Przesunięty przez: L. 2013-01-04, 19:16 |
Planowany miot L Emerald Moon |
Autor |
Wiadomość |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 11 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-12-27, 00:45
|
|
|
zywym_trudniej, przykro mi, a z drugiej strony gratuluję następcy. Będę mocno kciukać i mam nadzieję, że tym razem kciuki okażą się pomocne. |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2008-12-27, 10:30
|
|
|
Ech..... piękny miocik.
Korci,korci nie powiem |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2009-01-10, 16:35
|
|
|
Czy są jeszcze wolne samiczki? prawdopodobnie miałabym chętną na 1 - 2 samiczki |
|
|
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2009-01-11, 00:34
|
|
|
Problem jest w tym, że z zajściem w ciążę Ivy są problemy, niestety niezbyt optymistycznie się sytuacja przedstawia. Dlatego na razie nikogo na ten miot nie dopisuje, niestety ale ten miot stopi pod bardzo dużym znakiem zapytania
Czasami sobię myślę, że jak za bardzo zależy to klops...
Niemniej jednak kciuki sie jeszcze przydadzą, może Iva zrobi nam niespodziankę.... |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-01-11, 00:42
|
|
|
Tak kciuki dla Ivy |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2009-01-11, 04:48
|
|
|
W takim razie bardzo mocno kciukam! BTW, widziałam Ivę gdy byłam u Nezu miesiąc temu i jest to piękna, wyrośnięta samica |
|
|
|
|
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2009-01-11, 18:26
|
|
|
Jeszcze mocniejsze kciuki potrzebne, Nezu mówiła, że Iva prawdopodobnie jednak jest w ciąży jednak parę dni temu wystąpiło u niej plamienie. I teraz boje się, żeby to nie oznaczało problemów. Ciepłe myśli bardzo potrzebne. |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: 2009-01-11, 18:31
|
|
|
zywym_trudniej napisał/a: | Ciepłe myśli bardzo potrzebne. | Oczywiście. Dużo kciukasów za nią i jej ciążę. |
|
|
|
|
Ren
|
Wysłany: 2009-01-11, 20:11
|
|
|
Kciukam |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-01-11, 20:59
|
|
|
No niestety mała brudziła brązowawą śluzowatą cosią z dróg rodnych... Zresztą nadal się jej to zdarza, zwłaszcza jak zbyt intensywnie pobiega po klatce...
Na wybiegi jej nie puszczam już od jakiegoś czasu z obawy o ewentualną ciążę i nie miała z czego spaść, więc to plamienie może niepokoić...
Wyglądało jak wody płodowe, było bezzapachowe i lepkie.
Wtedy myślałam, że poroniła, albo że pozbywa się jakiś resztek wchłoniętych zarodków. Teraz już nie jestem tego taka pewna... a właściwie widzę, że to ciąża, pannica jakaś taka... gruszkowata się robi, no i te sutki... Że nie wspomnę o rewolucji którą robi w klatce..
Jeśli jest w ciąży to dziś przed północą minie 16 doba od krycia...
Takie poplamianie nie musi oznaczać niczego złego, niektórym kobietom w ciąży też zdarza się plamić, ale niestety może... Dlatego kciuki na pewno się jej przydadzą.
Gdyby nie to, że jestem kompletnie rozłożona, z zapaleniem krtani i oskrzeli w jednym i przeważnie w wyrze, pojechałabym dla pewności na USG a tak...
I to jest właśnie minus gabinetu z USG w innym mieście... |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: 2009-01-11, 21:21
|
|
|
Może część płodów obumarła, a część nadal się prawidłowo rozwija? U zwierząt wielopłodowych, do jakich niewątpliwie szczur należy takie coś może się zdarzyć.
Trzymam kciuki, coby to nic złego nie było. |
_________________ "Jeśli uważasz, że cały świat jest zły, przypomnij, że zawiera on w sobie także ludzi podobnych Tobie" Indira Gandhi
"Ludziom przytrafia się co się przytrafia, a nie na co zasługują. " dr House
|
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-01-11, 21:39
|
|
|
Brzuch ma mały szczerze mówiąc...
Zresztą, proszę, foty...
Oponka uwydatniona
Sutki się wychylają nieśmiało spod gęstego futra.. (wcześniej nie dało się ich w ogóle wylukać, tak były małe i tak ofutrzony Iva ma brzuch).
Namiastka brzucha z góry...
Zamazane portretowe..
Nawet jeśli żaden z malców nie zginął, to to nie będzie liczny miot... No... raczej.
Ale wątpię czy z niej taka aparatka jak z Oliwki, takie dowcipkujące oszustki zdarzają się niezwykle rzadko.. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: 2009-01-11, 22:19
|
|
|
Miyu też nie miała brzucha, wyskoczył jej dosłownie 4 dni przed porodem i nawet tuż przed porodem nie wyglądał na 10 klusek ''.
Oczywiście bardzo mocno kciukam za Ivę! |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-01-12, 09:46
|
|
|
I moje kciuki ida w ruch. Za zdrową wspaniała gromadkę i gładki poród. |
|
|
|
|
nezumysz
|
Wysłany: 2009-01-12, 14:43
|
|
|
Obawiam się, że z miotu L nici...
U Ivy plamienie się nasiliło i zmieniło kolor na bardzo brzydki, żółtawobrunatny... Nadal bezzapachowy, ale jednak.
Iva samopoczucie ma dobre, chociaż widzę, że brzuszek trochę pobolewa... Apetyt nie słabnie..
Mam wrażenie że w 14 dniu ciąży płody obumarły i teraz w jej macicy.... po prostu gniją...
Brzuch jest miękki, nie "balonikowaty" jak w przypadku "żywej" ciąży...
Da się wyczuć "cosie", z tym że te cosie są wielkości małych fasolek, a nie 17 dniowych płodów...
To by się zgadzało z wielkością 14dniowych płodów...
Marta jutro przyjeżdza po malutką...
W tej chwili kciuki przydadzą się raczej tylko za Ivę i za to, żeby to się dla niej źle nie skończyło...
I szczerze mówiąc nie wiem, co mogło się stać, tak bardzo o nią dbałam i dbam... |
|
|
|
|
|