wuwuna
|
Wysłany: 2011-11-21, 20:36 Wizytówka
|
|
|
Witam Wszystkich ciepło.
Mam zaszczyt przedstawić nową warszawską hodowlę zarejestrowaną 19 listopada 2011 pod numerem 19WWW.
Dane kontaktowe:
strona internetowa : Wuwuniarnia - strona obecnie w budowie
e-mail : wuwunka@aim.com
gg : 58 63 175
O hodowli:
Moim priorytetem jest używanie jak najbardziej zdrowych i długo żyjących szczurów.
Moją drugą cechą, którą biorę pod uwagę jest charakter nie tylko konkretnego osobnika,
a jeszcze bardziej zwracając uwagę na jego rodziców, ich rodzeństwa, dziadków, ponieważ jak wiadomo cechy recesywne najwcześniej widać w 3. i następnych pokoleniach. Najbardziej interesuje mnie osiągnięcie silnych, dużych i jak najbardziej spokojnych, zrównoważonych szczurów.
Nie interesują mnie absolutnie sphynxy, taillessy, dwarfy, doodle.
Nie specjalizuje się w konkretnych bazach kolorystycznych, ponieważ priorytet to długie, zdrowe i silne linie.
Nie lubię za bardzo rexów i velveteenów. Najcudowniejszym dla mnie połączeniem jest D S lub S S.
Będę więc specjalizować się w standardach sierstnych.
Fuzzy w większości krajów Europy i świata są pomijane i ciężko o ładne i długo pokoleniowe. Nie nastawiam się więc na tę odmianę. Aczkolwiek gdy będzie możliwość nie omieszkam takich mieć u siebie czy rozmnażać.
Nie lubię szczurów siamese ani black, więc raczej takich będę unikać. Poza tymi kolorami, nie mam specjalnych preferencji.
Znaczenia kocham, ale czy takie będę u mnie zależne będzie od ich dostępności.
Zatem gdy będzie szansa, to może uda mi się wprowadzić do Polski blazedy, possumy, BEWy, maskedy, patchedy i inne napyszcznie znaczone.
Moją miłością od kilku lat są devilki, więc będę się starała jak najsilniejsze linie z nich stworzyć.
Plan jest następujący:
Podstawą moich miotów byłyby samce ponad 20. miesięczne po obowiązkowych badaniach takich jak: morfologia, biochemia, badanie moczu, RTG, EKG (w miarę potrzeby badanie na obecność mykoplazmowy czy echo serca). Jeśli w Polsce będę dostępne inne badania dla prywatnych osób, będziemy myśleć nad ich wdrążeniem w życie.
Współpracuję z hodowcami z całego świata, co jest dla mnie bardzo cennym źródłem doświadczenia i wiedzy.
Nad hodowlą pieczę medyczną objęła pani doktor Katarzyna Kacprzak Kamińska z lecznicy Medicavet. Współpracujemy również z laboratorium Niemieckim Idexx.
To tak bardzo w skrócie.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę śmiało pytać jestem otwarta na wszelkie sugestie i propozycje. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|