ABC wystaw - czyli co jak i po co? - wszystkie pytania. |
Autor |
Wiadomość |
Shy_Lady
Catch Me If You Can
|
Wysłany: 2010-04-16, 14:58
|
|
|
ale nie chodzi o to że 1 wystawiony a reszta do towarzystwa ale o odwrotną sytuację gdy jeden szczur jest tylko nie wystawiany... |
|
|
|
|
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca
|
Wysłany: 2010-04-16, 15:00
|
|
|
a ja myślę, że to się da rozwiązać jakimś stosownym przepisem i zrobić tak coby każdemu pasowało ;] trzeba się tylko zastanowić jak skonstruować zapis. |
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-04-16, 15:01
|
|
|
Shy_Lady napisał/a: | ale nie chodzi o to że 1 wystawiony a reszta do towarzystwa ale o odwrotną sytuację gdy jeden szczur jest tylko nie wystawiany... |
ale trzeba założyć że jak się pozwoli na takie rzeczy to w pewnej chwili może dojść właśnie do takich absurdów.. bo co jak przyjedzie ktoś z 2 szczurami - jeden nie wystawowy drugi tak - czyli połowa jego szczurów nie podlega ocenie - to jak zabronić osobie z 10 szczurami żeby 5 nie podlegało ocenie? ludzie są różni i trzeba przewidywać też te kiepskie scenariusze..
albo jeśli ustalimy że każdy może zabrać takiego jednego szczura.. ktoś zacznie się burzyć, że czemu nie dwa, pójdziemy na rękę i znów będą krzyki rozpaczy bo czemu nie 3, 4,5.. |
|
|
Shy_Lady
Catch Me If You Can
|
Wysłany: 2010-04-16, 15:04
|
|
|
Cytat: | a ja myślę, że to się da rozwiązać jakimś stosownym przepisem i zrobić tak coby każdemu pasowało ;] trzeba się tylko zastanowić jak skonstruować zapis. | powinno być zaznaczone że jeśli jeden szczur ma pozostać samotnie, a samotność źle znosi to istnieje możliwość zabrania go jako szczura towarzyszącego... Nie można zabierać więcej niż jednego szczura nie podlegającego ocenie... I to było by tyle |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-16, 16:10
|
|
|
Ale wystarczy na arteczce nie napisać numeru i wiadomo, ze ten szczur nie idzie do oceny. A to już w niczym nie utrudnia, bo lista ocenianych jest pełna. sachma napisał/a: | to jak zabronić osobie z 10 szczurami żeby 5 nie podlegało ocenie? | już o tym pisałam. Wystarczy ilość szczurów niepodlegających ocenie dostosować do danej wystawy. Można też ustanowić maksymalny limit. |
|
|
|
|
pixel
|
Wysłany: 2010-04-16, 16:34
|
|
|
sachma, może być karteczka bez numerka |
|
|
|
|
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-04-16, 17:03
|
|
|
no może ale wtedy jak zgłaszać takiego szczura, żeby go nie zgłosić, ale organizator o nim wiedział i żeby to się nie pomieszało? |
|
|
Shy_Lady
Catch Me If You Can
|
Wysłany: 2010-04-16, 17:04
|
|
|
dodatkowo w mailu wpisać że jako szczur towarzysz będzie taki i taki szczur... |
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2010-04-16, 17:42
|
|
|
albo wpisać, że "szczur towarzyszący" w miejscu, gdzie się zaznacza czy bierze własny transporter czy nie. tam jest jedna kratka wolna. |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2010-04-16, 19:38
|
|
|
L. napisał/a: | albo wpisać, że "szczur towarzyszący" w miejscu, gdzie się zaznacza czy bierze własny transporter czy nie. tam jest jedna kratka wolna. | o, to załatwiło by cała sprawę. dodatkowo jakiś zapis, że np. szczurów towarzyszących można zabrać 1-3, bo jak ktoś ma większe stado to zawsze da się tak zaaranżować, by z niewystawowym ktoś został w domu. Tak jak ja miałam teraz zrobione, że z za młodym Burbonem miał zostać Ever, który jest kochany, ale nie ma kawałka ogona i dwóch palców, więc jest średnio wystawowy. Tu chodzi o niewielkie stada, takie jak pixela, czy jakie ja miałam w postaci Narsila z Eltonem, gdzie Elton był niewystawowym panikarzem. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
L.
|
Wysłany: 2010-04-16, 21:28
|
|
|
Oli, myśle, że możnaby zrobić zapis mówiący o konkretnej liczbie niewystawowych przy konkretnej liczbie szczurów w stadzie. czy to za bardzo skomplikowane ? |
|
|
Oli
|
Wysłany: 2010-04-16, 23:09
|
|
|
L., wiesz, można by to rozpisać procentowo, ale przy dwóch szczurach w stadzie stanowi to już problem. osobiście uważam, że dobrze by było ustalić jakiś przedział przy zastrzeżeniu, że przeważający procent zabranych szczurów musi być wystawiony, żeby nie było sytuacji, że ktoś zabiera 3 szczury i żadnego nie wystawia. Tu chodzi o wyjątki, a nie jakąś regułę. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
Devona
|
Wysłany: 2010-08-22, 19:37
|
|
|
Jak mam takie pytanie - czy w tym roku po wrocławskiej planowane są jeszcze jakieś wystawy? Jeśli nie, to czy już wiadomo, kiedy będzie najbliższa? |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-08-22, 19:56
|
|
|
Nie i nie. No chyba, że łódzka wypali, wtedy będzie najbliższą. |
|