|
SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce
|
Mleko dla kociąt |
Autor |
Wiadomość |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-02-09, 21:47 Mleko dla kociąt
|
|
|
Co sądzicie o podawaniu, jako suplementu, maluchom mleka dla kociąt w poidle?
Tak, aby odciążyć karmiąca matkę, przy dużej ilości młodych.
Wskazania, przeciwwskazania, zalecenia mile widziane. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2011-02-09, 21:51
|
|
|
można spróbować, ale... musi być dobrze rozwodnione.. czasem maluchy dostają od tego biegunki.. jeśli naprawdę chcesz odciążyć matkę zmieszaj mleko dla kociąt z kaszką ryżową dla niemowląt - maluchy będą chętniej pić - moje doświadczenia z mlekiem były różne, ale przeważnie maluchy po kilku dniach odmawiały picia tego, chętnie natomiast ciamkały kaszkę z dodatkiem mleka. |
|
|
Nakasha
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-02-09, 23:23
|
|
|
Ja raz dawałam do poidła mleko dla kociąt, ale jak już maluchy miały otwarte oczy. Kluski tego nie piły, ale samica się rzucała i doiła. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2011-02-09, 23:25
|
|
|
Od mleka kociego dużo lepszym i godnym polecenia jest preparat Sinlac Nestle. Jego składniki są bardzo dobrze tolerowane przez alergików nawet.
Nie zawiera on mleka krowiego, ani sojowego.
Jest produkowany z ryżu i mączki chleba świętojańskiego - składniki te bardzo dobrze tolerowane są nawet przy alergii. W skład jego wchodzą wysoko przyswajalne węglowodany, białko o wysokiej wartości odżywczej, zawiera też tłuszcze roślinne, jest wzbogacony w witaminy i składniki mineralne. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|