Zamknięty przez: Azi 2008-12-05, 22:40 |
Planowany miot A - Baletka x Herbatnik |
Autor |
Wiadomość |
wuwuna

|
Wysłany: 2008-11-23, 19:13
|
|
|
Piękna z nich para.
Kciukasy cały czas |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-11-25, 22:01
|
|
|
Cobym nie irytowała się sama, napiszę słów kilka.
Baletka zamieniła się w wredną i nabzdyczoną babę.
Dałam jej wczoraj ręczniki papierowe, bo mi polary ciachać zaczęła, a dzisiaj w klatce znalazłam... coś. W jednym z niebieskich koszyków - kto kiedykolwiek widział moją klatkę na fotach, wie o co chodzi od dołu po górę jest poupychane coś. Duże, białe, od biedy można nazwać gniazdem. Ja jej ładnie poskładałam kawałki na dole, że jak ma budować, niech buduje na dole, a ona nie, wszystko na najwyższe piętro przetransportowała. No i pilnuje tego cosia zawzięcie. Dafne tamtędy nawet nie przechodzi, Sasanka próbowała przy mnie, to została przegoniona dwa razy przez całą klatkę i zapędzona z dzikim wrzaskiem do rury, a potem przez Baletkę pilnowana żeby z rury nie wyjść. Dziś już jestem zbyt zmęczona, ale jutro przeniosę tego zgryźliwca do osobnej klatki.
Sutki od biedy można uznać za nieco powiększone (od wielkiej biedy), brzucha to ja nie widzę, a bateria mi się w wadze wyczerpała, więc choćby mnie i bardzo korciło, to jej nie zważę. Może i lepiej |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-25, 23:08
|
|
|
A może Balecia się już wczuwa w rolę przyszłej mamuśki
No nic miejmy tylko wiarę w Twoją Azi cierpliwość i szczęście Baleci,a my jako przyszli rodzice trzymamy za Was kciukasy |
|
|
|
 |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca

|
Wysłany: 2008-11-26, 16:01
|
|
|
normalnie objawy ciążowe ;d
Rilla taka wredna była i nad innymi laskami też się znęcała |
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2008-11-26, 23:04
|
|
|
Ja też myślę, że ciąża jak nic, a że baterie padły to nawet dobrze.
Kciuki nieustannie. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Ren

|
Wysłany: 2008-11-26, 23:05
|
|
|
Ciąża jak nic . Kciukam |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-27, 09:46
|
|
|
Zaciążyłyście! Hurrrra! |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2008-11-27, 19:50
|
|
|
Zgodnie z obietnicą - dzisiejsza waga Baletki - 322g (jako średnia z całego dnia po odrzuceniu obserwacji skrajnych), waga sprzed 11 dni - 285g. Pozwala to na pewne nadzieje...
Viss napisał/a: | Zaciążyłyście! Hurrrra! | Viss, kochana, bez takich mi tu. Trzymajmy się liczby pojedynczej |
|
|
|
 |
Oli

|
Wysłany: 2008-11-27, 19:55
|
|
|
Azi napisał/a: | Viss, kochana, bez takich mi tu. Trzymajmy się liczby pojedynczej | |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
 |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2008-11-27, 21:04
|
|
|
Viss padłam na ziemię.
Azi strzeż się |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2008-11-29, 23:13
|
|
|
Jutro obiecuję, że zrobię zdjęcia tego mini-wieloryba.
Baletka wygląda dziwacznie. A raczej jest dziwaczna. Zrobiła się taka strasznie... okrągła. Ciężko mi to inaczej nazwać. Jak ją się bierze na ręce, to wszędzie się czuje krągłości.
Poza tym biedactwo już nie może się na szafki wspinać - raz jej zabraniam, dwa, już jej niewygodnie.
No i ręcznik papierowy traktuje jak najlepszą nagrodę, pieczołowicie upychając go w któryś róg klatki (bo zrobiła sobie mini-gniazdko w każdym kącie).
I je, przepraszam, wchłania, dużo. Kaszkę, gerbera, marchewkę, musli, kupę żarcia suchego, kolbę, garść ziół i zszabrowane żarcie od dziewczyn <- to bilans dzisiejszego popołudnia. Albo biega, albo je, a najchętniej robiłaby obie czynności na raz |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
|
Wysłany: 2008-11-30, 11:51
|
|
|
Dziś rano pożegnałam Herbitusinka, a Baletce zrobiłam kilka zdjęć.
Niestety aparat chyba obraził się na moje (naładowane do granic możliwości) akumulatory i jak chciałam skorzystać z flesza, to odmówił współpracy. A bez niego współpracę podjął
Więc wrzucam te cztery bardzo niewyraźne zdjęcia, ale na miniaturkach można brzusio zobaczyć
Najzabawniejsze jest to, że jak jej sie rozdął brzuszek, to biała plamka na tymże się powiększyła
Wagowo Baletka ma 350 gram, równy tydzień temu miała 308, więc 40 gram w tydzień to chyba jednak nie jest efekt jedynie obżarstwa. Poza tym zaczęła mi spać na boku, a nie na brzusiu
Posiłkując się sachmową tabelką wzrostu wagi Fej, obliczyłam, że Balecia jest w około 17-tym dniu ciąży, co wskazuje na przyszły weekend jako na dni wzmożonej uwagi.
Oli, wuwuna wykrakałyście te Mikołajki |
|
|
|
 |
Sileas [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-30, 13:52
|
|
|
No to gratuluję zaciążenia
Będziemy trzymać kciuki za przyszłą mamusię No i niezły prezent będzie, hah Śliczny, okrągły brzusio. |
|
|
|
 |
KALINA [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-30, 17:30
|
|
|
Cudownie wygląda!!! AZI musisz mieć wesoło
A tak zmienie temat jak tam miewa się Fea,trzymam za nią kciuki