal point siamese husky.Więc jak by cuś.... |
|
|
|
|
madzial13
|
Wysłany: 2009-06-19, 21:19
|
|
|
Azi, fajnie to zrobiłaś, pomaga mi się uczyć gdybyś potrzebowała jakieś tłumaczenia z angielskiego, daj znać |
|
|
|