Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ABC wystaw - czyli co jak i po co? - wszystkie pytania.
Autor Wiadomość
Shy_Lady 
Catch Me If You Can

Wysłany: 2010-04-16, 14:58   

ale nie chodzi o to że 1 wystawiony a reszta do towarzystwa ale o odwrotną sytuację gdy jeden szczur jest tylko nie wystawiany...

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-04-16, 15:00   

a ja myślę, że to się da rozwiązać jakimś stosownym przepisem i zrobić tak coby każdemu pasowało ;] trzeba się tylko zastanowić jak skonstruować zapis.

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-04-16, 15:01   

Shy_Lady napisał/a:
ale nie chodzi o to że 1 wystawiony a reszta do towarzystwa ale o odwrotną sytuację gdy jeden szczur jest tylko nie wystawiany...

ale trzeba założyć że jak się pozwoli na takie rzeczy to w pewnej chwili może dojść właśnie do takich absurdów.. bo co jak przyjedzie ktoś z 2 szczurami - jeden nie wystawowy drugi tak - czyli połowa jego szczurów nie podlega ocenie - to jak zabronić osobie z 10 szczurami żeby 5 nie podlegało ocenie? ludzie są różni i trzeba przewidywać też te kiepskie scenariusze..

albo jeśli ustalimy że każdy może zabrać takiego jednego szczura.. ktoś zacznie się burzyć, że czemu nie dwa, pójdziemy na rękę i znów będą krzyki rozpaczy bo czemu nie 3, 4,5..

Shy_Lady 
Catch Me If You Can

Wysłany: 2010-04-16, 15:04   

Cytat:
a ja myślę, że to się da rozwiązać jakimś stosownym przepisem i zrobić tak coby każdemu pasowało ;] trzeba się tylko zastanowić jak skonstruować zapis.
powinno być zaznaczone że jeśli jeden szczur ma pozostać samotnie, a samotność źle znosi to istnieje możliwość zabrania go jako szczura towarzyszącego... Nie można zabierać więcej niż jednego szczura nie podlegającego ocenie... I to było by tyle ^^

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-16, 16:10   

Ale wystarczy na arteczce nie napisać numeru i wiadomo, ze ten szczur nie idzie do oceny. A to już w niczym nie utrudnia, bo lista ocenianych jest pełna. :)
sachma napisał/a:
to jak zabronić osobie z 10 szczurami żeby 5 nie podlegało ocenie?
już o tym pisałam. Wystarczy ilość szczurów niepodlegających ocenie dostosować do danej wystawy. Można też ustanowić maksymalny limit.

pixel 

Wysłany: 2010-04-16, 16:34   

sachma, może być karteczka bez numerka :))

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-04-16, 17:03   

no może :) ale wtedy jak zgłaszać takiego szczura, żeby go nie zgłosić, ale organizator o nim wiedział i żeby to się nie pomieszało? :roll:

Shy_Lady 
Catch Me If You Can

Wysłany: 2010-04-16, 17:04   

dodatkowo w mailu wpisać że jako szczur towarzysz będzie taki i taki szczur...

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-04-16, 17:42   

albo wpisać, że "szczur towarzyszący" w miejscu, gdzie się zaznacza czy bierze własny transporter czy nie. tam jest jedna kratka wolna.

Oli 

Wysłany: 2010-04-16, 19:38   

L. napisał/a:
albo wpisać, że "szczur towarzyszący" w miejscu, gdzie się zaznacza czy bierze własny transporter czy nie. tam jest jedna kratka wolna.
o, to załatwiło by cała sprawę. dodatkowo jakiś zapis, że np. szczurów towarzyszących można zabrać 1-3, bo jak ktoś ma większe stado to zawsze da się tak zaaranżować, by z niewystawowym ktoś został w domu. Tak jak ja miałam teraz zrobione, że z za młodym Burbonem miał zostać Ever, który jest kochany, ale nie ma kawałka ogona i dwóch palców, więc jest średnio wystawowy. Tu chodzi o niewielkie stada, takie jak pixela, czy jakie ja miałam w postaci Narsila z Eltonem, gdzie Elton był niewystawowym panikarzem.

"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-04-16, 21:28   

Oli, myśle, że możnaby zrobić zapis mówiący o konkretnej liczbie niewystawowych przy konkretnej liczbie szczurów w stadzie. czy to za bardzo skomplikowane :roll: ? :hmm:

Oli 

Wysłany: 2010-04-16, 23:09   

L., wiesz, można by to rozpisać procentowo, ale przy dwóch szczurach w stadzie stanowi to już problem. ;) osobiście uważam, że dobrze by było ustalić jakiś przedział przy zastrzeżeniu, że przeważający procent zabranych szczurów musi być wystawiony, żeby nie było sytuacji, że ktoś zabiera 3 szczury i żadnego nie wystawia. Tu chodzi o wyjątki, a nie jakąś regułę.

"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House

Devona 

Wysłany: 2010-08-22, 19:37   

Jak mam takie pytanie - czy w tym roku po wrocławskiej planowane są jeszcze jakieś wystawy? Jeśli nie, to czy już wiadomo, kiedy będzie najbliższa?

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-08-22, 19:56   

Nie i nie. No chyba, że łódzka wypali, wtedy będzie najbliższą.

L. 
Hodowca
V-ce Przewodnicząca

Wysłany: 2010-08-22, 20:11   

o ile ktoś się zapali do jej zorganizowania.

Odpowiedz do tematu