|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Przesunięty przez: L. 2013-01-04, 19:14 |
planowany miot Ó EM |
Autor |
Wiadomość |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2011-03-23, 16:26 planowany miot Ó EM
|
|
|
Planowany jest miot "Ó" w hodowli Emerald Moon.
Nie bierzemy pod uwagę poprawności ortograficznej ;p czyli wszelkie przyzwoite chwyty w pierwszej literze imienia dozwolone.
Krycie odbędzie się na przełomie maja/czerwca lub w I połowie czerwca br.
Rodzicami zostaną:
JAGÓDKA Beris (imp. CZ)
standard standard russian blue self
&
VIVALDI Emerald Moon
dumbo standard russian dove self
Spodziewamy się:
uszy: standard
sierść: standard
barwa: russian blue, russian dove, szansa na siamese
znaczenia: self, irish
rodowód: wkrótce
JAGÓDKA:
To bardzo pro ludzka, ale szalona dziewczyna. Jest ciekawa świata, ale nie ma nic przeciwko znęcaniu się na nią. Poza tym jest bardzo urocza i słodka trochę panikuje w nowych miejscach - ale pracujemy nad tym.
Przed kryciem chciałabym aby wzięła udział w Łódzkiej wystawie, bo jak na mój gust dobrze się zapowiada.
VIVALDI: Nie gigantyczny, ale proporcjonalny samiec o bardzo zrównoważonym charakterze.
Link do wzoru CV hod. Emerald Moon oraz kilka zasad, z którymi należy się zapoznać przed rezerwacją malca. [TUTAJ]
Jeśli chodzi o inne zasady dotyczące miotu pozwolę sobie zacytować Nakashę z wprowadzeniem kilku własnym zmian.
Cytat: |
Mogę odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany w ogóle nie będą rozpatrywane (!!). Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
|
|
Ostatnio zmieniony przez L. 2011-04-23, 17:31, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Mao
trochę zły husarz.
|
Wysłany: 2011-03-23, 22:39
|
|
|
YES!
Dajcie mi jednego
Szansa na siamese uskrzydla jeszcze bardziej |
_________________ Nade mną i w sercu: Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena EM, Eta Carinae EM, Lela i Perperuna SR, Madara Kalinka SR, Malina, Rusia Ruska Kniahini SR, Nel SR, Pecet MS, Oleńka SR. Kocham.
W rolach głównych: Husaria, Rota, Chidori, Anahita, Yagusia, Dumka, Miawka, Wiła, Fraszka, Foka i Dąbrówka w roli carycy Maogonków. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-24, 00:16
|
|
|
Óla, Ól, Ósmy (pasażer Nostromo), Ólala Nareszcie polska litera, zawsze żałowałam, że Ł nikt nie zrobił. |
Ostatnio zmieniony przez Viss 2011-03-24, 10:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-03-24, 00:54
|
|
|
Viss, Ły też będzie! albo coś w ten deseń |
|
|
gratis
Sekretarz GSK
Wiek: 31 Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 457 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 2011-03-24, 23:01
|
|
|
Ła! Miot świetny... podobuje mi się, ej. |
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
Wiek: 29 Dołączyła: 23 Kwi 2008 Posty: 175 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-24, 23:17
|
|
|
genialne imię.
Bardzo mi się podoba literka miotu. No i będą standardowo standardowe russian dove
Wiem, że się czepiam,lecz zastanawiam się ile miesięcy będzie miał Earth podczas krycia? Wiem, że zgodnie z regulaminem, ale zastanawiam się czy już po burzy hormonów, czy przed. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-03-25, 00:04
|
|
|
Agnieszka, musi mieć co najmniej 7, więc ewentualnie pod końcówkę. |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-03-25, 13:31
|
|
|
Znam regulaminy hodowlane na pamięć Earth będzie miał 7,5 lub 8 miesięcy podczas krycia
Tatą miała być roczna Vka EM, ale linia jest chwilowo pod obserwacją. A jak to mówię chłopcy dojrzeją to laska od razu na nich poleci ;d w końcu nie ma to jak dojrzały mężczyzna ;d |
|
|
quagmire
Członek SHSRP
|
Wysłany: 2011-03-25, 14:03
|
|
|
L., Magnesikowi chodziło raczej właśnie bardziej o tę burzę hormonów niż o to, czy regulamin go dopuszcza czy nie |
|
|
|
|
Agnieszka
Magnes
Wiek: 29 Dołączyła: 23 Kwi 2008 Posty: 175 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-25, 19:31
|
|
|
L., przecież napisałam, że wiem, że to będzie zgodnie z regulaminem, ani przez chwilę w to nie zwątpiłam. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-03-25, 19:36
|
|
|
Russian dove.... aż szkoda, że u nas koniec z GMR. |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-04-21, 20:17
|
|
|
Ze względu na problemu w miocie E Wo de Shu od strony matki zdecydowałyśmy sie na zamianę samce i powrót do pierwotnego pomysłu na miot tj. na VIVALDIEGO EM
Vivi w momencie krycia będzie miał ponad rok. Dotychczas nie było z nim żadnych problemów, nie jest samcem gigantycznym, ale standardowej i proporcjonalnej budowy, poza tym ma bardzo zrównoważony charakter. Wręcz wykapany Blue Bird czyli jego tata, a dziadek miotu Ó.
Przyjmujemy ostatnie zapisy na miot.
Ps. Jagoda rośnie jak na drożdżach, wkrótce wiosenna sesja rodziców :} |
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-04-23, 17:30
|
|
|
Vivaldi:
Jagódka na wczorajszym słoneczku :}
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-04-23, 18:27
|
|
|
Jagodzińska pięknie rośnie,a uszy Vivaldiego... |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-05-11, 15:06
|
|
|
Nie przyjmuję już zapisów na samce, nawet na liste rezerwową.
Są jeszcze wolne 2 miejsca na samiczki |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|