Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dory
2008-08-20, 06:45
Planowany miot Baśniowy - Hathor x Salem
Autor Wiadomość
Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-07-02, 17:39   Planowany miot Baśniowy - Hathor x Salem

Ponieważ co nieco się już powyjaśniało, czas nadać miotom literki ;)

planowana data krycia - w drugiej połowie lipca 2008
planowana data narodzin - sierpień 2008
planowana data wyjazdu maluszków do nowych domów - wrzesień/październik 2008

Hathor Emerald Moon x Salem of Zirrael (samiec spoza naszej hodowli)

Hathor:
Salem:

spodziewamy się:
kolor - siamese seal point (50%), siamese russian blue point (50%)
uszy - dumbo (50%), standard (50%)
sierść - rex (50%), standard (50%)

przewidywana cena szczurka od 65zł do 95zł (prawdopodobnie około 80 zł)

uwagi na temat miotu:
1) miot może mieć miejsce jeżeli minimalna liczba chętnych wyniesie 6 - spełnione
2) miot może mieć miejsce jeżeli zezwoli na niego zarząd SHSRP - kwestia niezrzeszonego właściciela samca - spełnione
3) miot może mieć miejsce jeżeli nie wystąpią żadne problemy zdrowotne samca, samicy lub uwarunkowane genetycznie problemy zdrowotne ich bliskich krewnych.

Miot ten jest wart polecenia nie tylko ze względu na fenotyp możliwych szczurów, ale i na ciekawy, polsko-czesko-niemiecko-francuski rodowód. Siostra Salema została już matką, zarówno ona jak i dzieciaczki mają się dobrze. Brat Hathor został już ojcem i jego dzieci są w doskonałym zdrowiu. Niedługo rodzicami zostaną siostra Hathor i brat Salema.

Na razie nie przyjmujemy zapisów na odmianę russian blue point, ponieważ nie jestem na 100% pewna, że Hathor russiana niesie, jestem pewna na 99% ;) Chętni będą mogli wybrać według kolejności zgłoszeń.

Dory napisał/a:
Kicia (Hathor po domowemu) jest pełna energii, dużo je i uwielbia spać w rękawach :) Gania za córeczką Pani De po domu jak pies. Z tego co zawsze o niej słyszę, to straszna rozrabiara jest :mrgreen: No... szykuje mi się niezłe ziółko, hihi

Hathor na czas ciąży i odchowu młodych zamieszka u Doroty (w oparciu o umowę współwłasności).

Miot ten narodzi się więc i wychowa w Mińsku Mazowieckim.

Chętni proszeni są o wypełnienie ankiety www.happyfeet.yoyo.pl/Dokumenty/Ankieta.doc i odesłanie jej na adres hodowlahf@gmail.com . Mile widziane kilka słów od siebie ;)
Ostatnio zmieniony przez Azi 2008-07-23, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  

wuwuna 

Wysłany: 2008-07-02, 19:38   

Kciuki za piękny miocik :kciuki:

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-07-23, 15:51   

Uwaga, uwaga - wszyscy chętni na miot A po Hathor i Salemie.
Miot ten, z przyczyn wewnętrzno-organizacyjnych, a także moich prywatnych, niecnych zamiarów, zostaje przemianowany na miot Baśniowy, więc chętnych proszę o wymyślanie baśniowych imionek. Hathor jest już u Doroty, oto jej opis:

"Jest niesamowicie kontaktowa i niczego się nie boi. Pcha się na ręce, liże, zaczepia i iska. Jestem w szoku - nie przejawia najmniejszego stresu nowym otoczeniem, sytuacją. Bardzo wesoła i rezolutna, uwielbia się bawić, odważna i zadziorna."

Salem przyjedzie do Doroty prawdopodobnie jeszcze w tym tygodni - w niedzielę. Mamy 8 chętnych, Hathor osiągnęła minimalną wagę, zdrowie obojga rodziców jest bardzo dobre, więc krycie będzie na dniach.

Ważna informacja nr 2: Potwierdziło się, że ojciec Hathor jest russian blue, dlatego statystycznie rzecz biorąc połowa miotu powinna być russian blue point siamese. Jeszcze raz dokładnie:

a) kolor - russian blue point siamese (50%), seal point siamese (50%)
b) sierść - rex (50%), standard (50%)
c) uszy - dumbo (50%), standard (50%)

Nadal przyjmujemy zapisy na chłopców i dziewczynki standard standard siamese :D

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-07-28, 15:10   

Najświeższe wiadomości dosłownie sprzed chwili. Dorota zadzwoniła z codziennym sprawozdaniem z krycia ;)

No i mamy parę charakterną, a jak :)

Hathor podobno zgrywa niedostępną i nie pozwala sobie w kaszę dmuchać, choć od Salemka jest sporo mniejsza. Wczoraj, przy pierwszym podejściu podobno kawalera stłukła, ale kawaler ciapowaty nie jest i zaczepno-obronnym babom się bić nie pozwoli, więc także pokazał co potrafi. Oczywiście nie było krwi ani agresji, ale wzajemne zademonstrowanie "ja tu jestem ważna persona i nikt mnie nie będzie bezkarnie obwąchiwał".

Dzisiaj było nieco odmienne spotkanie. Hathor podbiega do Salema, paca go łapką i ucieka zachęcająco. Były pewne próby, ale jako-takiego krycia i jako-takiej rujki nie było. Niemniej były juz pierwsze próby ze strony obojga partnerów, więc nadzieja jest ;) W końcowym etapie naszej rozmowy podobno chłopak się nieco sfochował na dziwna pannę i nie chciał się bawić "w kotka i myszkę".

Salem to straszny miziak. Bez problemu się zaklimatyzował, Dorota chce go dzisiaj połączyć z chłopakami, żeby nie był samotny. uwielbia drapanie za uszami :serducho:

Hathor za to, to wybredna dama. Podobno gardzi wszelkimi obiadkami typu gerberek i Dorota już nie wie czym ją uraczyć :lol:

Prosimy o kciuki, żeby para szybko się dogadała i obrała wspólny front ku uciesze tłumu :]

wuwuna 

Wysłany: 2008-07-28, 17:03   

kciuki kciukasy za parę :kciuki:

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-28, 17:46   

Ach, super opisy, to Vissnie lubią najbardziej. :serducho: Kciukam z całego serca. :kciuki:

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2008-07-28, 20:52   

Hathor dostała rujki - odfruwajki. Jakaś niewyżyta jest i mam napisać za przyzwoleniem Dory, że to chyba największa ladacznica z chodzących po świecie szczurzych ladacznic. Wykończy biednego Salemka.

Nie dość, że paskuda podobno wygina się niesamowicie, skacze niesamowicie, to jeszcze co sobie Salem przysiądzie i chce odpocząć, to podchodzi do niego, trąca i ma minę typu "ej, no chodź, jeszcze, jeszcze, jeszcze!". A Salem za to jest czyścioszkiem i każdorazowo się dokładnie wymywa.

Także jak z tego dzieci nie będzie to ja nie wiem :D

Przypominam, że lista na maluchy jeszcze otwarta ;)

Skoro krycie 28 lipca, to porodu spodziewamy się w okolicach 18-tego sierpnia ;]

alexa1707 
alexa

Wysłany: 2008-08-01, 11:58   

Szkoda mi Dziekanka... Ale za to juz nie mogę się doczekać maluchów Hathor... Będą rozrabiały, czuję to w kościach :mrgreen: W końcu będzie wesoło! :kciuki:

Dory 

Wysłany: 2008-08-05, 14:43   

Mam same świetne wieści :mrgreen: Mała po tylu dniach od krycia nadal nie przyjmuje Salemka, więc prawdopodobnie dziś wieczorem odeślę go do domu. Możemy mieć nadzieję, że Kicia zaszła :mrgreen: Ponadto...

Dzisiejsza waga Hathor - 363g :DD !
Teraz proszę o mocne kciuki za ładne zaokrąglanie się :)

wuwuna 

Wysłany: 2008-08-05, 15:18   

kciukasy za piłeczke :kciuki:

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-05, 20:37   

Za ciężarówkę. :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Ostatnio zmieniony przez Viss 2008-08-13, 08:15, w całości zmieniany 1 raz  

Dory 

Wysłany: 2008-08-12, 21:41   

Już jestem :) Nie mogłam się doczekać aż ją zobaczę, po tym co usłyszałam, więc wróciłam wcześniej.
Dzisiejsza waga (nie mogłam się powstrzymać, żeby nie sprawdzić) to 405g :mrgreen:
W klatce kipisz, mam nadzieję że mała zdecyduje się, gdzie będzie wiła gniazdko, bo jak na razie jest ich z 7 :P Ale jutro kupię duży domek i zobaczymy czy jej podpasuje :)
Zdjęcia zrobiłam, chociaż Kicia najchętniej biegałaby po pokoju i dlatego jest ich mało.
Oto pani uszolot w pełnej krasie (kocham tą minę u dumboli).

Zawsze, gdy wyciągam do niej rękę, dostaję słodkiego buziaka - szczur typu lizak :serducho:

Mimo, że bardzo lubi pieszczoty, ma strrraszliwy motorek w dupce i nie mogę za nią nadążyć. Tutaj dwa zdjęcia, na których widać brzuszek -> sprzed krycia i dzisiejsze dla porównania.

Postaram się jutro pstryknąć coś lepszego :oops: Znalazłam sposób na wypadające baterie (niezbyt estetyczny, ale skuteczny :-P ) - zakleiłam klapkę taśmą i teraz wypada o wiele rzadziej, więc obiecuję regularną dokumentację :)

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-13, 08:17   

Piękna mamusia. :serducho: Ciekawa sprawa z tymi gniazdami. Chyba lubi mieć wybór... jak każda kobieta. :D

wuwuna 

Wysłany: 2008-08-13, 13:26   

W końcu kobiety zmienne są :DD

:kciuki: za bezproblemowy poród

Dory 

Wysłany: 2008-08-14, 13:56   

Droga Gawiedzi! Z dumą pragnę Wam przedstawić najnowsze dzieło pióra Nadwornego Trubadura z Królestwa Kićville pod tytułem...

PORANEK KRÓLEWNY KICI

Kiedy Królewna Kicia zbudziła się rankiem po nocnych harcach i wyjrzała ze swego Zamku, zanotowała ze złością, że Łysa Łapa znowu zabrała jej Już Ładnie Pachnącą Rzecz Do Darcia. W dodatku zwinęła Zasłonę, którą Królewna tak skrupulatnie przygotowywała przez ostatnie dni. Cóż za tupet! Lecz Królewna Kicia, bardzo wyrozumiała dla swojej służby, postanowiła wybaczyć Łysej Łapie ten niecny występek. Bądź co bądź, Łapa postarała się i przygotowała śniadanie godne królewskiego podniebienia oraz zostawiła dużo Rzeczy Gotowej Do Darcia. Zatem Królewna Kicia spędziła niezwykle pracowity ranek, przygotowując materiały budowlane oraz godząc się poddać paru zabiegom i zapozować do kilku(khem) zdjęć.
- Niełatwo jest być Królewną! - westchnęła w duchu Królewna Kicia, układając się na polarowej podłodze swego Zamku.
Lecz nie wiedziała, że wkrótce wydarzą się Cosie, które wystawią jej cierpliwość na ciężką próbę...

Ciąg dalszy nastąpi...
CAST
KRÓLEWNA KICIA --> HATHOR EM
ŁYSA ŁAPA --> DORY

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi