|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Przesunięty przez: L. 2013-01-04, 19:14 |
planowany miot Muminkowy Emerald Moon |
Autor |
Wiadomość |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2011-11-06, 16:45 planowany miot Muminkowy Emerald Moon
|
|
|
Planowany jest miot "Muminkowy" w hodowli Emerald Moon.
Jeśli zabraknie imion, albo zostaną tylko jakieś nie do zaakceptowania trochę nagniemy reguły i będzie można użyć imienia jakiegoś innego "trolla"
Miot ma na celu zabezpieczenie linii V EM.
Krycie odbędzie się w połowie listopada br.
Rodzicami zostaną:
MUFFINKA Happy Feet
dumbo standard agouti berkshire
rodowód: http://www.happyfeet-rattery.pl/files/MetrykaM.pdf
&
VERIN Emerald Moon
standard standard russian beige self
rodowód: http://www.emerald-moon.yoyo.pl/mioty/rodVEM.pdf
Spodziewamy się:
uszy: standard, dumbo
sierść: standard
barwa: agouti, russian blue; szansa na siamese, russian dove, russian beige
znaczenia: self, irish
MUFFINKA:
od Azi: rozkoszny szkrab, z tendencją do "kreseczkowania" po matce - czyli oczka w wąskie szparki, jak coś jej sie nie podoba
VERIN: Jest na współwłasność z hodowlą. 10 listopada skończy 1,6 To na pewno duży i mięsisty chłopak Kilka słów na jego temat napisze niżej Patrycja.
od Patrycji: Verin jest bardzo zrównoważonym szczurkiem. Nie jest porywczy...najspokojniejszy w stadzie. Często lubi...jeść Nie raz napycha sobie jedzenia ww policzki i idzie gdzieś na bok i po kolei zjada Bardzo przytulaśny. Pulchniutkie szczurki są najlepsze.!
Chce również podziękować Azi za użyczenie nam samicy, bez niej ten miot byłoby nie możliwy. I Patrycji za to, że na te kilka kluczowych dni użyczy Verina do spełnienia jego roli.
Link do wzoru ankiety hod. Emerald Moon oraz kilka zasad, z którymi należy się zapoznać przed rezerwacją malca. [tutaj]
Jeśli chodzi o inne zasady dotyczące miotu pozwolę sobie zacytować Nakashę z wprowadzeniem kilku własnym zmian.
Cytat: | Cytat:
Mogę odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany w ogóle nie będą rozpatrywane (!!). Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki. |
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-11-06, 18:05
|
|
|
L.,
barwa:black, agouti, russian blue, russian blue agouti, może mink i cinnamon, russian dove, russian dove agouti, minimalna szansa na beige, fawn, buff, topaz, russian beige i russian topaz wraz ze siamese i burmese w różnych konfiguracjach |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-11-07, 01:58
|
|
|
Azi napisał/a: | barwa:black, agouti, russian blue, russian blue agouti, może mink i cinnamon, russian dove, russian dove agouti, minimalna szansa na beige, fawn, buff, topaz, russian beige i russian topaz wraz ze siamese i burmese w różnych konfiguracjach | ale Ty mądrala jesteś, ciekawe czy byś wypisała wszystkie te odmiany jakby miot był Twój i przyjmowała na nie wszystkie zamówienie |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2011-11-07, 11:11
|
|
|
Oli, nie
zauważyłam tylko niekonsekwencje, bo były wymienione tylko niektóre pewne i możliwe i ledwie prawdopodobne. Sama zazwyczaj wymieniam tylko pewne, ewentualnie możliwe z zastrzeżeniem, że na nie nie przyjmuję zapisów |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-11-07, 14:08
|
|
|
Oli, bo Azi mi utrudnia z sympatii |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-11-08, 00:54
|
|
|
L. napisał/a: | bo Azi mi utrudnia z sympatii | ona wszystkim tylko z sympatii utrudnia, jak kogoś nie lubi to nie zwraca na niego uwagi |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
|
|
|
|
|
Azi
Hodowca Obibok
|
|
|
|
|
madzial13
|
Wysłany: 2011-11-08, 22:53
|
|
|
Ale fajny miot, Muffinka jest rewelacyjna |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2011-11-10, 07:24
|
|
|
mnie się bardzo podoba kolor tatusia ciekawa jestem jak na żywo wygląda |
|
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2011-11-20, 20:21
|
|
|
Oli, dla mnie na zywo wygląda bardzi interesująco taki krem przetykany stalowym kolorem.
* *
wciąż czekamy na rujkę.
* *
aktualna lista chętnych na miot (alfabetycznie!):
samce:
babyduck - 1
łukasz.p - 1
veter - 2
sumarycznie: 4
wolne jeszcze ok.4 miejsc
samice:
ja - 1
karena - 1
kamila.t - 2
malgorzata.w - 2
zuzanna.w - 1
sumarycznie: 7
wolne jeszcze 1 miejsce.
ewentualnie można się jeszcze wpisać rezerwowo. |
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2011-11-30, 19:05
|
|
|
Zdjęcia pary młodej:
Waga Muffinki z dzisiaj 369 g. Brzuszek jakby lekko się zaokrąglał a rujki nie widać. Jeszcze trochę i myślę że wszystko będzie wiadomo. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|