Zamknięty przez: Dory 2008-08-20, 07:45 |
Planowany miot Baśniowy - Hathor x Salem |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-08-14, 21:03
|
|
|
Dory... Chcę jeszcze! |
|
|
|
 |
Dory

Wiek: 33 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 237 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-08-15, 13:34
|
|
|
3 dni do pierwszego terminu, a gniazda ani widu, ani słychu. Kiciak obraził się na domek - wszystkie polarki zostały zeń wywleczone i złożone na stercie razem z husteczkami i papierem. Chciałam, żeby rodziła w domku, wydawało mi się, że będzie miała więcej intymności, ale najwidoczniej ona nadal nie może się zdecydować.
Jak duże polarki powinnam jej dać? Może wręcz takie cienkie niteczki, co?
Kurczę, denerwuję się strasznie
Za to jeśli chodzi o apetyt to przed południem zdążyła zjeść całe opakowanie serka Danio - ja nie wiem, jak w tym żołądeczku się to mieści Z gerberków lubi tylko risotto marchewka+indyk i risotto brokuły+królik. Na inne (poza owocowymi, ale tymi jej nie zapycham, bo ma jeść dużo białka) się wypina
Ech, może podpasowałyby korniszony z nutellą |
_________________ Podziękowania dla niestrudzonych klikaczy
 |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2008-08-15, 13:45
|
|
|
Dory napisał/a: | Kurczę, denerwuję się strasznie | Dobrze będzie Dory napisał/a: | Ech, może podpasowałyby korniszony z nutellą | Spróbuj może jej posmakują
kciukam za bezproblemowy poród |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Dory

|
Wysłany: 2008-08-15, 13:57
|
|
|
Viss napisał/a: | Chcę jeszcze! |
Proszę
Rozgardiasz klatkowy
Ładnie pachniesz
 Brzusio 1 i 2 oraz cycky w rozmiarze DD ;] |
 |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca

|
Wysłany: 2008-08-16, 17:29
|
|
|
Dory napisał/a: | Chciałam, żeby rodziła w domku, wydawało mi się, że będzie miała więcej intymności, ale najwidoczniej ona nadal nie może się zdecydować.
Jak duże polarki powinnam jej dać? Może wręcz takie cienkie niteczki, co? |
Nie, polarki mogą być wielkości dłoni, nawet trochę większe.
Daj jej dużo porwanych husteczek/ligniny, ale nie drobno tylko tak husteczke na 2-3 częsci, ona wg. uznania sobie porwie.
U mnie żadna samica nie miała domku, ja osobiście nie uważam domek za najlepsze rozwiązanie. Zarówno jedna samica jak i Holiśka łaziły po całej klatce.
Holy rodząc pierwsze 6 malców rodziła każde w innym miejscu. Dopiero potem zaczęła je zbierać w stadko.
Gniazdko zaczeła budować jakoś 3 dni przed terminem. Wcześniej zakopywała polarkami miske z jedzeniem ; )
Poza tym każda samiczka przybiera inną pozę. Są szczurki, które rodzą nawet na pół stojąco ; )
A. No i jak niema domku to widać co się dzieje, czy trzeba interweniować czy nie.
Postaw po prostu klatkę w przyciemnionym miejscu w rogu pokoju
edit: Z tego co słyszałam są samiczki, które budują gniazdko jak zaczną dostawać skurczy lub tuż przed samym porodem. |
|
 |
Dory

|
Wysłany: 2008-08-17, 12:30
|
|
|
Waga 450g.
Zatkało mnie
Kasiu, dzięki za rady . Właśnie takie polarki jej podałam, a do tego chusteczki i ręczniki. Teraz na krótszej ścianie klatki stoi domek a obok domku wielka kupka szmatek. Codziennie zmieniają miejsce, więc odetchnęłam. Widocznie Kicia nadal nie może się zdecydować, ale wie, do czego ręczniczki służą |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
Ren

|
Wysłany: 2008-08-17, 17:39
|
|
|
Wow, ale będzie klusek |
|
|
|
 |
Dory

|
Wysłany: 2008-08-18, 12:43
|
|
|
Dziś pierwszy termin, więc prosimy o bardzo mocno zaciśnięte kciuki, żeby Kicia urodziła bezproblemowo, bezpiecznie i terminowo |
 |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2008-08-18, 12:47
|
|
|
za bezproblemowy poród |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Dory

|
Wysłany: 2008-08-20, 07:43
|
|
|
Temat z przyjemnością zamykam |